Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105 ΣΑΒΒΑΤΟ 11/7 ΣΤΙΣ 7.00 π.μ.

Οι συνάδελφοι φαντάροι και η πλειοψηφία του χαμηλόβαθμου μόνιμου προσωπικού στάθηκαν στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού μας και ψήφισαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία «ΟΧΙ».
ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στις απειλές των ευρωπαίων τρομοκρατών και των ντόπιων συνεργατών τους.
ΟΧΙ είπαν οι φαντάροι και η πλειοψηφία του μόνιμου προσωπικού τους Στρατηγούς-μαλιστάκηδες και στις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων που μας κάλεσαν να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» στις προτάσεις των δανειστών οι οποίοι απαιτούν 5000-6000 χιλιάδες απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!
Υπερασπίζοντας τα συντεχνιακά τους συμφέροντα και το πελατειακό κράτος.

Και ταυτόχρονα να μην αλλάξει τίποτε στον Στρατό….
Απαιτώντας, να καταβάλλουμε κανονικά το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ!
Και οι περικοπές των 200-400 εκατ. ευρώ στις πολεμικές δαπάνες που απαιτούν οι τοκογλύφοι, να μεταφερθούν στις όποιες κοινωνικές παροχές έχουν διασωθεί και να μπουν νέοι φόροι.
ΟΧΙ όμως είπαν και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παρουσίαζε διάφορες μνημονιακές προτάσεις συμφωνίας, εμπλουτισμένες με ολοένα πιο σκληρά μέτρα εναντίον του κόσμου της εργασίας.
ΟΧΙ είπαν στη πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα προωθεί την απογείωση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης, ώστε με τη δωρεάν εργασία μας να καλύπτουμε ευκαιριακά τα κενά του κρατικού μηχανισμού, που προκαλούν τα Μνημόνια και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των κερδοφόρων τομέων του Δημοσίου.
Και αυτό το Βροντερό ΟΧΙ του 61,3% το «άκουσαν καλά όλοι».
Αυτό το ΟΧΙ το άκουσαν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ Σε σύσκεψη του Πενταγώνου ζήτησαν ενημέρωση από τους ειδικούς για το εάν το όχι αυτό στρέφεται και κατά της συμμαχίας.
Ενώ ετέθη το ερώτημα εάν κινδυνεύει η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. 
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν να αφαιρέσουν το βαθύτερο αγωνιστικό περιεχόμενο του «ΟΧΙ». Να δαιμονοποιήσουν την προοπτική της Ρήξης με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους τοκογλύφους. Να αποδεσμεύσουν την αμφισβήτηση του εργαζόμενου λαού από την καπιταλιστική κρίση και την αστική πολιτική που μας έφεραν ως εδώ. 
Πολιτική επιλογή, απαραίτητη προυπόθεση για να προχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε «εθνική συμφωνία» με τα αστικά κόμματα της διαφθοράς και της διαπλοκής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, ώστε να διαπραγματευτεί και να υπογράψει ένα ακόμη πιο βάρβαρο Μνημόνιο.
Για να δούμε όμως τι σημαίνει για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το νέο Μνημόνιο:
– Μείωση του πλαφόν στις στρατιωτικές δαπάνες αλλά μετά το 2015, κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και 400 εκατομμύρια το 2017)! Θα μειωθούν και ο αριθμός του προσωπικού και οι προμήθειες!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και η αντιπολίτευση με τους Στρατηγούς και τις Ενώσεις Αποστράτων είπαν ψέματα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η αστική πολιτική του «Μένουμε Ευρώπη-Μένουμε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ» όχι μόνο βυθίζει στην κοινωνική καταστροφή όλους, αλλά επίσης απογειώνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε στις μονάδες.
Η καταγγελία των συναδέλφων από το στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, είναι αποκαλυπτική των δραματικών συνθηκών που βιώνει το σύνολο του προσωπικού, έφεδρο και μόνιμο, εξαιτίας των περικοπών. 
Περικοπές που προσανατολίζονται στις συνθήκες διαβίωσης, στην συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων.
Ενώ, οι ασκήσεις αυξάνονται είτε σε εθνικό είτε σε «συμμαχικό» επίπεδο μεταξύ των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Στο στρατόπεδο αυτό οι φαντάροι-οδηγοί καλούνται καθημερινά να βγάλουν εις πέρας τις αυξημένες κινήσεις του στρατοπέδου με οχήματα που δεν περνάν την στοιχειώδη συντήρηση. Οι περισσότερες απαρχαιωμένες καναδέζες δεν παίρνουν μπρος με την μίζα παρά μόνο με καλώδια, πράγμα που είναι επικίνδυνο όταν γίνεται κάθε μέρα, για την μπαταρία και τον οδηγό.
Το τελευταίο διάστημα είχαμε δυο περιστατικά που έσκασε η μπαταρία και τα υγρά που τινάχτηκαν λίγο έλειψε να κάψουν τον φαντάρο που την έβαζε μπρος. 
Το θέμα κουκουλώθηκε από το γραφείο κινήσεως, αφού πρώτα προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στον οδηγό. 
Τα προβλήματα συνεχίζονται με τα φρένα, το διαφορικό, τα λάστιχα κλπ.
Τα οχήματα κάνουν καθημερινά δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς Βόλο και Λάρισα για την μεταφορά προμηθειών και προσωπικού, αλλά επίσης και μέσα στο στρατόπεδο καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες για να καλυφθούν με τα πόδια. 
Η συντήρηση των οχημάτων είναι μηδαμινή καθώς όπως λέγεται «δεν υπάρχουν λεφτά» για καινούριες μπαταρίες, ανταλλακτικά κλπ.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ότι βλέπουμε σε σχέση με την κίνηση των ελικοπτέρων. Που πετούν με τις ώρες καθημερινά, ενώ πολλές φορές κάνουν και νυχτερινές πτήσεις.
Απ’ ότι ακούγεται το κόστος πτήσης ανέρχεται σε 3000 ευρώ την ώρα (!). Λίγες ώρες λιγότερης πτήσης αρκούν για να συντηρηθούν όσα οχήματα είναι απαραίτητα για τις ανάγκες του στρατοπέδου».
Συνάδελφοι, ο δικός μας Μονόδρομος είναι ο καθημερνός συνδικαλιστικός αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Είναι ο κοινός αγώνας, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, που φέρνει νίκες, βελτιώνει την χακί καθημερινότητα και ανοίγει το δρόμο στην κοινωνική χειραφέτηση.

Αυτός ο Αγώνας δε θα μείνει στη μέση, πρέπει να νικήσουμε!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
 Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου