Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ!

Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση με ελικόπτερα και αερομεταφερόμενες μονάδες Ελλάδας - Ισραήλ, που διεξήχθη με βάση την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Στη Λάρισα βρέθηκαν περίπου 200 Ισραηλινοί πιλότοι, τεχνικοί και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και από πλευράς μέσων, είχαν μετασταθμεύσει εκεί και περίπου 15 ισραηλινά ελικόπτερα, επιθετικά τύπου «Απάτσι» και CH-53 - «Σικόρσκι», μεταφοράς προσωπικού.

Τα σενάρια της άσκησης περιελάμβαναν αποστολές όπως Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης, Σύνθετες Αεροπορικές Αποστολές, Αεροπορικές Επιχειρήσεις εναντίον Δυνάμεων Επιφανείας, Τακτικής Αναγνώρισης κ.ά. Ένα από τα σενάρια της άσκησης που είδαν το φως της δημοσιότητας προβλέπει την κατάρριψη μαχητικού ή μαχητικών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε χώρο που προσομοιάζει με την εδαφική διαμόρφωση του βόρειου Ιράν. Βάσει του σεναρίου, οι καταρριφθέντες Ισραηλινοί πιλότοι εκπέμπουν κωδικοποιημένο σήμα εγκατάλειψης σε εχθρικό έδαφος. Κινητοποιείται άμεσα ομάδα έρευνας και διάσωσης μάχης της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, με κομάντος, η οποία προσεγγίζει το σημείο της εγκατάλειψης προερχόμενη από βάση στο Αζερμπαϊτζάν. Οι πιλότοι όμως εντοπίζονται από τις ιρανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη. Σημειωτέον, για την εκτέλεση αυτής της άσκησης φέρεται να έχουν επιλεγεί, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι χαράδρες της ορεινής Ελασσόνας.
Επιπλέον, η τωρινή άσκηση έρχεται λίγους μήνες μόνο μετά τη διεξαγωγή, τον Απρίλη, της Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ». Με βάση την Ανδραβίδα, πήραν μέρος ισραηλινά μαχητικά και κλιμάκια εδάφους των ΗΠΑ, σε σύνθετες αεροπορικές αποστολές σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ελληνικών αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.
Όπως έχουμε επισημάνει η νέα Μνημονιακή σύμβαση και η συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας αποτελούν τους βασικούς κόμβους της αστικής πολιτικής. Με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Αντεργατικού Πραξικοπήματος, θα εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Μνημόνιο και άγρια καταστολή στο εσωτερικό-και ως τμήμα της ευρύτερης συμμετοχής στον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στρατηγική συμμαχία με Ε.Ε., όπου η Γερμανία κρατά τον κεντρικό ρόλο, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Είναι πυλώνες για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Αν. Μεσόγειο, Μ.Ανατολή, Αφρική, με ιδιαίτερη έμφαση σε μεταφορές εμπορευμάτων-ενέργειας, μεταξύ Ανατολής-Δύσης.
Η πολεμική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ μπαίνει σε νέα, πολύ πιο επικίνδυνη φάση, για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής με την υπογραφή στρατιωτικού συμφώνου. Το δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει: «οι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου. Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ» (Jerusalem Post 19/7/15).
Η Ελλάδα σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, προσπαθώντας επίσης να “διευκολύνει” την στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ- Αιγύπτου με την πρόταση κοινών ασκήσεων τις οποίες θα κάνει η Ελλάδα και θα κληθούν να συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών. Ο Π.Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι «πυλώνες της σταθερότητας και της ασφάλειας». Η περιφερειακή ασφάλεια σημαίνει στενότερους δεσμούς με το Ισραήλ, ένα άλλο ενεργειακό παράγοντα. "Ο Αμυντικός σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους φίλους και συμμάχους που ζητούν αμυντική συνεργασία στην περιοχή. Και εγώ θέλω να πω ξεκάθαρα προς τα ανατολικά, προς το Ισραήλ".
Το  ελληνικό κράτος προσφέρει το «απαραίτητο βάθος» στο κράτος Δολοφόνο της Μέσης Ανατολής –αποκτώντας και αντίστοιχα στρατιωτικά προνόμια σε μια ζώνη γεωστρατηγικής σημασίας- και αναδεικνύεται σε στρατηγικό εταίρο του ισραηλινού επεκτατισμού και ιμπεριαλισμού.
Οι πολεμικές συμφωνίες αποτελούν την επισφράγιση του πρόσφατου ταξιδιού του ΥΠΕΞ Κοτζιά στο Ισραήλ. Στις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ν.Κοτζιάς τόνισε: Αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία».
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν πολεμικές  συμφωνίες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ασκήσεις, αγορές όπλων, να ηττηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.
Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και ταξική πολιτική, Μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση του κόσμου της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου