Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

H στρατιωτικοποίηση του λαού μας το τίμημα για την ΑΟΖ, τους αγωγούς και τα κέρδη των Λάτση-Βαρδινογιάννη από τα ενεργειακά κοιτάσματα!

Ethnofylakes
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει καθημερινά το εχθρικό για τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία πραγματικό σχεδιασμό της, όπου τα ταξικά ολέθρια Μνημόνια βρίσκουν την συνέχεια τους στην στυγνή κρατική καταστολή που επιμελείται ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Πανούσης με την πλήρη συμφωνία του ηγετικού διδύμου Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και τους επικίνδυνους πολεμικούς της τυχοδιωκτισμούς.
  Πεδίο δόξης λαμπρό όλων αυτών των αποκρουστικών πολιτικών αποφάσεων αποτελούν τα βόρεια σύνορα της χώρας και ιδιαίτερα η Ήπειρος. Με πρόσχημα τον «αλβανικό κίνδυνο», με τις ανύπαρκτες Ένοπλες Δυνάμεις και την προβολή «του επεκτατισμού της ΠΓΔΜ», παραμύθια μόνο για ακροατήρια «εθνικά ευαίσθητων» όπως Φαήλος Κρανιδιώτης και οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, προπαγανδίζεται η ανάγκη λήψης μέτρων για λόγους «εθνικής Ασφάλειας»! 
Πρόκειται για μια τρομερή αναβάθμιση της παρουσίας του Στρατού στην περιοχή, με την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τους στρατιώτες και την ανάδειξη του «αναπτυξιακού» ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων! Έγκαιρα είχαμε αποκαλύψει τους σχεδιασμούς των ΑΝΕΛ, όταν σε σχετική μας ανακοίνωση γράφαμε: «ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Χάρης Κάτανας μιλώντας στην εκπομπή Forum Επικαιρότητας της Γιάννας Λούσιου, έκανε λόγο για δέσμευση ότι θα επανδρωθούν πλήρως καθ όλη την διάρκεια του έτους τα στρατιωτικά φυλάκια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας. Στόχος είναι να επανέλθει το Α΄ Σώμα Στρατού»!

Φυσικά, δεν πρόκειται μόνο για μια ακόμη αισχρή μεθόδευση στο πλαίσιο της λειτουργίας του πελατειακού κράτους. Και το υποστηρίζουμε αυτό για τρεις λόγους. Καταρχήν το Υπουργείο Άμυνας προχωρά σε μια τεράστιας κλίμακας στρατιωτικοποίηση της περιοχής πιάνοντας το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όταν π.χ. ο πρώην ΥΕΘΑ Τσοχατζόπουλος σχεδίαζε και ψήφιζε το νόμο για την Παλαϊκή Άμυνα  στο πλαίσιο της μετατροπής της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων.

Διαβάζουμε λοιπόν τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, όπως παρουσιάζονται στο σαιτ olympiada που συστηματικά (;) προβάλλει το έργο και τις απόψεις του:   «Η εικόνα στην περιοχή είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη ανασφάλεια, ιδίως από την εγκατάλειψη παραμεθόριων χωριών. Οι πολίτες ζητούν την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και για αυτό το λόγο παίρνουμε τα εξής μέτρα: Πρώτα απ’ όλα μία μεγάλη ομάδα στρατιωτών που παρουσιάζονται σε αυτή την ΕΣΣΟ και στην επόμενη θα μεταφερθούν στους νομούς που επισκεφθήκαμε για να στελεχώσουν τις Μονάδες και ιδίως τα προκεχωρημένα φυλάκια. Δεύτερον, θα γίνουν τακτικές ασκήσεις των Ειδικών Μονάδων, ιδιαίτερα των Καταδρομέων ενώ θα υπάρχει και η παρουσία εναέριων μέσων σε όλες τις περιοχές.[…] Παράλληλα, εξετάζουμε με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων τη δημιουργία Κέντρων Εκπαιδεύσεως στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και την επαναλειτουργία συγκεκριμένων φυλακίων. Ενεργοποιείται η Εθνοφυλακή. Θα επιστρέψουμε τον οπλισμό στην Εθνοφυλακή. Παράλληλα θα εξετάσουμε τη δυνατότητα γυναίκες σαν την κ. Σοφία Δημητρίου, που φυλούν εθελοντικά μόνες τους ολόκληρα χωριά, να μπορούν και εκείνες να ενταχθούν στο πλαίσιο της Παλλαϊκής Άμυνας στην Εθνοφυλακή και να εκπαιδευτούν από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων».

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι ενώ οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είτε για λόγους οικονομίας είτε για να στείλουν ένα μήνυμα ανάγκης συνεννόησης στα γειτονικά κράτη, είχαν λάβει μέτρα αποστρατιωτικοποίησης της περιοχής (περιορισμός των μονάδων αλλά και χαρακτηριστικό των προθέσεων τους ότι μάζεψαν τον οπλισμό των Εθνοφυλάκων), σήμερα, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση λαμβάνει επιθετικά και πολεμικά μέτρα, εμπλέκοντας ακόμη και τις γυναίκες!

Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι εξαγγελίες αυτές του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου συνδέονται άμεσα με την πρόσληψη 1000 νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών (ΟΒΑ), τις αυξήσεις στα εισοδήματα των στρατιωτικών, την κλιμάκωση των ασκήσεων και των εξοπλισμών, με το νομοσχέδιο για τη θητεία του ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου. Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η συγκεκριμένη πρόταση νόμου τα κανάλια πανηγυρίζουν που χαρίζονται τα πρόστιμα Ανυποταξίας. Αυτό που δεν λένε είναι ότι τα πρόστιμα χαρίζονται αν καταταγείς μέχρι το Δεκέμβρη του 2016. Αυτό που δεν λένε είναι ότι το Πρόστιμο Ανυποταξίας διατηρείται παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ ότι θα το καταργήσει! Αυτό που δεν λένε είναι οι λόγοι για τους οποίους το σύστημα εξουσίας πιέζει με κάθε τρόπο για την αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων.  Και αυτό τον στόχο που επιχειρούσαν να ικανοποιήσουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με το μαστίγιο του προστίμου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προσπαθήσουν να το επιτύχουν με το καρότο (διαγραφή προστίμου για όσους υπηρετήσουν) και με το μαστίγιο (επιβολή του προστίμου που δεν Καταργείται). Μια τεράστια προπαγανδιστική απάτη έχει στηθεί εις βάρος της νεολαίας. Μια πλάνη που συγκαλύπτει αφενός τα τυχοδιωκτικά πολεμικά τους σχέδια, τα οποία σχετίζονται με τον ΑΟΖ και την αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, τον πόλεμο κατά των μεταναστών και τις ευρύτερες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Αφετέρου συγκαλύπτει ότι τα σχέδια τους απαιτούν αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων και των πολεμικών εξοπλισμών, ένταση της ελληνικής συμμετοχής στις νέες βάρβαρες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Σε τρίτο επίπεδο πρέπει να θέσουμε το ερώτημα «γιατί γίνονται όλα αυτά στην περιοχή τώρα»;

Την απάντηση θα δώσουν οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής φασιστικής συμμορίας που προέρχεται από την ίδια πολιτική-ιδεολογική μήτρα με τους ΑΝΕΛ, που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου σε όλη την περίοδο των Μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά και σήμερα. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων ναρκωτικών με την διαπλοκή εφοπλιστών-ποδοσφαιρικών παραγόντων και βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποδεικνύουν το πραγματικό τους έργο. Σήμερα (11/6/2015) το άθλιο έντυπο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παίρνει θέση με το κείμενο «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ!» όπου οι ΝΑΖΙ διαπιστώνουν τα εξής: «Μετά τις τελευταίες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας που προήλθαν από δηλώσεις Έντι Ρόμα (περί ΑΟΖ στο Ιόνιο και κυριαρχικά δικαιώματα) οι Αλβανοί ήταν επόμενο να τρομοκρατηθούν από την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που προανήγγειλε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος». Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας παρουσιάζει τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ που εκλαμβάνονται και οι φασίστες κρίνουν ότι «αρκούσαν δηλώσεις ενός πολιτικού που είπε τα αυτονόητα για να τρομοκρατηθούν οι κατσαπλιάδες και να βλέπουν και απειλές!».

Επίσης, την ικανοποίηση της εκφράζει και μια από τις πιο αντιδραστικές και μισαλλόδοξες Ενώσεις Στρατιωτικών, αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου, «που αισθάνεται δικαίωση για ένα θέμα που έχει αναδείξει εδώ και 2 χρόνια».

Ποιος είναι τελικά ο ρόλος των φαντάρων σε όλα αυτά;

Την απάντηση μας τη δίνει συνάδελφος στρατιώτης που υπηρετεί στο Καστελόριζο: «Ενί­ο­τε στον ελεύ­θε­ρό μας χρόνο μας μα­ζεύ­ουν για «μά­θη­μα» καθώς μας οπλί­ζουν με τα επι­χει­ρή­μα­τα της άρ­χου­σας τάξης για μια σειρά ζη­τη­μά­των όπως οι ΑΟΖ και τα γε­γο­νό­τα στον Αρα­βι­κό κόσμο. Όταν ένας συ­νά­δελ­φος ρώ­τη­σε τους ανώ­τε­ρους για το με ποιον τρόπο όλη αυτή η ιστο­ρία με τις ΑΟΖ (καλώς εχό­ντων των πραγ­μά­των για τον ελ­λη­νι­κό επε­κτα­τι­σμό) θα με­τα­φρα­στεί στην κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα μας, κι αν θα γε­μί­σει με χρή­μα­τα και η τσέπη του απλού ερ­γα­ζό­με­νου πέρα από τις τσέ­πες μιας  κά­στας επι­χει­ρη­μα­τιών, άρ­χι­σε να χλευά­ζε­ται από την πλειο­ψη­φία των στε­λε­χών και απο μια με­ρί­δα συ­να­δέλ­φων. Η ει­σή­γη­ση έκλει­σε με εθνι­κι­στι­κές κο­ρώ­νες και κηρύγ­μα­τα μί­σους και απαν­θρω­πιάς, όπως "αν έχετε έναν Τούρ­κο άοπλο πε­σμέ­νο στο έδα­φος και σας πα­ρα­κα­λά­ει να μην τον σκο­τώ­σε­τε γιατί έχει γυ­ναί­κα και παι­διά, τι πρέ­πει να κά­νε­τε...; Να τον σκο­τώ­σε­τε τον π...στη"!».

Και ποια η κατάληξη όλων αυτών;

Σε μια ευρύτερη του προσέγγιση και ενώ έχουν διατυπωθεί οι απειλές του αμερικανικού παράγοντα για τα ενεργειακά ανοίγματα του Λαφαζάνη στη Ρωσία, ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος, γράφει στο κείμενο του με τίτλο “Ο πόλεμος των αγωγών και ο Tourkish-Greek Stream”, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (5/6/2015):

«Όσοι φιλοδοξούν να μεταβάλλουν τη Βόρεια Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο σε μια περιοχή τόσο ασταθή θα πρέπει να παρατηρήσουν την παγκόσμια κατανομή της ενεργειακής πρώτης ύλης για να διαπιστώσουν ότι αυτή υπάρχει άφθονη στις χώρες της περιφέρειας και όχι στις ανεπτυγμένες χώρες της καπιταλιστικής μητρόπολης. Όμως, η ενεργειακή εξάρτηση της μητρόπολης από την περιφέρεια δεν οδήγησε, όπως λογικά θα αναμένονταν, τις υπανάπτυκτες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες στην ανάπτυξη. Αντίθετα υπήρξε πηγή δεινών και εκμετάλλευσης. Το ίδιο ισχύει και με τον έλεγχο της μεταφοράς της ενεργειακής ύλης μέσω των αγωγών. Οι εκατοντάδες αγωγοί που διατρέχουν τα κράτη της Μ.Ανατολής, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας δεν συνέβαλαν στην ευημερία και στην ασφάλεια των λαών, αλλά αντίθετα, τα κράτη αυτά χαρακτηρίζονται από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική τους καθυστέρηση. Όσοι υποστηρίζουν ότι οι αγωγοί θωρακίζουν αμυντικά μια χώρα παραβλέπουν ότι αυτή κατά κανόνα μεταβάλλεται σε πεδίο σύγκρουσης διότι αποτελεί πεδίο σύγκρουσης ισχυρών ανταγωνιστικών συμφερόντων».

Το ενδεχόμενο επομένως πολεμικής ανάφλεξης ή πολεμικών επεισοδίων, παρεπόμενο των κυβερνητικών σχεδιασμών, φαίνεται να  λαμβάνει σοβαρό υπόψη της η πολιτική ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που αποδεικνύεται από τους στρατιωτικούς της σχεδιασμούς.

Εμείς όμως, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία πρέπει να αρνηθούμε το ρόλο του Αναλώσιμου αυτών των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και του νέου γύρου οικονομικής ανάπτυξης του κόσμου του πλούτου.

Ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου