Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι καταγγελίες των φαντάρων έφεραν αποτέλεσμα και στο 628 Μ/Τ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας όπου 75-80 μέρες ήταν χωρίς έξοδο, με ατελείωτο χώσιμο και χωρίς τέλος μάχη με τους κοριούς

Για μια ακόμη φορά η αγωνιστική στάση των συναδέλφων και η δημοσιοποίηση των καταγγελιών τους για την άθλια χακί καθημερινότητα φέρνουν αποτέλεσμα. Αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων «η κατάσταση στη μονάδα  είναι τραγική. Καταρχήν, έχουμε να πάρουμε έξοδο 75-80 μέρες και πάνω επειδή δεν έχουμε στρατιώτες για τις υπηρεσίες και δεν κλείνουν καμιά. Οι ΕΠ.ΟΠ. δεν κάνουν υπηρεσίες. Μπαίνουν το πρωί και το μεσημέρι φεύγουν, ενώ παίρνουν απαλλαγές κανονικά.
Μας φέρονται λες και δεν είμαστε άνθρωποι, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν κάνουν πραγματικά τίποτε. Όλοι αδιαφορούν για τους στρατιώτες. Επίσης, βγαίνουμε έξω μόνο με υπηρεσιακό για δύο (2) ώρες και αυτό όταν δεν είμαστε εξαντλημένοι από τις αδιάκοπες υπηρεσίες.

Το φαγητό είναι χάλια. Πολλές φορές δεν τρώγεται καν. Το Κ.Ψ.Μ δεν έχει μέσα σχεδόν τίποτε και ανοίγει πολύ σπάνια αφού ο συνάδελφος εκεί δίνει και αυτός υπηρεσίες κανονικά, όπως και ο μάγειρας μαζί με το γιατρό, ενώ παρ’ όλα αυτά επαναλαμβάνουμε κανένας ΕΠ.ΟΠ. δε δίνει υπηρεσία. Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε νερό να πιούμε, ενώ τον καφέ το πρωί τον έχουμε ξεχάσει.
Είμαστε κανονικά εργάτες: συνεχώς κάθε πρωί αγγαρείες μόνο οι φαντάροι και μετά κάθε μέρα υπηρεσία. Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι κοριούς και πολλοί ξυπνάνε γαζωμένοι τα πρωινά. Είναι ένα στρατόπεδο γεμάτο προβλήματα, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει».
Όμως με την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ οι καταγγελίες των συνάδελφων όχι μόνο έφτασαν άμεσα  στο ΓΕΣ και το Πεντάγωνο, αλλά προκάλεσαν την αλληλεγγύη δεκάδων κοινωνικών μέσων και ενημερωτικών σαιτ που προέβαλαν το ζήτημα. Επίσης, και έχει ιδιαίτερη σημασία να το επισημάνουμε, τα τοπικά μέσα –ραδιόφωνα και σαιτ- προέβαλαν συστηματικά τα προβλήματα των συναδέλφων.
Η πολιτική και κοινωνική αυτή πίεση σε συνδυασμό με την παρέμβαση της στρατιωτικής ηγεσίας που αντιλήφθηκε το πρόβλημα των στρατιωτών και μετά την ποικιλόμορφη απαίτηση λήψης μέτρων οδήγησε τη διοίκησης της μονάδα στο να ενεργοποιηθεί: οι αγγαρείες περιορίστηκαν αποφασιστικά και εξετάζεται ο περιορισμός των υπηρεσιών ώστε να απολαμβάνουν οι συνάδελφοι το δικαίωμα της εξόδου!
Είναι ενδεικτικό ότι μόλις χθες -Τρίτη 14/7/2015- στελέχη της Μεραρχίας επισκέφτηκαν αιφνιδιαστικά τη μονάδα, καλώντας τους φαντάρους να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να αναζητηθούν λύσεις.
Βεβαίως, το μεγάλο πρόβλημα στο 628 Μ/Τ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας είναι η έλλειψη προσωπικού. Και δε θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι είναι πρόβλημα πολιτικό, συνέπεια των σχεδιασμών του Υπουργείου Άμυνας, καθώς αρνείται να κλείσει τα άχρηστα στρατόπεδα και αντίθετα ανοίγει καινούργια στα Βόρεια σύνορα –Ήπειρο, Μακεδονία. Ώστε με πρόσχημα τους εθνικούς κινδύνους και το ζήτημα της ασφάλειας να εξυπηρετήσει το άθλιο πελατειακό κράτος! Σε συνδυασμό με τη μετάθεση-απόσπαση φαντάρων στα ΚΑΑΥ ως Υπηρετικό Προσωπικό.      
Για μια ακόμη φορά όμως αποδεικνύεται ότι η απόπειρα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, με συντονισμένες ενέργειες του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, μπορεί να φέρει βελτιώσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com   

3 σχόλια:

  1. Ρε αλβανε αχρηστα τα στρατοπεδα που στην ηπειρο γιατι για να κανουν τη μεγαλη αλβανια ελα να δεις το βραδυ στα συνορα τη γινετε και μετα γραψε πραγματικο στρατο θελουμε και οχι προσκοπους ενεδρες στεκ αυτα ηξερα οταν ημουν φανταρος και πιαναμε 200 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ που ειναι αυτα τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι απίστευτα άσχετος: ο στρατός δεν κάνει αστυνόμευση αλλά φύλαξη συνόρων, δεν είναι συνοριοφύλακας. Δεν είναι ο ρόλος του να αντικαταστήσει το έργο άλλων υπηρεσιών.
    Τώρα βεβαίως, όταν συλλαμβάνονται αστυνομικοί με δεκάδες κιλά και σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, θα βγαίνεις εσύ να γράφεις τις ακρότητες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακροτητες ειναι αυτες που καναν οι ναζι οχι εγω που απετω να υπαρχει φυλαξη συνορων οχι απο ναρκωτικά και διακινηση μεταναστων ειναι δουλεια της αστυνομίας ο στρατος ειναι για την εξασφάλιση της εθνικης ακεραιότητας σε ολα τα συνορα οχι στη Πελοπόννησο αθηνα στερεα ελλαδα για να περνανε καλα. τα παδια του μπαμπα και του καθε βισματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή