Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Οι αρχηγοί του Αντεργατικού Πραξικοπήματος Διαρκείας στέλνουν και τις φτωχές Γυναίκες στον Στρατό!

Με τον «εθελοντισμό και τα μόρια» οξύνουν τον ανταγωνισμό και τραβούν όλους στην εργασιακή άβυσσο

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει με τον ξεκάθαρο τρόπο το ταξικό-αντεργατικό της πρόσωπο, το πόσο αποφασισμένη είναι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ελληνικού κεφαλαίου και της Ε.Ε. Μπορεί λοιπόν όλοι στον πλαίσιο της σκηνοθετημένης παράστασης να περιμένουν το θηλυκό δράκουλα των Καρπαθίων που θα φέρει την εργασιακή λαίλαπα, αλλά το πολιτικό επιτελείο που κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους και την νεολαία είναι εδώ, λέγεται Τσίπρας, Καμμένος, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εθνική συστράτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, πλουσίων και ΜΜΕ!
Την «Εθελοντική κατάταξη» των γυναικών εξήγγειλε λοιπόν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από την Τρίπολη, όπου βρέθηκε για την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2015 Δ'  ΕΣΣΟ. Εκεί δε βρήκε να πει μια κουβέντα στο Λοχαγό που προπαγάνδιζε στους νεοσύλλεκτους ότι «ο Στρατός σας εκπαιδεύει για να αντιμετωπίσετε τον εσωτερικό εχθρό»! Εκεί έκανε μια ακόμη εθνικιστική-μιλιταριστική-αντεργατική επίδειξη! Στις φτωχές ιθαγενείς που θα πάνε εθελόντριες υπόσχονται μόρια για διαγωνισμούς του δημοσίου, ενώ πριν λίγες μέρες σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» υπόσχονταν μόρια για τους διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. (που έχουν καταργηθεί) και νέων Μισθοφόρων ΟΒΑ.
Επειδή υποτιμούν τη πιθανότητα εκδήλωσης νεολαιίστικων αντιδράσεων και γιατί έχουν πλήρη γνώση των εργασιακών και κοινωνικών αδιεξόδων στα οποία έχουν βουλιάξει οι πολιτικές τους την νεολαία και το σύνολο του κόσμου της εργασίας, είναι χυδαία απροκάλυπτοι: 
«Στο ΥΠΕΘΑ εκτιμούν ότι με τα ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν στους νέους είναι λογικό να υπάρξει ενδιαφέρον από νεαρές γυναίκες για να καταταγούν, έστω και χωρίς μισθό».
Ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το στρατιωτικό κατεστημένο εκβιάζουν την νεολαία και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες με την αβάστακτη βαναυσότητα της Ανεργίας, για να τις Στρατολογήσουν στον Στρατό. Εμμέσως ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος παραδέχεται ότι μπλοκαρίστηκε  ο διαγωνισμός πρόσληψης 1000 νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Αν ο διαγωνισμός πρόσληψης μισθοφόρων ΟΒΑ ήταν μια βάναυση-αισχρή-πανάκριβη μεθόδευση εναντίον της νεολαίας και της κοινωνίας, η Στράτευση των Φτωχών Γυναικών είναι η ακόμη πιο επώδυνη συνέχεια της αφού:
Ø  θα είναι δήθεν Εθελοντική, αλλά ουσιαστικά Υποχρεωτική για τα κορίτσια των φτωχών οικογενειών, των πιο βίαια χτυπημένων από την καπιταλιστική κρίση, χωρίς δεύτερη επιλογή.  Η Υποχρεωτική Στράτευση των Γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι μια αισχρή Ταξική Επιλογή, που επιβεβαιώνει ότι στον σύγχρονο καπιταλισμό οι φτωχοί πολεμούν εναντίον των φτωχών, για τα συμφέροντα των πλουσίων. Καθώς οι γόνοι των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών τάξεων αποσύρονται ή μένουν με διάφορους τρόπους μακριά από τα πεδία των μαχών, ο πόλεμος γίνεται ένα απόλυτα ταξικό ζήτημα: ο κόσμος της εργασίας και τα περιθωριοποιημένα στρώματα μοιράζονται το αιματοκύλισμα και ο κόσμος του πλούτου μοιράζεται τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών και του ξαναμοιράσματος του πλανήτη.   
Ø  το Υπουργείο Άμυνας προκρίνει την εξασφάλιση δωρεάν στρατεύσιμου δυναμικού. Εκτιμώντας ότι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας των ανδρών θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος. Προωθούν την Στράτευση των φτωχών Γυναικών. Έτσι όχι μόνο λένε Ψέματα στις Γυναίκες ότι θα τις πάρουν ΟΒΑ, αλλά η δική τους Στράτευση θα καλύψει τα κενά και από το Μπλοκάρισμα των Προσλήψεων ΟΒΑ. Για αυτό μιλούν τώρα για μοριοδότηση σε διαγωνισμούς του Δημοσίου!
Ουσιαστικά όμως διαμέσου των Μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής, πάνε να διαμορφώσουν μια ζούγκλα εργασιακών σχέσεων. Διαμέσου του «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ», που φιλοδοξούν να αγκαλιάσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους εργαζόμενους, όχι μόνο θα εξασφαλίζουν Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό, αλλά θα εντείνουν τον ανταγωνισμό και τον εμφύλιο μεταξύ των εργαζομένων, καταργώντας εργασιακά δικαιώματα και κάθε φορά –στην καλύτερη των περιπτώσεων- τα μόρια θα εξασφαλίζουν μια θέση περιστασιακής εργασίας, φθηνής και αναλώσιμης. Αν τα μόρια μιας εθελόντριας στον Στρατό της εξασφαλίσει μια θέση Στρατιώτη ΟΒΑ, αυτό σημαίνει ότι θα υπηρετήσει με τον χειρότερο μισθό, θα είναι του κλώτσου και του μπάτσου, ενώ σε 2-3 χρόνια θα την πετάξουν στην ανεργία.      
Μέσω των μνημονίων λοιπόν οι αστικές κυβερνήσεις βρίσκουν το δρόμο της επιβολής εργασιακού μεσαίωνα και διαμόρφωσης των όρων της νέα αστικής οικονομικής ανάπτυξης και κερδοφορίας. Είναι μέτρα μακράς πνοής που αποσκοπούν στη δια βίου δουλοποίηση της εργατικής τάξης. Ομολογούν λοιπόν ότι τώρα βρίσκουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν μέτρα που τα επεξεργάζονται χρόνια: «Το σχέδιο της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών υπάρχει στα συρτάρια των Επιτελείων εδώ και χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες που η τρόικα με τα μέτρα που επιβάλλει σφίγγει ακόμη περισσότερο τη μέγγενη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και κατά συνέπεια στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανασύρθηκε».
Η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά έρχεται να υλοποιήσει τις πιο ακραίες και επικίνδυνες απαιτήσεις των πιο αντιδραστικών τμημάτων του αστικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου η ς  θεσμική ς  Ένωση ς  Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ .), αλλά και των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής. Ζητούν όλοι αυτοί, εδώ και χρόνια, επειδή   "Δεν είναι πλέον δυνατόν η στρά τ ευση μόνο των ανδρών να καλύψει τις ανάγκες άμυνας της χώρας όχι μόνο σήμερα, αλλά και τα επόμενα χρόνια που λόγω του δημογραφικού προβλήματος θα εντείνεται το πρόβλημα"την   υποχρεωτική στράτευση και των   γυναικών.
Αντί να πάρουν θέση για τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούνται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους, για να ενισχύουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και για να δικαιολογείται η τεράστια μάζα ανώτερων και ανώτατων στρατιωτικών. Σε συνδυασμό με την επιθυμία να διατηρηθούν  αλώβητα τα εξαιρετικά τους προνόμια, όπως οι φθηνές διακοπές που προυποθέτουν τη μετατροπή χιλιάδων φαντάρων σε υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αδειάζοντας τις μονάδες της παραμεθορίου.
Μιλούν για τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων! Επειδή, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εμπλέκοντας τον Ελληνικό Στρατό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εντείνοντας τον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, αυξάνει ολοένα τις Ασκήσεις και την πολεμική προετοιμασία-ετοιμότητα.  Γιατί ουσιαστικά μετατρέπουν τον Στρατό σε ένα μηχανισμό που θα επιστρατεύει την νεολαία και μέσω του δήθεν κοινωνικού ρόλου, θα εξασφαλίζει όλη εκείνη τη μάζα των δωρεάν εργαζόμενων που απαιτούνται για να καλύψουν με όρους δουλικής εργασίας τα κενά του κρατικού μηχανισμού και των ΟΤΑ!
Το σύνολο της κυβέρνησης, η δήθεν αριστερά ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματική ακροδεξιά ΑΝΕΛ έχουν κοινό αντεργατικό σχέδιο. Θυμίζουμε ότι δύο μέρες είχε προηγηθεί συνάντηση του νέου ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα με τους στρατιωτικούς συντάκτες όπου δήλωσε ότι
«το εξάμηνο του προκατόχου του Κώστα Ήσυχου ήταν μια γόνιμη περίοδος» και θα συνεχίσει το έργο του, εντείνοντας δηλαδή την χρήση του Στρατού ως μηχανισμό εξασφάλισης δωρεάν εργατικού δυναμικού, για να μην κάνουν προσλήψεις και να καλύψουν με την εργασία των φαντάρων σοβαρά κενά του κρατικού μηχανισμού! Μέσω «της αναβάθμισης του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που έχουν να κάνουν με την κοινωνία», θα συνεχίσουν π.χ. το έργο του Λοβέρδου ως Υπουργού Παιδείας όπου που πρώτος θέλησε με την δωρεάν εργασία των φαντάρων-εκπαιδευτικών έναντι μορίων να καλύψει τα τεράστια κενά στα σχολεία και θα την επεκτείνουν. Να τι λέει ο Βίτσας :
 «εκτός από το δεδομένο έργο που οι ΕΔ παράγουν στις κατασβέσεις πυρκαγιών, στις αεροδιακομιδές ασθενών και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου, το πρόγραμμα αξιοποίησης στρατιωτών που έχουν τελειώσει την ιατρική ή είναι δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι το επόμενο βήμα για την ανακούφιση προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Αιγαίου αλλά και απομακρυσμένων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο Βίτσας διευκρίνισε όμως κάτι σημαντικό. Οι στρατιώτες που θα κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους δεν μπορεί να μην έχουν κίνητρα. Κι ανάμεσα σ΄ αυτά πιθανόν να είναι και μια μικρή έστω οικονομική αμοιβή. Σίγουρα πάντως αυτοί οι στρατιώτες δεν θα πρέπει να επιβαρύνονται με τα ίδια καθήκοντα των συναδέλφων τους στις μονάδες που υπηρετούν»!
Το κάθε σχέδιο κρατικής ανασυγκρότησης, η κάθε πρόταση διαμόρφωσης των όρων της εθνικής-αστικής ανάπτυξης, είτε του Τσίπρα με το ευρώ, είτε του Λαφαζάνη και του Ήσυχου με τη δραχμή, έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα είναι οι Αναλώσιμοι και οι δούλοι για να χαραχτεί ο δρόμος   της κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου!
Οι αλλαγές αυτές στον Στρατό με προμετωπίδα τους την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων, την Στράτευση των φτωχών γυναικών και τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ αποτελούν μια πολύ αντιδραστική και επικίνδυνη πολιτική για το σύνολο της εργατικής τάξης, που απαιτεί την άμεση απάντηση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος, αλλά κυρίαρχα όλων των μορφών οργάνωσης των εργαζόμενων και της νεολαίας.
ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι-φαντάροι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια στην κυβέρνηση και την αντεργατική πολιτική της, σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467
Diktiospartakos.blogspotcom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου