Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

To ΓΕΣ γιατί καθυστερεί τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις των φαντάρων για οικονομικούς-κοινωνικούς λόγους και εξαιτίας προβλημάτων υγείας

Image
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δέχεται συνεχώς καταγγελίες φαντάρων και γονιών που ενώ έχουν υποβάλλει από τον Απρίλιο τα σχετικά δικαιολογητικά δεν έχουν απαντηθεί ακόμη τα δίκαια αιτήματα τους για κατ’ εξαίρεση μετάθεση.

Πρόκειται για συναδέλφους που αδίκως υπηρετούν στη παραμεθόριο καθώς αντιμετωπίζουν ακραία οικονομικά προβλήματα ή που για λόγους υγείας θα έπρεπε να τύχουν μετάθεσης κοντά στον τόπο καταγωγής τους για να έχουν την πληρέστερη ιατρική υποστήριξη.
 Και όμως η αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ που εννοείται ότι συνεδριάζει μια φορά το μήνα για να εξετάσει τους φακέλους των φαντάρων, δεν έχει ενημερώσει ακόμη τις διοικήσεις των μονάδων.

Εμείς καταγγέλλουμε αυτή την άθλια μεθόδευση που αποδεικνύει την κοινωνική αναλγησία του Υπουργείου Άμυνας που για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει το αισχρό καταπιεστικό του πρόσωπο απέναντι στους φαντάρους. Ουσιαστικά αργούν να απαντήσουν για να κρατούν τους συναδέλφους στη παραμεθόριο και για να εξασφαλίζουν στρατιώτες υπηρέτες στα ΚΑΑΥ για να κάνουν οι στρατιωτικοί φθηνές διακοπές. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη που επανδρώνουν το Α’ Γραφείο πολλών μονάδων της παραμεθορίου –και χωρίς να έχουν καμιά αρμοδιότητα- προσπαθούν να μπλοκάρουν και να αποθαρρύνουν τους φαντάρους να υποβάλλουν το φάκελο τους στο διοικητή για να τον αποστείλει στο ΓΕΣ.

Πρόκειται για μια άδικη συμπεριφορά –που συχνά θυμίζει καταστάσεις και συμπεριφορές των πιο άθλιων τμημάτων της κοινωνίας!

Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ να ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους.

Δείτε ένα παράδειγμα:

«Είμαι στρατιώτης σε ΚΕΝ και τη Παρασκευή ορκιστήκαμε. 

Την Τετάρτη μετά την άδεια ορκωμοσίας θα μας ενημερώσουν για τις μεταθέσεις. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν δικαιούμαι κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, επειδή είμαι Ι4 ορθοπεδικό (στένωση μεσοσπονδύλιου δίσκου).

Αν ναι ποιες διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθήσω στη μονάδα: Σας ευχαριστώ προκαταβολικά».

Αναρωτιόμαστε γιατί η Στρατολογία στο συγκεκριμένο ΚΕΝ, του οποίου τα στοιχεία θα γνωστοποιήσουμε εν καιρώ, δεν ενημέρωσε τους συνάδελφους;

Γιατί τους αδικεί και τους αναγκάζει να μετατεθούν στην παραμεθόριο και εκεί να υποβάλλουν τα χαρτιά τους απαιτώντας κατ’ εξαίρεση μετάθεση;

Γιατί οι φαντάροι πρέπει να είναι τα μόνιμα θύματα της κακοδιοίκησης και της άνανδρης γραφειοκρατίας;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου