Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Φτιάχνουν οι υπηρεσίες των φαντάρων στην ΣΕΤΤΗΛ μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας


Για μια ακόμη φορά η δημοσιοποίηση επιστολής καταγγελίας συναδέλφων φαντάρων έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Ήδη στο στρατόπεδο έχουν αρχίσει και φτάνουν μεταθέσεις συναδέλφων και τις επόμενες μέρες αναμένονται ακόμη περισσότεροι.

Η κατάσταση για τους συναδέλφους έχει αρχίσει να βελτιώνεται καθώς πλέον υπάρχουν περισσότεροι στρατιώτες για να καλύψουν τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι έξοδοι, αλλά και να ηρεμήσουν οι κατάκοποι φαντάροι.

Μας αφήνει αδιάφορους η όποια ανησυχία της διοίκησης της μονάδας και «η περιέργεια της» να ανακαλύψει τους συγγραφείς της επιστολής...
 Σε κάθε περίπτωση όμως οι φαντάροι κατανοούν τη δύναμη της δημοσιότητας των καταγγελιών, ότι η χακί καθημερινότητα μπορεί να βελτιωθεί μόνο από την αμφισβήτηση και την συλλογική τους προσπάθεια. Σημαντικός κρίκος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.   Εμείς δηλώνουμε σταθερά στο πλευρό των αγωνιζόμενων φαντάρων και έτοιμοι να τους συμπαρασταθούμε ξανά.  Θυμίζουμε την καταγγελία τους:
Στρατόπεδο ΣΕΤΤΗΛ-Πύργος: απίστευτο χώσιμο των φαντάρων σε ένα από τα πλέον άχρηστα στρατόπεδα
Καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ (Σχολή Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλ/νίας) στον Πύργο, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το πελατειακό κράτος παίζει κυρίαρχο ρόλο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ΣΕΤΤΗΛ, ένα στρατόπεδο που το κλείσιμο του περιλαμβάνεται στα σχέδια των όποιων σχεδίων αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εξαγγελθεί, παραμένει σε λειτουργία και βασανίζει τους φαντάρους. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΓΕΣ, Υποστράτηγου Νείλου Χοσάδα (2014), όταν ξεκαθάριζε στα αγωνιούντα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και στους αστούς πολιτευτές της περιοχής:
«Η ΣΕΤΤΗΛ όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει αλλά να είστε σίγουροι ότι και θα αναβαθμιστεί και θα πάει καλύτερα. Υπάρχουν σκέψεις για την αναβάθμιση της Σχολής όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι»!
 Και φυσικά όταν το Υπουργείο Άμυνας τραμπαλίζεται ανάμεσα σε αυτό που πρέπει να γίνει και στην εξυπηρέτηση πολιτικών υποχρεώσεων, τότε την πληρώνουν οι φαντάροι καθώς τα άχρηστα στρατόπεδα παραμένουν σε λειτουργία με τη μικρότερη δυνατή επάνδρωση.  
Να τι μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι φαντάροι:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Να τι συμβαίνει στην ΣΕΤΤΗΛ τώρα: σε ένα από τα χειρότερα στρατόπεδα στην Ελλάδα που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό.

Δύναμη φαντάρων για ένοπλες υπηρεσίες 15 άτομα και καθημερινά απαιτούνται 14 άτομα!

Αυτό σημαίνει πως καλοκαιριάτικα, που ο ήλιος καίει, θα πρέπει να είμαστε 7 μέσα συνεχόμενα και 1 έξω!!

Και η μια έξω μην φανταστείτε πως είναι από το μεσημέρι.

Βγαίνουμε στις 7 το απόγευμα και γυρνάμε 10.

Δηλαδή, αντί να παίρνουν έξοδο, βγαίνουν με ολιγόωρο υπηρεσιακό.

Τρεις ώρες για να βγεις να πάρεις λίγο αέρα ελευθερίας και να ξεφύγεις!

Τα στελέχη αδιαφορούν.

Τα παράπονα απ όλους αυξάνονται διαρκώς.

Αυτά από ΣΕΤΤΗΛ!»

Οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος-Τόσκας, που με πρόσχημα το ενδιαφέρον τους για την λειψή επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου έστειλαν όλους τους φαντάρους στα σύνορα εξασφαλίζοντας «πολεμική επάνδρωση», μήπως μπορούν να μας πουν τι μέτρα θα λάβουν για να ανακουφίσουν τους συναδέλφους της ΣΕΤΤΗΛ;

Ή μήπως ενδιαφέρονται αυτή την περίοδο μόνο για την «πολεμική επάνδρωση» των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων, ώστε οι δωρεάν εργαζόμενοι φαντάροι να εξασφαλίζουν φθηνές διακοπές στους στρατιωτικούς;

Αλήθεια, ο ΑΓΕΣ Τελλίδης, τι απαντά;
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ. ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΩΤΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή