Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι συνάδελφοι φαντάροι στο 558 ΜΚ/ΤΠ στο Πρωτοκκλήσι Έβρου

Η αιτία είναι η επικίνδυνη διοίκηση της μονάδας και η έλλειψη φαντάρων που σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ατελείωτες υπηρεσίες.
Παρά το γεγονός ότι τα βύσματα πήραν φύλλο πορείας για τις μονάδες της παραμεθορίου, η πρακτική των διοικητών να ανοίγουν νέες υπηρεσίες έχει συχνά ως αποτέλεσμα να δημιουργείται και πάλι τεχνητή έλλειψη προσωπικού, καθώς αδυνατεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μονάδων που ολοένα αυξάνουν.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από τις αποσπάσεις προσωπικού, καθώς και ο συγκεκριμένος διοικητής προτάσσοντας το καλό της καριέρας του, δε χαλά κανένα χατίρι.
Εξάλλου, αυτός  τρέχει; Τους φαντάρους του σκίζει, στον ιδρώτα και τα δικαιώματα των οποίων πατά για να τα έχει καλά με την ιεραρχία.
Τέλος, στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η απαίτηση του ΓΕΣ να στέλνονται φαντάροι από τις μάχιμες μονάδες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, ώστε οι δωρεάν εργαζόμενοι φαντάροι να προσφέρουν φθηνές διακοπές στους στρατιωτικούς.
Με αυτά και με αυτά πλέον οι συνάδελφοι βαράνε 18-20 ώρες υπηρεσία ημερησίως!
Η παρανομία και η καταστρατήγηση του Στρατιωτικού Κανονισμού και των διαταγών του ΓΕΣ αποκαλύπτεται επίσης από το γεγονός ότι άοπλοι φαντάροι, με χαρακτηρισμό Σωματικής Ικανότητας Ι4 διατάζονται να κάνουν ένοπλες υπηρεσίες.  Μάγειρες-ΚΨΜιτζήδες, όλοι δίνουν ένοπλες υπηρεσίες.
Και αυτό γιατί ο διοικητής θέλει να τα έχει καλά με το μόνιμο προσωπικό. Έτσι, αντί να μοιράσει τις υπηρεσίες με τους ΕΠ.ΟΠ. εξολοθρεύει τους στρατιώτες, φυσικά αυθαιρετώντας συστηματικά.
Αν τώρα φαντάροι με ορθοπεδικά προβλήματα υγείας, οι οποίοι εκτελούν σκοπιές ή τους βάζουν στα πλωτά, πάθουν κάτι, εκείνον τι τον νοιάζει;
Στον στρατό εξάλλου ήρθαν να «γίνουν Άνδρες: Ανάπηροι, εξαντλημένοι και τραυματισμένοι ψυχολογικά»!
Και φυσικά νηστικοί, αφού συχνά η κάλυψη των υπηρεσιών δεν επιτρέπει ούτε να φας!
Σε αυτό όμως που του βγάζουμε το καπέλο είναι η φροντίδα της μονάδας, την συντήρηση των εγκαταστάσεων και το ενδοιαφέρον για την υγιεινή των φαντάρων.
Προσέξτε τώρα τι συμβαίνει, έχοντας πάντα στο νου σας το τρέξιμο των φαντάρων, την κούραση τους και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο κατακαλόκαιρο:
Από τους (5) νιπτήρες λειτουργεί ο ένας (1)
Από τις (5) ντουζιέρες λειτουργεί η μία (1)
Όλες οι εγκαταστάσεις  είναι μέσα στη βρωμιά και κυριαρχεί η μούχλα.
Θα αναρωτηθείτε: «στη μονάδα αυτή δεν γίνονται επιθεωρήσεις»;
Φυσικά και γίνονται, με τον ίδιο τρόπο που γίνονται παντού. Σκοπός είναι να κοροϊδέψουμε τον Ταξίαρχο ή τον Μέραρχο, οι οποίοι βέβαια είναι λίγο πολύ γνώστες της κατάστασης.  
Έτσι λοιπόν και στην πρόσφατη επιθεώρηση, ο διοικητής που έπρεπε να δείξει έργο στην ιεραρχία και το καλό πρόσωπο της μονάδας, έσκισε τους στρατιώτες για να είναι όλα προβλεπόμενα, υποσχόμενος καλύτερες μέρες. Μόλις λοιπόν τελείωσε η παράσταση που λέγεται Ταξιαρχική Επιθεώρηση, άρχισε πάλι τα ίδια.
Τρέξιμο, καψόνια, ποινές για το κάθε τι.
Καταρχήν, ο διοικητής έχει κόψει εντελώς τις άδειες. Από το Μάρτιο έχουν να λάβουν άδεια οι συνάδελφοι.
Ακολουθούν τα καψόνια. Συνάδελφοι διατάχθηκαν να τρέχουν γύρω γύρω από το διοικητήριο  έχοντας τα όπλα χιαστί.     
Ποιο ήταν το έγκλημα τους;
Το γεγονός ότι μετά από 18 ώρες υπηρεσία και την ατελείωτη κάλυψη κωλυόμενων νούμερων σκοπιάς, στην νυχτερινή πορεία –της οποίας τον ρυθμό έδινε ο ξεκούραστος διοικητής- κάποιοι δεν άντεξαν από την κούραση και έμειναν πίσω!
Η παράνομη τιμωρία τους λοιπόν, αφού τους έβγαλε στην Αναφορά και τους περιέλουσε με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου,  ήταν το ομαδικό καψόνι να τρέχουν 5 γύρους τριγύρω από το Διοικητήριο!
Εμείς καλούμε την Ταξιαρχία και το ΓΕΣ να πάρουν θέση.
Η συμπεριφορά του διοικητή θέτει ζήτημα προσωπικά στον ΑΓΕΣ Τελλίδη και τις δημόσιες δεσμεύσεις τους για το νέο τρόπο και ύφος διοίκησης.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: δεν χρειάζεται κανείς να ζητήσει το βιβλίο υπηρεσιών για να δει τι συμβαίνει-τα στοιχεία είναι μαγειρεμένα και οι αναγραφόμενες υπηρεσίες εικονικές.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αντιμετωπίσουν άμεσα, αποφασιστικά και συλλογικά την αυθαιρεσία και τη παρανομία: να βγουν άμεσα Παραπονούμενοι στο διοικητή, αλλά κυρίως στην Ταξιαρχία και τη Μεραρχία.

Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους, έτοιμοι να δημοσιοποιήσουμε τις καταγγελίες τους, ενημερώνοντας το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας που πλέον έχει τον λόγο.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
 Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου