Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΝΙΚΗΣΑΝ οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ στην ΑΣΔΥΣ: Τα Αποτελέσματα μετά από τις Καταγγελίες των Φαντάρων ‏

Να πως βελτιώνονται οι συνθήκες συνάδελφοι με τη δράση ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο ικανοποίηση επικρατεί μεταξύ των φαντάρων στην ΑΣΔΥΣ μετά από τις επιτυχίες που κατέγραψε η μαχητική τους στάση, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών τους και η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  
Όπως μας ενημερώνουν στην 3η κατά σειρά ανταπόκριση τους:
Μετά την πρώτη καταγγελία μας που αφορούσε τον εγκλεισμό μας στη μονάδα καθώς ήμασταν 20 μέρες χωρίς έξοδο, ο Στρατηγός ζήτησε εξηγήσεις από τους διοικητές των Ταγμάτων και άμεσα η κατάσταση βελτιώθηκε.  
Αποφάσισαν πως έπρεπε όλοι οι φαντάροι να βγουν εξοδούχοι και μέσα σε 4-5 μέρες βγήκαμε όλοι από μια φορά.
Ύστερα ήρθαν 20 άτομα μεταθέσεις από  ΕΛΔΥΚ. Για μια βδομάδα μας έβγαζαν για να μας ξεκουράσουν και έχει πλέον καθιερωθεί ένας μέσος όρος εξόδων "7 μέσα- 1 έξω " όποτε έγιναν κάπως καλύτερα τα πράγματα...
Όσον αφορά τη δεύτερη καταγγελία, την επόμενη μέρα και αφού ελάχιστη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας ο Στρατηγός κάλεσε σε νέα σύσκεψη τους διοικητές, ήρθε αποφρακτικό και έφτιαξε τις τουαλέτες.
Για το θέμα με τους κοριούς έβαλαν τους φαντάρους να καθαρίσουν τους θαλάμους με στρώματα έξω, τινάγματα, σπρέι για τους κοριούς τέζα και κάψαμε όλες τις γωνιές των κρεβατιών.
Για τους άοπλους που έκαναν περιπόλους ο Διοικητής έβγαλε τους άοπλους από περιπόλους.
Επίσης έκλεισε (1) υπηρεσία που απασχολούσε 6 άτομα ένοπλους ώστε να μπορούν να βγαίνουν εξοδούχοι!
 Αυτό όμως δεν ξέρουμε ακόμα αν θα κρατήσει.
Μας λένε επίσης ότι μετά τις αρχές Αυγούστου θα έρθουν άτομα το οποίο θα δείξει στην πορεία...
Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν θα κρατήσει. Αυτό θα φανεί από την επόμενη εβδομάδα.
Μπορεί να είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά σε κάθε περίπτωση τα πράγματα βελτιώθηκαν,
Και το είχαμε πραγματικά ανάγκη!!!
Αυτά μας γράφουν οι συνάδελφοι. Εμείς πιστεύουμε ότι η σημαντικότερη κατάκτηση των συναδέλφων στην ΑΣΔΥΣ ήταν ότι μέσα  από τη δική τους προσπάθεια, τις δική τους διεκδίκηση και πάλη συνειδητοποίησαν ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, οι συνθήκες μπορούν να βελτιωθούν.
Στο χέρι μας είναι συνάδελφοι. Ακόμη και στον Στρατό μπορούμε να αγωνιστούμε και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Εμείς σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να παλέψουν μαζί μας στην καθημερινή μας συνδικαλιστική διαδρομή ενάντια στου Παραλόγου τη Θητεία.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437


diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos@hotmail.com

31 σχόλια:

  1. Εσεις,ως''δικτυο ελευθερων φανταρων Σπαρτακος'' διπλα στους συναδελφους σας,και εμεις οι γενια των γονεων σας,διπλα σε ολους σας,οσο μπορουμε,να αγωνιστουμε μαζι σας,για τα δικαια ολων μας! Σιγουρα υπαρχει μεγαλη διαφορα ηλικιας! Σιγουρα παλιν,εχουμε πολλα πραγματα να μαθουμε και να ''ακουσουμε'' απο την δικη σας γενια ! Μην μας κρατατε παροπλισμενους....υποδειξτε μας,με πιοιο τροπο θα μπορουσαμε να ειμαστε πιο αποτελεσματικοι. Οι στοχοι τελικα ειναι ιδιοι,για μια πιο δικαιη και αυτονομη βαση , μεσα στην κοινωνια μας. Εδω ειμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε παιδια

    επειδη εσεις οι αριστεροι πιστευεται στην δικτατορια του προλεταρια του και τριχες κατσαρες εχω μια απορια

    Στις χωρες που εσεις εχετε ως προτυπο και οι αρχηγοι σας εχουν ως οραμα να μετατρεεψουν την Ελλαδα δηλαδη σε ρουμανια του τσαουσεσκου και βουλγαρια του Ζιφκοφ εκει θα ειχατε το δικαιωμα να γραφετε αυτα που γραφετε και να λετε αυτα που λετε;

    Διοτι στην Ελλαδα του σημερα το εχετε αυτο το δικαιωμα, διοτι η εθνικοφρονα παραταξη αγωνιστηκε και κρατησε την Ελλαδα στην Δυση εκει που υπαρχουν οι αρχες της ελευθεριας της εκφρασης και της δημοκρατιας

    Αληθεια στην κουβα του φιντελ που προσφατα συνθηκολογησε αφου για 50 χρονια κατετρεψε τον λαο της κουβας και στην βενεζουελα θα μπορουσατε να γραφετε αυτα που γραφετε ;

    Εκτος και αν πιστευετε οτι εκει δεν γινονται αυθαιρεσιες οποτε και δεν χρειαζετε

    ενας αφελης λοχαγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταρχην κυριε αφελη λοχαγε καλο θα ηταν να αποφευγετε τις γενικευσεις...δεν θελουν ολοι οι αριστεροι την δικτατορια του προλεταριατου...πολλοι απο αυτους που δηλωνουν 'αριστεροι' ειναι 'αριστεροι' του συριζα,της ανταρσυα και αλλων που καμια σχεση δεν εχουν με τη δικτατορια του προλεταριατου.Δευτερον τις χωρες που αναφερεις ως παραδειγμα μαλλον σου διαφευγει το γεγονος οτι ο σοσιαλισμος δεν εφαρμοστηκε στην πληρη του μορφη αλλα εγινε με πολλα λαθη και απ'οτι αποδειχτηκε οι λαοι δεν ηταν ακομη ετοιμοι για αυτο,ωστοσο ο σοσιαλισμος σε αυτες τις χωρες εδωσε και πολλα οφελη στους λαους(αν λεω κατι λαθος παρακαλω να με διορθωσουν αυτοι που ξερουν).Τριτον σε αυτες τις χωρες οχι μονο θα ειχαμε δικαιωμα να τα λεμε ολα αυτα αλλα αντιθετα εμεις θα ημασταν αυτοι που θα παιρναμε τις αποφασεις μεσω συνελευσεων καθως η δικτατορια του προλεταριατου προυποθετει τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο και την αμεση δημοκρατια.Τεταρτον δεν σχολιαζω καν αυτο που λες για ελευθερια και δημοκρατια στις δυτικες καπιταλιστικες χωρες γιατι θα γελασουν και οι πετρες.Πεμπτον και τελευταιο στην κουβα εδω και καμποσα χρονια ειναι προεδρος ο ραουλ οχι φυσικα οτι εχει ιδιαιτερη σημασια αυτο,αλλα κυριε λοχαγε μου δεν κατεστρεψε ο σοσιαλισμος τον λαο της κουβας αντιθετα ο σοσιαλισμος ανεπτυξε υπερ του δεοντος τις παραγωγικες δυνατοτητες της χωρας(λιγοστες απ'οτι ξερω) κανοντας μαλιστα την κουβα μια απο τις χωρες που εχει το καλυτερο εκπαιδευτικο συστημα(καλυτερο και απο πολλες δυτικες καπιταλιστικες χωρες εκει που υπαρχουν οι αρχες της ελευθεριας της εκφρασης και της δημοκρατιας οπως εγραψες,ενω η βενεζουελα ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε
      αν και διαφωνω με αυτα που λες , σε σεβομαι απολυτα διοτι απαντας με επιχειρηματα και οχι με υβρεις και προσπαθεις να στηριξεις αυτα που πιστευεις.

      επι της ουσιας τωρα

      1. πραγματι εχεις δικιο πιθανον να μην θελουν ολοι οι αριστεροι την δικτατορια του προλεταριαατου. Αλλα ο συριζα ειλικρινα δεν ξερω τι θελει. το 25% των βουλευτων του θελει δραχμη και στην ουσια κουβανοποιηση και απομωνοση απο την ευρωπη και τον δυτικο κοσμο. Γιατι οποιος πιστευει οτι με γιουρουσια στην Τραπεζα της Ελλαδος ,για να κατασχουν τα 10-20 δις που εχει αποθεμα, θα φερουν ευημερια στην χωρα εειναι μακρυα νυκτωμενοι. Σου βγαζουν οι ξενοι ολα τα ελληνικα ευρω πλαστα και αμεσως ειναι αχρηστα. Θα είναι μονο για εσωτερικη καταναλωση αλλα η ελλαδα χρειαζεται χρημα που θα το αναγνωριζει ολος ο κοσμος για να αγορασει τροφιμα, καυσιμα, φαρμακα κτλ . Οι υπολοιποι του συριζα μεχρι χθες αλλιως μας τα ελεγαν και τωρα ξαφνικα μας τα γυρισαν .Οι του ανταρσυα ελεικρινα δεν ξερω τι πιστευουν. Δεν εχω παρακολουθησει. Αν ειναι υπερμαχοι του ειμαι μαγκας δεν πληρωνω κτλ το μονο που εχω να σου πω περα απο το ποσο ειναι ηθικα ορθο αυτό, ειναι οτι δεν αρκει ναα θες κατι πρεπει και να μπορεις να το επιβαλλεις. Δεν πληρωνεις εσυ, σου τα περνουμε εμεις με το ζορι ,θα σου πουν οι ισχυροι της γης. Αλβανια , σκοπια, τουρκια και μερικα εκατομμυρια μεταναστες στο εσωτερικο της χωρας σου κανουν την Ελλαδα απο συρια μεχρι οτι θες σε χχρονο ντε τε. Ρωτα και τον καραμανλη, 6 χρονια εκανε να μιλησει . αρκει να το αποφασισουν οι μεγαλοι.

      Διαγραφή
    3. Σε κάθε περιπτωση αν δεν πιστευεις στην δικτατορια του προλεταριατου εχουμε μια βαση συζητησης
      Αλλα και παλι για να ερθει ευημερια χρειαζεται να παραχθει πλουτος και αυτος δεν παραγεται με ωραια λογια .
      2 .Πραγματι εχεις δικιο, πουθενα στον κοσμο δεν εφαρμοστηκαν οσα ιδεατα λενε οι κομμουνιστικες θεωριες. Μηπως όμως αυτό είναι αποδειξη ή εστω ισχυρη ενδειξη ότι οι ιδεες αυτές είναι ωραια λογια και μονο λογια. Μηπως οι ιδεες αυτές ερχονται σε αντιθεση με την ανθρωπινη φυση και ως εκ τουτου είναι καταδικασμενες να αποτυχουν; Είναι τυχαιο πως πουθενα στον κοσμο δεν εφαρμοστηκαν οι κομμουνιστικες θεωριες αλλα εκφυλιστηκαν;; Μηππως είναι ανεφαρμοστες;
      Λες ότι οπου εφαρμοστηκε ο κομμουνισμος οι λαοι δεν ηταν ετοιμοι για αυτό και ποιος σου λεει ότι είναι σημερα η ότι θα είναι σε 100 χρονια;

      3λλες <> προφανως πρεπει να εννοεις στις χωρες που θα εφαρμοστει ο ιδεατος κομμουνισμος , αυτος που δεν εφαρμοστει ποτε μεχρι τωρα.Διοτι στην σιβηρια ο Σταλιν δεν εστελνε υτους που του ηταν αφοσιωμενοι, αλλα αυτους που εχαν αντιθετες αποψεις
      4. Λυπαμαι που θα στο χαλασω αλλα στις δυτικες καπιταλιστικες χωρες υπαρχει και ελευθερια και δημοκρατια . Μπορει να μην είναι τελειαα, μπορει να χρεειαζεται βελτιωσεις αλλα υπαρχει. Τωρα αν πολλοι είναι προβατα και ψηφιζουν ποδοσφαιριστες , τραγουδιστες, πορνες των περιοδικων και τις τηλεορασεως ηθοποιους κτλ με μοναδικο κρητηριο της αναγνωρισημοτητα τους δεν μας φταιει η δημοκρατια για αυτό. Εκτος ισως από το ότι το δικαιωμα ψηφου για να το αποκτησει καποιος θα επρεπε ισως να εχει μια στοιχειωδη μορφωση ισως και νοημοσυνη.
      Αν καποιοι κλεβουν και μενουν ατιμωρητοι κτλλ κτλ εκει φταινε οι πολιτες που νψηφιζουν όπως ψηφιζουν
      1. Τωρα για την κουβα αυτό που ξερω εγω είναι ότι ο λαος της είναι βυθισμενος στην φτωχεια και στην εξαθλιωση. Τωρα γιατι η βενεζουελα είναι μια ιδιαιτερη περιπτωση δεν το καταλαβα. Ισα ισα που παραγει πετρελαιο και εχει μια σημαντικη πηγη παραγωγης πλουτου.

      το καπιταλιστικο συστημα , δηλαδη η επιβραβευση του ευφυη, του εργατικου, του ικανου ειναι ο μονος δρομος που οδηγει στην ευημερια . τωρα αν χρειαζεται βελτιωσεις το συστημα αυτο ειναι αλλο θεμα.

      Υ.Γ παρατηρησε τους ανθρωπους γυρω , στην καθημεριμοτητα σου. ακομα και ααυτους που ισχυριζονται οτι ειναι κομμουνιστες η αριστεροι. ποσοι απο αυτους εφαρμοζουν στην πραξη και στις σχεσεις τους με τους αλλους την κομμουνιστικη ιδεολογια. απο ελαχιστοι εως κανεις .

      και η κοινωνια τι ειναι εγω, εσυ , ο αλλος , ο απεναντι.

      Διαγραφή
    4. κοιταξε φιλε μου την δικτατορια του προλεταριατου την πιστευουν και παλευουν για αυτη οι πραγματικοι κομμουνιστες και τα πραγματικα μαρξιστικα-λενινιστικα κομμουνιστικα κομματα...ο συριζα ειναι ενα καθαρα αστικο σοσιαλδημοκρατικο κομμα που εχει χτιστει απο το κεφαλαιο και εχει ακριβως τα χαρακτηριστικα που ειχε και το πασοκ...αυτοι που προτεινουν την δραχμη ως λυση στα προβληματα του λαου χωρις την ανατροπη του καπιταλισμου ειναι απατεωνες,εκφραζουν μια μεριδα του ελληνικου και ξενου κεφαλαιου που θελει την ελλαδα εκτος ευρωζωνης οπως αλλωστε και η ανταρσυα που καμια σχεση δεν εχει με τον αντικαπιταλισμο οπως λεει στο ονομα της,τα υπολοιπα που λες στο πρωτο κειμενο σου ειναι αλλο θεμα συζητησης αν θες ομως στα απανταω...η δικτατορια του προλεταριατου ειναι αυτο ακριβως που λεει η φραση δηλαδη ειναι η εξουσια του προλεταριου που σημαινει ο εργαζομενος να εχει στα χερια του τα μεσα παραγωγης τα οποια οσον αφορα την ελλαδα ειναι παρα πολλα,ο πλουτος που παραγει η ελλαδα φτανει οχι μονο για να καλυψει τις αναγκες του ελληνικου λαου αλλα ακομα και για να εξαγει η να ανταλλαξει προιοντα με αλλες χωρες αλλα η εμπλοκη της σε διεθνεις καπιταλιστικους οργανισμους οπως η εε δεν την αφηνει ουτε να εξαγει ουτε καν να παραγει(σκεψου οτι παραγουμε μαιντανο και λογω εε εισαγουμε μαιντανο απο την αργεντινη).Οταν αναφερθηκα στις χωρες αυτες,αναφερθηκα συγκεκριμενα στις χωρες που και εσυ ανεφερες(ρουμανια,βουλγαρια)και οχι σε ολες τις πρωην και νυν σοσιαλιστικες χωρες.Στην ρουμανια ας πουμε ναι μεν εγινε η επανασταση και ο λαος εφερε τον σοσιαλισμο που κερδισε πολλα απο αυτον ωστοσο φανηκε ανετοιμος να υπερασπιστει την ιδια του την εξουσια οταν ανατραπηκε(σορρυ αν μιλαω με περιεργους ορους αλλα εχω συνηθισει λογω δουλειας).Δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να παραλειψεις το γεγονος οτι σε ολες τις πρωην σοσιαλιστικες χωρες,ο σοσιαλισμος χτυπηθηκε απο ξενες δυναμεις ειτε με αμεση εμπλοκη(πολεμος) ειτε με εμμεση(δηθεν εξεγερσεις πχ τσεχοσλοβακια).Σιγουρα εγιναν πολλα λαθη και παραλειψεις ισως και εκτροπες απο τις αρχες του σοσιαλισμου αυτο ομως δεν σημαινει οτι ο σοσιαλισμος-κομμουνισμος ειναι ανεφαρμοστος,αντιθετα θα ελεγα ειναι το μελλον ολοκληρου του κοσμου αλλωστε και ο καπιταλισμος χρειαστηκε πολλους αιωνες μεχρι να εγκαθιδρυθει και να επικρατησει αντι της μοναρχιας και της φεουδαρχιας.Μην ξεχνας επισης πως πολλες απο τις κατακτησεις που κερδισαν οι εργαζομενοι στον 20ο αιωνα τις κερδισαν λογω της εσσδ καθως υπηρχε το αντιβαρο απεναντι στον καπιταλιστικο κοσμο και εκει φανηκε η ανωτεροτητα του σοσιαλισμου,παρα τα λαθη και τις παραλειψεις,εναντι στον καπιταλισμο.Τωρα οσον αφορα τον σταλιν και την σιβηρια εκει στελνονταν συνηθως αντεπαναστατες και προδοτες χωρις ομως να εχω στοιχεια να σου το αποδειξω.Και εγω λυπαμαι αλλα στον δυτικο καπιταλιστικο κοσμο δεν υπαρχει ουτε δημοκρατια ουτε ελευθερια,το οτι ψηφιζουμε μια στο τοσο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι εχουμε δημοκρατια,κοιτα ας πουμε τι συμβαινει σε ενα εργοστασιο η σε μια τραπεζα οπου αν ενας εργαζομενος θελει πχ να απεργησει η δικαιουται μια γυναικα αδεια εγκυμοσυνης κινδυνευει αμεσα με απολυση...για να μην αναφερθω σε μυστικες υπηρεσιες,στρατους,παρακρατος και αλλα....

      Διαγραφή
    5. Στην κουβα δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες τα πραγματα...οπως σου προανεφερα η κουβα εχει ενα απο τα καλυτερα εκπαιδευτικα συστηματα και συστηματα υγειας στο κοσμο και αυτο ειναι αποτελεσμα του σοσιαλιστικου συστηματος βυθισμενος στη φτωχεια δεν ειναι,εκτος κι αν πιστευεις οτι ο κουβανικος λαος ειναι φτωχος επειδη δεν εχει ταμπλετ και πορσε καμπριο...Τελος η βενεζουελα δεν ειναι ακριβως σοσιαλιστικο κρατος αριστερη κυβερνηση εχει και τα περισσοτερα μεσα παραγωγης ειναι κρατικα χωρις ομως να σημαινει οτι εχει σοσιαλισμο αλλα και παλι δες τι πολεμος και τι εμπαργκο υπαρχει στην βενεζουελα οπως και στην κουβα...Τελος το καπιταλιστικο συστημα σε καμια περιπτωση δεν ειναι η επιβραβευση του ευφυη και του εργατικου ειναι η επιβραβευση του πλουσιου αυτου που δεν δουλευει ουτε μιση ωρα την ημερα και καρπωνεται το αιμα και τον ιδρωτα χιλιαδων εργαζομενων...και εμεις ειμαστε ευφυεις και εργατικοι γιατι δεν ειμαστε πλουσιοι?τοσοι εκατομμυρια πολιτες στον καπιταλιστικο κοσμο που ζουν στα ορια της φτωχειας,που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα δηλαδη τι ειναι?χαζοι και τεμπεληδες?καπου δεν κολλαει και φυσικα δεν οδηγει στην ευημερια ουτε γινεται να το βελτιωσεις....μονο να το ανατρεψεις.Τωρα οσον αφορα το υγ σου σε πληροφορω πως αν οι ανθρωποι γυρω μου ειχαν πειστει και παλευαν για την κομμουνιστικη ιδεολογια θα ειχαμε ηδη σοσιαλισμο τωρα....τους αρνητικους συσχετισμους προσπαθουμε να ανατρεψουμε

      Διαγραφή
    6. ΑΧ ΒΡΕ φιλε, Σε παω διοτι φαινεται πως αυτα που λες τα πιστευεις αλλα δεν απαντας στον πυρηνα τον θεματων που σου θετω

      1 Δεν αρκει να εχεις στα χερια σου τα μεσα παραγωγης. Για να προοδεψει π.χ μια εταιρια-ενα εργοστασιο και να παραχθει πλουτος απαιτουνται και αλλα πραγματα. π.χ ικανη διοικηση ,απαιτουνται να παρεις ρισκα επιχειρηματικο ταλεντο να οσφρυζεσε τιςς ευκαιριες , καλη διαχειριση των οικονομικων της εταιριαςς κτλ αυτα τα προσοντα δεν τα εχουν ολοι. Δηλαδη τι θα διοικει το εργοστασιο το συνολο των εργαζομενων; μηπως τοτε θα επικρατει η μειωση της παραγωγης διοτι ενα πολυ μεγαλο μερος αυτων θα λουφαρει;
      το να εχουμε τα μεσα παραγωγης ειναι απλα ενα θεμα ,ακουγεται ωραιο αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. και τι ξερουν οι μαζες που θα αποφασιζουν για εξειδικευμενα επιχειρηματικα θεματα; επισης υπαρχουν αφελης ανθρρωποι που απλα δεν κανουν για καποια επαγγελματα , θα αποφασιζουν και αυτοι; φαντασου ενα καραβι που για διοικηθει αποφασιζουν ολοι μαζι οι μουτσοι , ο μαγειρας, ο μπαρμααν , ο σπουπιδιαρης α θα λεει τηνν γνωμη του και ο καπετανιος.
      ο ειδικος , αυτος που εχει ταλεντο , ικανοτητα κτλ στον καθε τομεα ειναι αυτος που πρεπει να λαμβανει τις αποφασεις. Δεν υπαρχει ομως ειδικομετρο. Ουτε υπαρχει τροπος να ξερεις εκ των προτερων ποιος ειναι ο ικανος και ποιος οχι. Αυτο το αποδεικνυει η πραξη και ετσι οι επιχειρηματιες οι μη ικανοι βουλιαζουν και οι αλλοι ανεβαινουν

      αντε και τα πηρες τα μεσα παραγωγης ε και νομιζεις οτ αυτο ειναι αρκετο; πολλοι ειναι αυτοι που για καποιο λογο βρισκονται κατοχη μεσων παραγωγης αλλα πτωχευσουν λογω σπαταλης , λογω κακων χειρισμων, λογω ανικανοτητας , κτλ δεν αρκει να εχεις τα μεσα παραγωγης . και μην μου πεις πως θα διαταζει ο κρατικος αξιωματουχος τους υπαλληλους δουλεψτε ρε και θα ανεβει η παραγωγη απο το φοβο της σιβιριας δεν ειναι τοσο απλλα τα πραγματα. θυμισου στο στρατο και την καθεε κρατικη επιχειρηση δημοσια υπηρεσια

      2Σε αυτο που λες οτι η ΕΕ δεν μας αφηνει να παραγουμε καποια προιοντα ισως να εχεις 1 δικιο. δεν το ξερω καλα το θεμα αλλα νομιζω οτι αυτο οφειλεεται στο οτι εχει αποφασιιστει η καθε χωρα να παραγει συγκεκριμενα προιοντα και αν υπαρχει εξειδικευση.

      3. μου λες οτι δεν πρεπει να παραλεψω οτι ο σοσιαλισμος χτυπηθηκε απο ξενες δυναμεις . και προφανως το λες αυτο για την αποτυχια του. ε και τι σημαινει ο τι χτυπηθηκε; και ο καπιταλισμος χτυπηθηκε απο την ΕΣΣΔ αλλα αντεξε. ττι περιμενες δηλαδη οτι δεν θα χτυπηθεις; καλως ηρθες στην ζωη και στον πραγματικο κοσμο οχι στον ανυπαρκτο. Λενε πολλοι πολλες φορες για να δικαιολογησουν τον καστρο ε τι να κανει και αυτος οι ΗΠΑ τον πολεμουσαν 50 χρονια. ε εκει ειναι η μαγκια και η ικανοτητα του ηγετη να βαλει κατω τα πραγματα , να τα μετρησει , να λαβει υποψιν του και την παραμετρο οτι θα με πολεμησουν και να επιλεξει τον δρομο που θαα οδηγησει τον λαο του στην ευημερια.

      για να αναπτυχθει μια επιχειρηση ααπαιτουνατι ρισκα ξερεις ποσοι υπαλληλοι και εργατες δεν κανουν για αυτην την δουλειαα πολοι. εχω συναντησει πολλους υπερβολικα πολλους που με την 1η δυσκολια κανουν πισω, που δεν θελουν να ρισκαρουν που που.....



      Διαγραφή
    7. το ζουμι και ο πυρηνας του ζητηματος φιλε βρισκεται στην ανθρωπινη φυση. ο ανθρωπος -οχι ολοι αλλα πολλοι-θα ρισκαρει, θα δουλεψει σαν το σκυλι , θα στυψει το μυαλο του να βρει λυσεις , θα θαλασσοπνγετααι ανμπορει να εχει κερδος απο αυτο και να απολαυσει τους καρπους των κοπων του. αν ειναι να δουεψι ο αλλος σαν το σκυλι για να τα μοιραστει με τους τεμπεληδες η τους αφρονες απλα δεν θα δουλεψει και θα πεσει η παραγωγικοτητα του. θα κανει μονο οτι ειναι υποχεωτικο και μεχρι εκει. μας αρεσει δεν μας αρεσει αυτη ειναι η ανθρωπινη φυση. ο καθε ενας η τελος παντων η συντριπτηκη πλειοψηφια των ανθρωπων ενδιαφερεται πρωτα απο ολα και πανω απο ολα για την παρτυ του , για την οικογενεια του, για τα παιδια του και μετα για τους αλλους και αν ενδιαφερθει κιολας.αυτα ειναι το ζουμι και για αυτο το λογο ειναι καταδικασμενος να αποτυχει ο κομμουνισμος. το κεερδος ε την ευρεια εννοια ειναι ο κινητηριος μοχλος των παντων. καλως η κακως αυτη ειναι η ανθρωπινη φυση

      ξερω θα μου πεις οτι εγω ειμαι τομαρι, οτι εγω σκεφτομαι ετσι και οι ααλλοι ανθρωποι δεν σκεφτονται ετσι κτλ .κολοκυθια . ετσι πρατουν ολοι απλως με διαβαθμισεις. θυμισου στον στρατο ποσοι θελανε να την πεσουν και να μαζεψει τις ακαθαρισιες ο αλλοος, ποσοι θελανε να μην πανε σκοπια και αν κανει την σκοπια ο αλλος. ο καθε ενας την παρτυ του κοιταει.με διαβαθμισεις μεν, αλλα ολοι αυτο κανουν. ακομα και η παπαρηγα που βριζει τους αμερικανους ως φονιαδες των λαων κτλ την κορη της την σπουδασε σε αμερικανικο πανεπιστημιο και οταν την ρωτησαν τι ειπε ; ειπε οτι η ακθε μανα θελει το καλυτερο για το παιδι της. Σωστα αλλα αν αυριο η παπαρηγα ειναι αρχηγος μιας κομμουνιστικης ελλαδας παλι το καλυτερο για το παιδι της θα θελει. οποτε θα την κανει υπουργο, η τελος παντων θα την διορισει καπου ψηλα

      λες οτι πολλες κατακτησεις οι εργαζομενοι της κερδισαν επειδη υπηρχε ο κομμουνισμος . εχεις δικιο υπηρχε το αντιπαλο δεος . ομωψς τις κερδισαν αυτες τις κατακτησεις οι εργαζομενοι στις καπιταλιστικες χωρες και σε καθε πεεριπτωση αυτος δεν ειναι λογος για να υιοθετησουμε εμεις τον κομμουνισμο

      μου λες κοιτα τι συμβαινει σε καποια τραπεζα εργοστασιιο που απολυουν κοσμο και γινοντααι αδικιες. να το δετω οτι σε καποιο βαθμο εχεις δικιο. αυτο δεν σημαινει οτ πρεπει να παμε σε εναα χειροτερο συστημα . αυτο σημαινει οτι πρεπει ν γινουν ενργειες ωστε να μηνμπορουν να γινονται αυτες οι αδικιες. π.χ μεγαλα προστιμα που θα επιβαλλονται και να υπαρχουν θεσμοι που θα επιβαλλουν την εκτελεση των προστιμων

      Διαγραφή
    8. μου λες η κουβα εεχει καλο εκπαιδευτικο συστημα . ε ενταξει κατι ειναι αυτο αλλα ειναι αρκετο; ο λαος πως ζει σε τι συνθηκες; δεν ειναι μονο το ταμπελ για να εχεις βιοτικο επιπεδο αν και ειναι και αυτο μια πολυ μικρρη ψηφιδαα. ποιο ειναι το κατακεφααλην εισοδημα στο πολιτη της κουβας; και τι επιλογες εχει για να το ξοδεψει ;

      λες το καπιταλιστικο συστημα δεν ειναι η επιβρααββευση του ικανου κτλ αλλα του πλουσσιου που δνε δουλευει ουτε μιση ωρα. και ρωτας αν εσυ και πολλοι αλλοι ειστε ηλιθιοι κτλ

      καταρχην τιποτα μην αποκλειεις και εσυ μπορει να εισαι ηλιθιος και εγω μπορει να ειμαι ηλιθιος. εξαλλου κανεις ηλιθιος δεν πιστευει οτι ειναι ηλιθιος. Αν νομιζεις οτι οι πλουσιοι καθονται εισαι πολυ γελασμενος. καποιοι καθονται.ισως καποια παιδια πλουσιων να σπαταλανε την περισουσια του μπαμπα. αλλα δικαιωμα τους. του πατερας τπους ειναι η περιουσια ο οποιος τους την κληρονομησε οπως μπορει να τους κληρονομησε και DNA με προδιαθεση για καρκινο. Ο πατερα ςομως για να γινει πλουσιος αγωνιστηκε σαν το σκυλι. μια ζωη.πετα ςστα συνεφα αν νομιζεις οτι οι μεγααλοι και οι ισχυροι δεν δουλευουν. δουλευουν 12ωρα και 15ωρα και 18ωρα. δεν διοικουνται ουτε στηνονται οι οικονομκικες αυτοκρατοριες με ξαπλα και καλοπεραση. κααποιοι ειναι εισοδηματιες ναι αλλα απλως απολαμβανουν τους κοπους των γονιων τους η των παπουδων τους. δικαιωμα τους. δεν φταινε αυτοι που ο παπους τους ηταν δουλευταρας και εξυπνος. ουτε φταινε αυτοι αν ο δικος μας ο παπους ηταν τεμπελης, η αφελης ,η δεν επαιρνε ρισκα η του αρκουσε μεροδουλι μεροφαι και ενας μισθουλακος.

      και μην μου πεεις οτι πολλοι εκαναν περιουσιες με βρωμιες. διοτι θα σου πω ναι και αυτο υπαρχει αλλα εδω ειναι η δουλεια ενος σοβαρου κρατους να κανει ελεγχους ποθεν εσχες και γενικα να μην μπορουν τα λαμογια να κλεβουν. αλλα αν οι πολιτες ψηφιζουν ανικανους δεν σου φταιει ο καπιταλισμος.

      αλλα αντε και το ανετρεψες τι θα βαλεις στην θεση του, αυτη ειναι η ουσια. οτι ομως και να βαλεις θα πρεπει να αμοιβει την παραγωγικοτητα και την εργατικοτητα.αλλιως θα αποτυχει διοτι θα ερθει σε αντιθεση με την ανθρωπινη φυση


      υπαρχουν ανθρωποι που δουλευουν σαν τα σκυλια μεχρι το βραδυ διοτι κυνηγουν το κερδος και παραγουν διοτι θελουν να ευημερησουν και να πλουτισουν.
      υπαρχουν ανθρωποι που δουλευουν λιγο η και καθολου και μετα γυριζουν στα μπαρ, στις πουτανες και στην ασωτη ζωη, στα ξενυχτια και στα μεθυσια
      υπαρχουν ανθρρωποι που στιβουν το μυαλο τους μερα νυκτα γιια να προκοψουν και να πλουτισουν που περνουν ρισκα που κανουν οικονομια και στερρουνται για να δημιουργησουνν περιουσια και υπαρχουν ανθρωποι που ειναι σπαταοι, ανικανοι στην οικονομικη διαχειριση, που βγαζουν 1000 και ξοδευουν 2000 .
      ολοι αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι ουτε δικαιο, ουτε σωστο να τους αμοιβεις το ιδιο διοτι θα σου παραγουν το ιδιο δηλαδη τιποτα η ελαχιστα.

      θα μπορουσα να σου πω πολλα ακομα αλλα θα ππρεπει να σου μιλησω για το πολιτεευμα και αστο καλυτερα

      Διαγραφή
    9. Απο που να αρχισω φιλε ειπες πολλα και εδω περα δεν ειναι το καταλληλο μερος για τετοιες συζητησεις.Ο σοσιαλισμος ειναι ενα συστημα που εχει ως προυποθεση την ιδιοκτησια των μεσων παραγωγης απο τους εργαζομενους,απο τον λαο.Κατεχοντας οι εργαζομενοι τα μεσα παραγωγης στα χερια τους δεν χρειαζονται ουτε διαχειριστες ουτε τιποτα αλλο που να διευθυνει την επιχειρηση καθως οι ιδιοι θα αποφασιζουν για το εργοστασιο πχ που οι ιδιοι δουλευουν.Αν δεν ξερουν αυτοι που δουλευουν σε ενα εργοστασιο τι ειναι το καλυτερο για αυτο ποιος ξερει?ποιοι παραγουν ολον αυτον τον πλουτο?ποιος δουλευει ατελειωτες ωρες σε αθλιες συνθηκες με σκοπο να παραγει?ο πλουτος ομως αυτος αντι να πηγαινει στην καλυψη των αναγκων του λαου πηγαινει στον κεφαλαιοκρατη με σκοπο να παραγει κερδος και να ανταγωνιστει αλλους βιομηχανους..εκει ειναι η ουσια.Και σε πληροφορω οτι μονο οι εργαζομενοι δεν λουφαρουν και φυσικα δεν θα λουφαρουν ουτε στον σοσιαλισμο αντιθετα ο κεφαλαιοκρατης ειναι αυτος που δεν εχει περασει ουτε απ'εξω απο ενα εργοστασιο...φυσικα θα υπαρχει ενα συμβουλιο απο εκλεγμενους εργατες που θα παιρνει αποφασεις ωστοσο οι εργατες αυτοι θα ειναι ανακλητοι ανα πασα στιγμη και δεν θα εχουν ειδικα προνομια,περιπου το ιδιο θα συμβαινει και στα καραβια τις αποφασεις για να λυθει ενα προβλημα τεχνικο θα την παιρνουν οι μηχανικοι,την αποφαση για το ποια πορεια θα παρει το καραβι θα την παιρνουν οι καπετανιοι

      Διαγραφή
    10. Αν πιστευεις οτι δεν απανταω σε κατι παρακαλω να μου το πεις για να σου απαντησω γιατι ισως παραλειπω...σου λεω οτι χτυπηθηκε ο σοσιαλισμος απο ξενες δυναμεις γιατι ετσι ειναι....πχ εβλεπες χωρες οι οποιες ηταν αντιπαλες στον α'ππ ξαφνικα να ειναι συμμαχοι και να επιτιθενται στην ΕΣΣΔ αυτο δεν σου λεει κατι?και παιζει πολυ μεγαλο ρολο οτι ο σοσιαλισμος χτυπηθηκε γιατι εντελει δεν απετυχε ο σοσιαλισμος ουτε κατερριφθηκε μονος του αλλα αντιθετα ανατραπηκε εχει πολυ μεγαλη διαφορα.Τωρα αυτο που λες για την ανθρωπινη φυση ειναι πολυ γενικο και αοριστο,το οτι οι περισσοτεροι απο εμας κοιταμε την παρτυ μας οφειλεται σε ολη αυτη την νοοτροπια που προβαλλεται απο το συστημα που παιρνει τους ανθρωπους ως ατομικες μοναδες και του επιβαλει να κοιταει την παρτυ του(πχ βρες μια δουλεια να εισαι εσυ καλα,βρες ενα βυσμα για να περασεις καλα στον στρατο και αλλα τετοια).Μακαρι να ημασταν ολοι ιδανικοι και να κοιταζαμε το συνολικο συμφερον,αλλα σου επαναλαμβανω πως αν γινοταν αυτο το πιθανοτερο ειναι οτι θα ειχαμε ηδη σοσιαλισμο.Τωρα αυτο με την παπαρηγα εκτος απο αυτα,η παπαρηγα ειπε και κατι αλλο.Ειπε πως η κορη της ηθελε να σπουδασει αγγλικη λογοτεχνια και μονο στο συγκεκριμενο κολλεγιο(deree)υπηρχε αυτο το αντικειμενο και ειπε ακομα πως ματωσε προκειμενου να την σπουδασει...σημειωση:η κορη της παπαρηγα σπουδασε εδω στην ελλαδα και οχι στην αμερικη η καπου αλλου οπως μεχρι και σημερα λενε,που σημερα η κορη της παπαρηγα ειναι 40 χρονων

      Διαγραφή
    11. Σου ξαναλεω οτι ο σοσιαλισμος οχι απλως δεν ειναι χειροτερος απο τον καπιταλισμο αλλα αντιθετα αποδειχτηκε πως παρα τα λαθη που εγιναν ειναι πολυ ανωτερο συστημα γιατι στοχευει ακριβως στο να καλυψει τις αναγκες των ανθρωπων και στο να παραγει κερδος για τους λιγους.Με τον σοσιαλισμο η ανθρωποτητα θα απελευθερωθει καθως η παραγωγικες δυνατοτητες ολων των χωρων θα πολλαπλασιαστουν και η παραγωγη θα εκτοξευτει στα υψη,ενω παραλληλα οι ανθρωποι θα ειναι σε θεση να αναπτυξουν και οι ιδιοι τις προσωπικες τους δυνατοτητες χρησιμοποιωντας τις για την κοινωνια και οχι για την προσωπικη ανελιξη και καταξιωση.Εγω αυτο που ξερω για την κουβα ειναι οτι ο λαος της εχει ενα αρκετα καλο βιοτικο επιπεδο(φυσικα και εκει εχουν γινει λαθη)και οτι ζει αρκετα ικανοποιητικα.Και σε ξαναρωταω 45 μυρια αμερικανοι πολιτες που ζουν με κουπονια τι ειναι?χαζοι?ανικανοι?μηπως κατι αλλο?η μηπως ειναι αυτα τα αποτελεσματα και οι συνεπειες ενος συστηματος με το ονομα καπιταλισμος?τελος για το αν δουλευουν οι πλουσιοι σου απαντησα και προηγουμενως...πχ ο αλαφουζος και ο μαρινακης εχουν δει αραγε πως κατασκευαζεται ενα πλοιο?εχουν δει ποτε σε τι συνθηκες δουλεουν οι λιμενεργατες?ο φεσσας εχει δει ποτε πως ειναι μια μηχανη σε ενα εργοστασιο?και μην μου πεις για τον αλαφουζο και τον μαρινακη οτι εχουν παει καποια ταξιδια ως καπετανιοι

      Διαγραφή
    12. δεν περιμενω να σε πεισω. εχω καταλαβει ποια οτι δεν μπορεις να πεσεις του ανθρωπους μεε επειχειρηματα.

      αν η δικαιολογια που προεβαλλε η παπαρηγα εσενα σε καλυπτει οκ. χερι χερι με τους <> διοτι δεν μπορουσε να σπουδασει πουθενα αλλου αυτο που ηθελε. οκ δικαιολογιες παντα υπαρχουν. αν αυτο σε καλυπτει εμενα μου περισσευει.

      τα 45 εκ που λες αμερικανων που δεν εχουν να φανε δεν ξερω αν ειναι τοσα αλλα αυτο σημαινει οτι τα υπολοιπα 270 εκατομυρια αμερικανων. εχουν να φανε. εξ οσω γνωριζω σε ρωσιες , ρουμανιες, βουλγαριες κτλ δεν ειχαν σχεδον ολοι να φανε και για αυτο επαναστατησαν,

      απο αυτα τα 45 εκ φιλε αναμεσα τους ειναι οχι ναρκωμανεις, τεμπεληδες, ανθρωποι που επεσαν λεφτα στα χερια τους και τα σπαταλησαν, ανθρωποι που διαχειριστηκαν περιουσιες που εκαναν επενδυσεις αλλα απετυχαν , ανθρωποι αφρονες οι οποιοι δεν διαχειριστηκαν καλα τα οικονομικα τους.κτλ. Βεβαια δεν ειναι μονο τετοιοι. ειναι και σοβαροι ανθρωποι που ισως ειχαν καποιες ατυχιες που μπορει να συμβουν στον καθε ενα.

      πιθανον να χρειαζεται καποιος τροπος π.χ να γινουν επενδυσεις απο το κρατος ενα νεο new deal που θα επαανενταξει αυτους τους ανθρωπους στην αγορα εργασιας για να παραγουν και αυτοι πουτο. αυτο ναι. να αγωνιστουμε να το πετυχουμε. αλλα εντος καπιταλισμου και οχι ενος συστηματος που θα διοικουν οι ασχετοι

      μου λες οτι στα εργοστασια θα διοικουν οι εργατες κτλ. και ποιος ξερει καλυτερ απαο αηυτους. δεν ειναι ετσι φιλε. ο εργατης μπορει να ξερει να παραγει το ταδε αντικειμενο. ομως δεν αρκει η παραγωγη , πρεπει να εισαι ακλος στις πωλησεις, δεν εχουν ολοι οι πωλητες ακομα και στην ιδια επιχειρηση το ιδιο επιπεδο πωλησεων, απαιτειται ορθη διοικηση για να αυξηθει η παραγωγη, απαιτουνται πολλα .

      τωρα αν εσυ νομιζεις οτι η διοικηση μπορει να γινεται συνολικα και αππο κοινου απο χιλιαδες εργατες συγγνωμη αλλα δεν τα εχεις μετρησει καλα. ενοτητα διοκησεως το λενε στο στρατο. και μαλιστα μεταξυ ολων αυτων που θα αποφασιζουν οι πιο πολλοι θα ειναι ανικανοι στην διοικηση διοτι εκ των πραγματων οι ικανοι περι την διοικηση ειναι λιγοι, δεν θα ξερουν τα συνθετα επιχειιρηματικα και οικονομικα και νομικα ζητηματα επι των οποιων θα καλουνται να αποφασισσουν κτλ. τρεχα γυρευε.

      αληθεια εσεις στο ΚΚΕ τις επιχειρησεις του κομματος τις διοικειται απο κοινου ετσι οπως θελετεε να κανετε την διοικηση τωνεργαστασιων και των μεσων παραγωγης; εφαρμοστε πρωτα τις ιδεες σας στις επιχειρησεις του κομματος σας, δειτε πως θα πανε τα πραγματα και μετα τα ξαναλεμε. διοτι εγω εχω καταλαβει οτι στο ΚΚΕ επικρατει νσσιδηρα πειθαρχια και ολοι ακολουθειται τις επιταγες του κομματος.

      επισης θυμαμαι οταν σε καποιο ντιμπειτ ρωτησαν την παπαρηγα το εξης: μας λετε οτι θελετε 1000 ευρω κατωτατο μισθο για ολους. δεν θυμαμαι ακριβως το ποσο. και της λενε εσεις στις επιχειρησεις του κομματος δινετε τεττοιουςς μισθους; και απαντησε στην ουσια πως οχι, διοτι οποιος θελει να ειναι στο ΚΚΕ πρεπει να αμοιβεται με λιγοτερα κτλ και αν δεν του αρεσει σπιτι του. Αληθεια εσεις στις εππιχειρησεις του Κκε εφαρμοζεται οσα μας λετε η απολυεται κοσμο; διοτι εχω ακουσει για κατ απολυσεις. ΞΕΡΩ βεβαια πως οταν απολυει ο αλαφουζος και ο ακθε αλαφουζος ειναι ενας καπιταλιστης ακαρδος κτλ ααλλα οταν απολυει το κομμα του μπεκι ψιλοκομμενο διοτι το κομμα δικαιολογειται και οποιος δεν του αρεσει υπαρχει και η σιβηρια

      Διαγραφή
    13. τελος οι ηγετες σας τα οτι ενε εφαρμοστηκε ποτε ο κομμουνισμος απο το 1990 αρχισαν να τα λενε , εως τοτε υποκλινοναν στο κρεμλινο

      θα σου προτεινα ολες αυτες τις ιδεες στς οποιες πιστευεις να τις μελετησεις βημα βημα για να δεις αν ειναι εφαρμοσιμες διοτι δδεν ειναι. εγω θελω να εργαζομαι και το προιον του κοπου μου να το κανω οτι γουσταρω και οχι να μου πει το κομμα τι θα το κανω,, δεν εχουν ουτε το αλανθαστο ουτε τους παραχωρω το δικαιωμα να αποφασιζουν για την περιουσια μου και για τον κοπο μου. εξαλλου εσεις στο ΚΚΕ εχετε παραδοση ο καθε νεος ηγετης να αποκαθηλωνει τους προηγουμενους και να ονομαζστε μμεταξυ σας προδοτες κτλ. ζαχαριαδης πλουμπιδης κτλ και καποια χρονια μετα να ερχεται ενας αλλος γενικος γραμματεας και να λεει τελικα δεν ηταν προδοτης κτλ

      ειλικρινα εφαρμοστε ολα οσα μας λετε στις επιχειρησεις του ΚΚΕ ν δουμε ποσο θα προοδευοσυν κααι τι πλουτο θα πααραγουν και αν δουμε οτι ευημερουν και πανε καλα θα ειμαι ο πρωτος που θα σας ακολουθησει

      αληθεια αυησατε τους μκισθους των υπαλληλων σας στα επιπεδα που ισχυριζεστε οτι πρπει να ειναι οι μισθοι ολων των πολιτων η το κομμα εξαιρειται απ αυτα που θελει να επιβαλλει στην κοινωνια οπως εξαιρειται η κορη παπαρηγα και για εκεινη δεν πειραζει να πηγαινει στα deree και στα σχολεια των φονιαδων των λαωνν;

      Διαγραφή
    14. δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι οχι μονο στις επα αλλα και σε ολον τον καπιταλιστικο κοσμο ειναι ναρκωμανεις αποτυχημενοι μικροεπιχειρηματιες που δεν τους χαμογελασε η τυχη και βρεθηκαν στο περιθωριο της κοινωνιας?αφου ετσι θες να πιστευεις πιστεψε το τι να σου πω...δηλαδη τοσοι ανεργοι και τοσοι φτωχοι στην ελλαδα ειναι εξαιτιας των κακων προσωπικων τους επιλογων?Ετσι ακριβως πρεπει να βγαινουν οι αποφασεις μεσα απο τις συνελευσεις και τα συμβουλια των εργατων μονο ετσι θα υπαρχει παραγωγη και καλυψη των αναγκων των λαων,αν κριτηριο για μια επιχειρηση ειναι το κερδος του ενος οπως γινεται στον καπιταλισμο τοτε θα υπαρχει φτωχεια,ανεργια εξαθλιωση.

      Διαγραφή
    15. ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ναρκομανεις ή απετυχαν κτλ . ειπα οτι ενα μερος αυτων ειναι . προτεινα και λυση ενα νεο NEW DEAL και δημοσιε ςεπενδυσεις για να παραγουν και εκεινοι πλουτο. αν και πιθαανοτατα η πλειοψηφια αυτων χρειαζεται να εκπαιδευτει πρωτα

      λες για το κερδος του ενος. ε πως να το κανουμε ο δημιουργος της tesla, του face book , ο μπιλ γκειτς και τοσοι ααλλοι καταφεραν να δημιουργησουν πραγματα που ολοι εμεις οι πολλοι δεν μπορεσαμε. ειχαν ιδεες που αξιζαν χρυσαφι και την ικανοτητα να της κανουν πραξη . δικαιουνατι αμοιβη και μαλστα τεραστια πως να το κανουμε;

      Διαγραφή
    16. ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα

      κανε και εσυ οτι και αυτοι. δημιουργησε και εσυ οπως και αυτοι για να αποκτησεις τα πλουτοι του και μετα δωστα στο κομμα στους φτωχχους καντα οτι θες δικα σου θα ειναι και δικαιωμα σου τι θα τα κανεις

      αλλα υοτε εγω ουτε εσυ μεχρι τωρα δεν μπορεσαμε να εχουμε μια ιδεα που θα μας αποδωσει τοσο πολυ . τι να κανουμε μπορρει οι τυποι αυτοι να ειναι πιο εξυπνοι απο εμας . μας αρεσει δεν μας αρεσει αηυτη ειναι η αληθεια. αυτο που κανω εγω μπορουν να το ακνουν χιλιαδες η εκαττομυρια αλλοι ελληνες. πιθανοτατα και αυτο που κανεις εσυ οποτε ειναι λογικο η αμοιβη μας να ειναι μικρη . οι ανθρωποι αυτοι εκαναν κατι που δεν σκεφτηκε κανενας αλλος ανθρωπος η που δεν ειχε τα κοτσια να ρισκαρει και να υλοποιησει κανεις αλλος στον κοσμο και ειναι λογικο να αξιζει η δουλεια τους δισεκατομμυρια . πως να το κανουμε;

      Διαγραφή
    17. Τωρα οσον αφορα τις 'επιχειρησεις' του ΚΚΕ που προφανως εννοεις την πρωην τυποεκδοτικη και τον ριζοσπαστη να σε ενημερωσω οτι αυτα δεν λειτουργουν σαν πραγματικες επιχειρησεις δηλαδη δεν ειναι αε ουτε εχουν κερδη και ιδιοκτητες.Ειναι οργανα προπαγανδισης των θεσεων του κομματος που εχουν εσοδα απο οπαδους,μελη και δυστυχως καποιες φορες απο διαφημισεις(μακαρι να ειχαμε τη δυνατοτητα να καλυψουμε τις αναγκες μονο απο εισφορες και συνδρομες μελων και φιλων του κομματος).Οι απολυσεις που εγιναν εγιναν γιατι δεν υπηρχε η δυνατοτητα να πληρωθουν καθως ειναι φυσικο οτι σε συνθηκες καπιταλιστικκς κρισης θα χτυπηθεις και εσυ δεν γινεται μεσα στον καπιταλισμο να λειτουργεις ως σοσιαλιστικη νησιδα.Αυτο που λεγαμε για κατωτατο μισθο 1400 ευρω ειναι απολυτα εφικτο σε μια λαικη και σοσιαλιστικη ελλαδα(σιγουρα με διαφορετικο νομισμα αλλα αυτο δεν εχει τοση σημασια)το γιατι δεν το εφαρμοσαμε στον ριζοσπαστη σου το εξηγησα.Επισης μαθε πως ναι στον ριζοσπαστη οι αποφασεις ειναι συλλογικες και παιρνονται απο ολους δεν υπαρχει ιδιοκτητης που να δινει εντολες

      Διαγραφή
    18. κανεις λαθος το θεμα δεν ειναι οι δηθεν πρωτοποριακες ιδεες που δεν εχουμε,το θεμα ειναι και ο πιο εξυπνος ανθρωπος του κοσμου να εισαι οτι κι αν δημιουργησεις αυτο θα απορροφηθει απο τις μεγαλες καπιταλιστικες επιχειρησεις δεν θα σε αφησουν να το αναπτυξεις...λες για το φεισμπουκ αλλα δεν λες για το ποιος ειναι ο ζουγκενμπερκ τι εχει κανει και για ποιο λογο το φεισμπουκ εφτασε ως εδω που εφτασε...μας προβαλουν τον γκειτς ως προτυπο αλλα φυσικα δεν μας λενε τον τροπο και τις μεθοδους που χρησιμοποιησε για να φτασει εκει που εφτασε

      Διαγραφή
    19. στον ριζοσπαστη οι αποφασεις ειναι συλλογικες οκ, γιαυτο και δες τα αποτελεσματα, δεν ειστε ικαανοι ουτε τα εξοδα σας να καλυψετε. αυτο λεω και εγω. καλα για κερδη δεν το συζητω, εδω δεν μπορειτε καν να συντηρηθειτε

      μου λες οτι χτυπηθηκατε απο την κριση και αναγκαστηκατε να απολυσετε. α ενταξει. οταν εσεις απολυεται δαικαιολογειται. αν απολυει ο αλαφουζος και ο καθε αλαφουζος ειναι καπιταλιστης κτλ και κακως απολυει; ε ; αυτος δεν χτυπιεται απο την κριση; τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας παλι δικα μας ε;

      1400 ευρω ογια λογια λογια. αλλα στην πραξη ποσα δινεται; και επισης τωρα δεν μπορειτε να δωσετε 1400 αλλα αν αλλαξει το συστημα τοτε θα μπορειτε, ναι και οι μουσουλμανοι ταζουν πιλαφια .......στον παραδεισο στην αλλη ζωη

      α κα οσοι συντροφοι σας εταξαν στους λαους τους αυτα που εσεις λετε, τι καταφερααν ;ο κομμουνισμος δεν εφαρμοστηεκ ποτε και οδηγησαν τους λαους τους στην καταστροφη . τι μας εγγυατε πως αν εχεις αυριο βρεθειτε στην εξουσια δεν θα εκφυλιστει το καθεστως; Μην ξεχνας οτι η μητερα παπαρηγα θελει το καλυτερο για την κορη της και γιια να το πετυχει την στελνει και στα σχολεια των φονιαδων των λαων οπως λετε τις ηπα. συνεργασια δηλαδη και με αυτον που θεωρειται διαβολο για το καλο της κορης βεβαιως βεβαιως


      Διαγραφή
    20. δεν ξερω με ποιες μεθοδους ο γκειτς εφτασε εκει που εφτασε παντως στην σιβηρια δεν εστειλε εκατομμυρια ανθρωπους

      ξερεις οπως εκανε το ειδωλο των ηγετων σας

      ο συντροφος σταλιν και το τσιρακι του ο μπεερια των οποιων ειχαν σιχααθει ολοι οι αξιωματουχου της ΕΣΣΔ που μολις καθαρισαν τον σταλιν εφαγαν και τον μπερια

      Διαγραφή
    21. μαλλον δεν καταλαβες αυτα που σου εγραψα για τον ριζοσπαστη...το οτι οι αποφασεις ειναι συλλογικες σημαινει πως δεν μπορουμε να καλυψουμε τα εσοδα?σου ξαναλεω ο ριζοσπαστης δεν λειτουργει ως αε δηλαδη δεν εχει κερδη ουτε παραγει καποιος αλλος για να τα καρπωνεται ο ριζοσπαστης.Τα εσοδα του,οπως και ολου του κομματος,προερχονται απο μελη και φιλους του κομματος και δυστυχως καποιες φορες απο διαφημισεις.Εμεις χτυπηθηκαμε απο την κριση και δυστυχως απολυσαμε κοσμο(αν και γινεται προσπαθεια να καλυφθουν αυτα που εχασαν οι εργαζομενοι στον ριζοσπαστη),ο αλαφουζος ομως και ολο το συναφι του οχι μονο δεν χτυπηθηκε απο την κριση αλλα αντιθετα ενισχυθηκαν και στο ονομα της κρισης απολυουν κοσμο...η βασικοτατη διαφορα ειναι ο αλαφουζος και ολοι οι αλλοι διαθετουν δισεκατομμυρια ενω εμεις οχι...τα 1400 τα εχουμε ως προταση γιατι κολλησες εκει?δηλαδη αν τα διναμε στους εργαζομενους στον ριζο θα ησουν κομπλε?αλλο 1400 στον καπιταλισμο και αλλο σε μια σοσιαλιστικη ελλαδα

      Διαγραφή
    22. και σου ξαναλεω λοιπον οτι ο σοσιαλισμος που εφαρμοστηκε μπορει να ειχε λαθη και παραληψεις ωστοσο απεδειξε οτι ειναι ενα συστημα ανωτερο απο τον καπιταλισμο που εξασφαλιζει σε ολον τον λαο ευημερα,δουλεια,ικανοποιητικες συνθηκες διαβιωσης και αλλα πολλα,προφανως ξεχνας να πεις οτι ολα αυτα που λες για φτωχεια,εξαθλιωση,ανεργια εγιναν στον καπιταλισμο μετα την ανατροπη του σοσιαλισμου ενω τελος δεν θα βρεθουμε εμεις,ως κομμα,στην εξουσια αλλα ο λαος ο οποιος θα χαραξει δρομο για μια διαφορετικη κοινωνια με το ΚΚΕ στην κυβερνηση και αυτο το εγγυαται η μεχρι τωρα πορεια του ΚΚΕ απο τοτε που ιδρυθηκε,αν ομως εσυ περιμενεις να ερθει καποιος που θα σου λυσει τα προβληματα τοτε υπαρχει προβλημα.Nαι οντως ο γκειτς δεν εστειλε κοσμο στη σιβηρια,τους σκοτωσε απ'ευθειας χωρις πολλα-πολλα αν ειναι αυτο το προτυπο τι να πω...τελος για τον σταλιν δεν καταλαβαινω γιατι τοσο μισος...επειδη νικησε τους ναζι?επειδη εκανε την ΕΣΣΔ υπερδυναμη?επειδη επι των ημερων του ο σοβιετικος λαος εζησε σε πραγματικα ανθρωπινες συνθηκες?

      Διαγραφή
  3. Μήπως ο αφελής Λοχαγός υπηρετεί στο γνωστό ΚΕΝ που έγινα διάφορα αυτή τη βδομάδα;
    Εκεί που τρομοκρατούσε τους νεοσύλλεκτους και έκανε προπαγάνδα ενάντια στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ;
    Γιατί εμείς έχουμε να του κάνουμε πολύ πιο επίκαιρα ερωτήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλαρακκκο.......

      να σε καλα γιατι με κανεις και γελαω

      απλα σου δαφευγει μια λεπτομερεια

      αυτοι που μιλουν με επιχειρηματα δεν τρομοκρατουν.

      εξαλλου εγω δεν εχω καμια αναγκη να κανω προπαγανδα εις βαρος σας . σας τα λεω καταμουτρα

      Διαγραφή
    2. Μα και εμείς όπως έχεις καταλάβει κατάμουτρα στο λέμε. Εσύ κάνεις κωλοτούμπες...
      Και βάζεις την ουρά στα σκέλια...
      Σου έρχεται όμως...

      Διαγραφή
    3. πες μου σε παρακαλω μια κωλοτουμπα που εκανα . οχι πολλες , μια

      Διαγραφή
    4. Καλομελέτα και έρχεται...

      Διαγραφή
  4. Η μεγαλύτερη νίκη του Δικτύου Σπάρτακος θα είναι η πλήρης κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η θητεία και πάλι στο 12 μηνό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή