Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ: ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ και ΥΓΕΙΑ

Ο Λοβέρδος έδινε μόρια σε όρους εκπαιδευτικούς εργάζονταν δωρεάν!
Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι ο μεγαλύτερος δουλέμπορος της νεολαίας είναι το Υπουργείο Άμυνας. Η νέα πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα πάτα πάνω στον θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης και εκμεταλλεύεται με βίαιο τρόπο εργασιακά και οικονομικά τους φαντάρους με σκοπό να καλύψει τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού που δημιουργούν τα παλιά και νέα Μνημόνια.
Πρόκειται για κτηνώδεις αντιδραστικές ταξικές επιλογές, που δεν γνωστοποιήθηκαν στο εκλογικό σώμα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στρέφονται κατάφωρα εναντίον της νεολαίας και συνολικά του κόσμου της εργασίας. 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα της εργασιακής εκμετάλλευσης από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να επιβάλλει αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που τις προσπάθησε ανεπιτυχώς και ο πρώην Υπουργός Παιδείας Λοβέρδος, γνωρίζοντας την κατακραυγή του κινήματος και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.       
Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό δημοσίευμα «Στρατιώτες εκπαιδευτικοί θα καλύψουν τα κενά στα σχολεία:
Το ίδιο και οι γιατροί που υπηρετούν την θητεία τους  στον ελληνικό στρατό
Σχέδιο για στρατιωτική θητεία και γιατρών στα θρανία και στα κέντρα υγεία νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νεα», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα από την έλλειψη εκπαιδευτικού και υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση μελετά τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τουλάχιστον δύο νευραλγικούς τομείς, την Παιδεία και την Υγεία.
Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και συζήτησαν «τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο υπουργείων σε τρέχοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα του υπουργείου Παιδείας». Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», αν και οι συζητήσεις κρατήθηκαν μυστικές και από τις δύο πλευρές, στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να επιτραπεί από τον Σεπτέμβριο σε στρατευμένους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπηρετήσουν τμήμα της στρατιωτικής τους θητεία σε σχολεία, κατά προτεραιότητα ακριτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, παραδίδοντας μαθήματα στους μαθητές. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν με μισόλογα το απόγευμα από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας, πηγές του οποίου παρέπεμπαν για λεπτομέρειες στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως δεν έδινε καμία πληροφορία..
Παράλληλα θα θέλαμε να θυμίσουμε ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί πονοκέφαλο στο Υπουργείο Παιδείας και αυτό είναι τα κενά εκπαιδευτικών της σχολικής χρονιάς που έρχεται. Όπως αναφέρει η Ημερησία  τα κενά θέσεων εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 22.000. Το ίδιο μοντέλο, προκρίνεται και για τους στρατεύσιμους γιατρούς. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε πριν από λίγους μήνες αποδεχθεί αίτημα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκου να εκπληρώσουν και οι γιατροί την υπηρεσία υπαίθρου σε άγονα νησιά παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία.
Αξίζει όμως να θυμίσουμε την αντίστοιχη προσπάθεια του Λοβέρδου (7/11/2014)  όπου με
Μόρια αντί για μισθό σε εθελοντές εκπαιδευτικούς μελετούσαν την κάλυψη 1.100 κενών θέσεων στα σχολεία!
 Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα. Η λύση αυτή εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς. «Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» τονίζει ο κ. Λοβέρδος».
Τι στάση κράτησε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ;  
«Το σκηνικό που διαμορφώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε φαντασία. Αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής!) είναι οι σκέψεις που δημοσιοποίησε ο υπουργός Παιδείας για εθελοντική εργασία των αδιόριστών εκπαιδευτικών» αναφέρει σε ανακοίνωση του βουλευτή και συντιονιστή της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσου Κουράκη. «Στις σκέψεις για μια πολιτική που στους εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων θα προσθέσει άλλη μία, τη 'νεκρή'  ταχύτητα. Αυτή των απλήρωτων εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν και θα αμείβονται με υποσχέσεις και μόνο. Είναι άγνωστο σε ποιους εκπαιδευτικούς αναφέρεται ο κύριος  Λοβέρδος. Ίσως σε κάποιους που θα σιτίζονται  από το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ θα δουλεύουν χωρίς αμοιβή. Είναι προφανές ότι η δήλωση του Υπουργού δεν αποτελεί μόνο σκέψη, αλλά συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η μέχρι στιγμή μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπι. Και σε όποιον αρέσει!  Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σήμερα ευθαρσώς ότι στοχεύοντας πάντα στην μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο κύριος Λοβέρδος. Απορούμε τι άλλους 'άσους' θα βγάλει ο κύριος Λοβέρδος από το μανίκι του τις επόμενες ημέρες» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κουράκη.
«Αγροτικό» κατά τη θητεία για γιατρούς και δωρεάν εργασία εκπαιδευτικών φαντάρων ώστε να καλύπτουν φθηνά  ή δωρεάν θέσεις εργασίας!
Η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά αποδεικνύεται όχι απλώς συνέχεια της ταξικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά επιχειρεί να εμβαθύνει την οικονομική-εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας συνολικά. Στην «εθνική ενότητα τους» δρομολογούν τη μετατροπή μας σε καύσιμη ύλη του νέου γύρου καπιταλιστικής ανάπτυξης και κάλυψης των τοκογλυφικών απαιτήσεων!  Πως θα λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού; Πως θα προπαγανδίσει ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος "το κοινωνικό έργο του Στρατού" και θα καλυφθούν δωρεάν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που προκάλεσαν τα Μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν προβλέπει την απάντηση τους το νέο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Χαρακτηριστικό είναι το τι συμβαίνει σε νησιά-Έβρο που για 1,5-2 χρόνια παραμένουν χωρίς γιατρούς-φαρμακοποιούς! Εκεί, αντί για προσλήψεις ιατρών, στέλνουν τους φαντάρους-γιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν. Αφαιρώντας δηλαδή προσωπικό από τις στρατιωτικές μονάδες στις οποίες σημειώνονται ακόμη και θάνατοι στρατευμένων (π.χ. ΚΕΕΜ Σπάρτης, Λήμνο) από την αδιαφορία και τις τραγικές ελλείψεις του Υγειονομικού!  Με την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, που ο νυν Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης είχε δεσμευτεί προεκλογικά να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτουν θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία και μετανάστευση. Πιέζοντας προς τα κάτω αμοιβές και εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα. Για να μην αντιμετωπίσει τον ξεσηκωμό των φοιτητών φέρνει για ψήφιση τον νόμο μέσα στην Εξεταστική του Ιουνίου, ενώ είναι σχέδια που επεξεργάζονται χρόνια το στρατιωτικό κατεστημένο και δεν ψήφισαν λόγω του πολιτικού κόστους ούτε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! 
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@blogspot.com

1 σχόλιο: