Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Απελπιστική η κατάσταση των φαντάρων στο 649 ΤΕ, Καρλόβασι Σάμου: τρεις βδομάδες χωρίς έξοδο!

Στρατευμένοι και γονείς είναι τρομερά εξοργισμένοι με τις προκλητικές δηλώσεις και τα ψέματα του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σχετικά με την επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου.
Ενώ σε κάθε ευκαιρία ο ΥΕΘΑ τονίζει ότι εξαιτίας των δικών του πρωτοβουλιών και αποφάσεων αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου, καθώς προβάλλεται ως πρώτο μέλημα του Υπουργείου Άμυνας η ενίσχυση των στρατοπέδων σ νησιά και Έβρο, οι συνεχείς καταγγελίες αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο. Οι μονάδες αυτές είναι άδειες, έχουν ελάχιστη επάνδρωση, ενώ τα βύσματα κυνηγήθηκαν και επίσης οι μονάδες των αστικών κέντρων είναι άδειες!  
Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;
Γιατί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος μπλόκαρε κάθε απόπειρα να κλείσουν τα άχρηστα στρατόπεδα, άνοιξε και νέα στα βόρεια σύνορα για να εξυπηρετήσει το πελατειακό κράτος.
Γιατί συντηρεί και ενισχύει τα προνόμια του στρατιωτικού κατεστημένου στέλνοντας χιλιάδες στρατιώτες ως δωρεάν εργατικό δυναμικό στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι στρατιωτικοί θα κάνουν δωρεάν διακοπές.  
Γιατί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εμπλέκοντας τον Ελληνικό Στρατό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εντείνοντας τον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, αυξάνει ολοένα τις Ασκήσεις και την πολεμική προετοιμασία-ετοιμότητα.  
Σε  μια από αυτές, οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο 649 ΤΕ στο Καρλόβασι Σάμου επισημαίνουν ότι η δύναμη του Τάγματος είναι 18-19 άτομα και οι υπηρεσίες που καλούνται να δώσουν είναι 20!
Η τρομερή ενταντικοποίηση και οι ατελείωτες υπηρεσίες έχουν εξαντλήσει τους συναδέλφους που είναι πραγματικά ράκη από την κούραση και την αϋπνία.
Οι ώρες ξεκούρασης είναι ανύπαρκτες και οι ώρες ύπνου ελάχιστες.
Αναφέρουν επίσης ότι έχουν συμπληρώσει (3) ολόκληρες βδομάδες χωρίς έξοδο.
Τους δίνονται μόνο υπηρεσιακά για ελάχιστες ώρες και μετά είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν για να δώσουν νούμερα σκοπιάς.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες γονιών τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει να δίνονται ακόμη και τα υπηρεσιακά, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να μην βγαίνουν καθόλου, αφού πρέπει να καλύπτουν συνεχώς υπηρεσίες.
Αλήθεια, ο Αντισυνταγματάρχης διοικητής που τονίζει τις ανεπιτυχείς προσπάθειες του για την αύξηση της δύναμης του Τάγματος του, γιατί δεν περιορίζει τις υπηρεσίες.
Οι γονείς αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν  να κρατούν νέους ανθρώπους συνεχώς μέσα, να τους τρέχουν από την μια υπηρεσία στην άλλη και να μην τους επιτρέπουν να πάρουν μια ανάσα, να πιουν έναν καφέ σαν άνθρωποι, να κάνουν μια βόλτα.
Το σημαντικότερο όμως που απαιτούν οι γονείς είναι επιτέλους να παύσει το δούλεμα ο Υπουργός Άμυνας και να νοιαστεί για τα παιδιά τους, τα οποία εκμεταλλεύεται και καταπιέζει ο Στρατός.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

5 σχόλια:

  1. Μαλλον ενω ο διοικητης κανει οτι μπορει για να λειτουργει η μοναδα,οι ανωτεροι του τον γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια και τελικα την πληρωνουν οι στρατιωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι πολυ μαυρη μοναδα εχει ομως και τα καλα της. Ευτυχως περασα ελαχιστες μερες εκει αλλιως δε ξερω κ γω τι θα εκανα. μουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΕΘΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΜΕΝΟ? ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΩΣ ΓΟΝΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω περασα 1990 απο εκει πολυ τρεξιμο κουραση και τα σχετικα λεγαμε 649 και μας τρεμανε ειμαστα πολυ πορομενη δεν χαμπαριαζαμε τυποτα ειχαμε βαρβατο διοικητη το ελεγε η καρδια του ευχαριστω αρνταβανη που σε ειχα διοικητηδεν το περιμενα οτι θα εφτανε σε αυτο το σιμειο το 649 κρυμα.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φιλε μου και εγω εκει ημουνα τοτε,ισως να ειμαστε και σειρες, ισως να ημασταν στον ιδιο λοχο!Εγω ημουνα 201 σειρα , λοχο διοικησεως Δ/Β το ονομα μου Βασιλης Σακαδακης!εαν θυμασαι κατι παρε με στο τηλ.6936270427

      Διαγραφή