Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Απίστευτο χώσιμο για όλους σε ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ! Μεγάλα θύματα οι φαντάροι Ι4

Η μια καταγγελία διαδέχεται την άλλη από το ΚΕΤΘ Αυλώνα. Ουσιαστικά εμφανίζονται τα ίδια προβλήματα, με την ευθύνη να βαραίνει εξίσου τις διοικήσεις των μονάδων, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.
Οι συνάδελφοι που καταγγέλλουν αυτή την φορά είναι φαντάροι που έχουν υπηρετήσει στις πιο απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου και αφού πήραν μετάθεση κοντά στον τόπο καταγωγής τους, βιώνουν ακόμη χειρότερες συνθήκες.
Η δύναμη είναι μικρή και οι υπηρεσίες συνεχώς αυξάνονται, χωρίς να νοιάζεται κανείς για το τι τραβούν οι στρατιώτες.
Στην Γ’ Επιλαρχία θα συναντήσουμε 32 φαντάρους που πρέπει να καλύψουν 31 υπηρεσίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει ένας εξοδούχος τη μέρα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Άοπλοι συνάδελφοι, με χαρακτηρισμό Σωματικής Ικανότητας Ι4 διατάζονται να εκτελέσουν ένοπλες υπηρεσίες και περίπολα, ενώ παλιότερα δοκίμασαν να δώσουν όπλο σε άοπλους στρατιώτες. Στις κινητές σκοπιές συνυπάρχουν ένας ένοπλος και ένας άοπλος φαντάρος: φέρουν την ίδια εξάρτηση π.χ. κράνος-τελαμώνα-ρακάλ κλπ. Απλώς ο ένας έχει όπλο και ο άλλος όχι!
Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο η επάνδρωση παρατηρητηρίου και η πυρασφάλεια.  Αυτό σημαίνει ότι 15-16 στρατιώτες, οι περισσότεροι άοπλοι και για αρκετές μέρες, πρέπει να υποστηρίξουν το Παρατηρητήριο στο 4ο Τάγμα Υλικού Πολέμου ΤΥΛ.
Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια οι συνάδελφοι να  έχουν βγει μόλις (2) φορές ολόκληρο τον Ιούλιο.
Ακόμη όμως και όταν θα λάβουν έξοδο – συχνά για σπάσιμο δε θα τους δώσουν διανυκτέρευση-, θα απαιτηθεί να πληρώσουν αρκετά ευρώ από τον τεράστιο μισθό των 8,7 ευρώ για να μετακινηθούν. Μάλιστα, καθώς δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη να συμπέσει η έξοδος τους με την κίνηση των μέσων μεταφοράς, θα χάσουν το λεωφορείο και θα υποχρεωθούν σε αρκετή αναμονή, ώστε ο πραγματικός ελεύθερος χρόνος να είναι ελάχιστος.    
Η μοναδική έννοια του διοικητή Αντισυνταγματάρχη Γκανέτσου είναι να κόβει τις άδειες και ιδιαίτερα τις τιμητικές που αποκτήθηκαν με πολύ ιδρώτα.
Η απάντηση στα παράπονα των συναδέλφων για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους είναι ότι πρέπει να βγουν οι υπηρεσίες που χωρίς καμιά λογική και συναίσθηση της ύπαρξης τόσων άοπλων φαντάρων, ολοένα αυξάνουν.
Ενώ λοιπόν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Άμυνας για περιορισμό των άχρηστων μονάδων αποκαλύπτονται λόγια του αέρα και το μόνο που νοιάζει το ΓΕΣ είναι η εξασφάλιση χιλιάδων φαντάρων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, οι στρατιώτες βασανίζονται και καταπιέζονται με αυξανόμενους ρυθμούς σε Αυλώνα και παντού.
Μάλιστα, ακόμη και η συμμετοχή συναδέλφων στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς δεν αναγνωρίστηκε. Έμεινε μόνο η ανάμνηση των συναδέλφων που πάλεψαν με τη φωτιά… χωρίς κανείς από τη διοίκηση να αναλογιστεί τον κίνδυνο που απειλούσε τους στρατιώτες.   
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν. Η ανοχή, η σιωπή δεν οδηγούν πουθενά.
Μόνο αν αντισταθούμε, αν διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και βγούμε μαζικά-αποφασιστικά παραπονούμενοι θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε τη βελτίωση των συνθηκών.
Θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε να μας αντιμετωπίζουν ως Ανθρώπους.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε τον εαυτό μας και την Αξιοπρέπεια μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Να προσθέσω πως η απάντηση στην πρόταση να μας βγάλουν εξοδούχους μισή ώρα νωρίτερα για να προλάβουμε το τρένο για Αθήνα των 7 και να μην πάρουμε των 9 (και άρα να χάσουμε όλη την έξοδο) ήταν "δεν με νοιάζει, άμα δεν θες μην βγεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή