Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ - ΚΥΠΡΟ, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!


ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
Για τη μετάθεση στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην ΕΛΔΥΚ λέγονται πολλά: άλλοι μιλούν για τέλειες εγκαταστάσεις, καλό φαγητό, δωρεάν εισιτήρια, έξοδο πολυτελείας σε κοσμοπολίτικα μέρη.
Το τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα εκεί μας το περιγράφουν συνάδελφοι που πίστεψαν το μύθο «για ζωή και κότα στην Κύπρο» και ψάχνουν να δουν τώρα πως θα επαναπατριστούν!
Στην συγκεκριμένη καταγγελία όλοι οι αναγνώστες και μαζί με αυτούς και το ΓΕΣ θα προσέξουν ότι δεν κατονομάζεται η μονάδα.
Φυσικά ο διοικητής της μονάδας και το ΓΕΣ καταλαβαίνουν σε πιο στρατόπεδο αναφερόμαστε.
Όμως η δική μας πρόθεση είναι να δημοσιοποιήσουμε τις καταγγελίες των συναδέλφων, κάνοντας τον λαό μας και το Υπουργείο Άμυνας κοινωνό των προβλημάτων των στρατευμένων, απαιτώντας την επίλυση τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Καλησπέρα σας και από την μεριά μας.

Είμαστε στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ 3-1 ΔΕΜ και υπηρετούμε στο στρατόπεδο (….)

Απευθυνόμαστε σε σας λόγω του ότι δεν μπορούμε να βρούμε αλλού το δίκιο μας. Ήρθαμε 5 άτομα χωρίς να γνωρίζουμε τι στρατόπεδο είναι και ότι θα υπηρετούσαμε μαζί με Κύπριους φαντάρους, σε αντίθεση με αυτά που μας παρουσίαζαν στην Ελλάδα ώστε να μας πείσουν να έρθουμε. 

Αυτή τη στιγμή αναγκαστήκαμε να ζητήσουνε πρόωρο επαναπατρισμό λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο στρατόπεδο:

1) Είχαμε κυλικείο το οποίο χρησιμοποιούσαμε για να φτιάχνουμε καφέδες και να βάζουμε τα πλυντήρια μας καθώς το ΚΨΜ διαχειρίζεται από Κύπριους και ανοίγει όποτε επιθυμούν. Το κυλικείο μας το έχουν μετατρέψει σε ΚΨΜ για να μας πουλάνε καφέδες και διάφορα άλλα ψιλικά, ώστε να έχει κέρδος η μονάδα από εμάς. Και αναγκάζοντας μας να βάζουμε πλέον τα ρούχα μας για πλύσιμο με συγκεκριμένο ωράριο δικό τους..

Δηλαδή 3 φορές την ημέρα για μισή ώρα (εφόσον βρίσκεται εδώ ο Κύπριος που έχει τα κλειδιά και δεν είναι διανυκτέρευση)

2) Σαν συσσίτιο μας αναλογεί την ημέρα 1 κρουασάν και 2 νερά, την ώρα που άλλα στρατόπεδα παίρνουν πλουσιότερα και διαφορετικά συσσίτια. Επίσης πολλές φορές δεν μας δίνουν το συσσίτιο που μας αναλογεί, κρατώντας το ανάλογο κέρδος.

3) Σαν προνόμιο είχαμε ένα κοντέινερ που κοιμόμασταν όλοι Έλληνες και ο καθένας είχε τα πόστα του (αγγαρείες). Τώρα κοιμόμαστε σε θάλαμο μαζί με Κύπριους οι οποίοι αδιαφορούν για την κατάσταση του θαλάμου, αφού βγάζουν τις υπηρεσίες οι ίδιοι και οι Έλληνες αναγκαζόμαστε να κάνουμε τις δικές τους καθαριότητες.

4) Στερούμαστε εξόδους και τιμωρούμαστε με κρατήσεις με την παραμικρή αφορμή, κάτι το οποίο δεν εφαρμόζεται αντίστοιχα στους Κύπριους, οι οποίοι παίρνουν διανυκτερεύσεις μέρα παρά μέρα με αποτέλεσμα εμείς να βγαίνουμε 1 φορά την εβδομάδα.

5) Υπάρχει ευνοϊκότερη μεταχείριση απέναντι στους Κύπριους σε πολλά θέματα όπως ανοχή, τιμωρίες και ωράρια ειδικά από τους Κύπριους αξιωματικούς, αλλά και από τον Έλληνα διοικητή μας, ο οποίος αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα μας, ασχέτως του ότι είμαστε τόσα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας, σε αντίθεση με τους Κύπριους που είναι 10 λεπτά μακριά από το δικό τους.

6) Σαν ψυχαγωγία το στρατόπεδο δε μας παρέχει τίποτα, παρά μόνο ένα τάβλι το οπoίο το πήρε ο διοικητής αναγκάζοντας μας να αγοράσουμε άλλο. Παλαιότερα υπήρχαν περισσότεροι τρόποι ψυχαγωγίας οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τον τωρινό διοικητή λόγω συμπεριφοράς προηγούμενων σειρών, αρνούμενος να μας δώσει ευκαιρία να τα επανακτήσουμε, τιμωρώντας εμάς που μόλις έχουμε έρθει στην μονάδα.

Τέλος, λόγω του ότι αδυνατούμε πλέον να είμαστε στρατιώτες 3ης κατηγορίας, φεύγουμε ώστε να κάνουμε αξιοπρεπή θητεία στην Ελλάδα ανεξαρτήτως στρατοπέδου. 

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο στα προβλήματα μας και ελπίζουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες για τις επόμενες σειρές ώστε να μην αναγκαστούν και αυτοί να φύγουν».

Προς το παρόν αυτές είναι οι πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην ΕΛΔΥΚ.

Εκεί στέλνουν τους συναδέλφους της Σειράς Ιουλίου 2015.

Αυτά πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους που Αρνήθηκαν τη Μετάθεση στην Κύπρο, αν τυχόν το ΓΕΣ τους στείλει υποχρεωτικά να Αντισταθούν.

Κανείς δε μπορεί να τους στείλει Υποχρεωτικά εκτός ελληνικών συνόρων.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζουμε την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε στιγμή στο πλευρό των στρατευμένων.

Καλέστε μας οποιαδήποτε στιγμή αισθανθείτε ότι σας πνίγει το δίκιο, ότι δεν πάει άλλο, ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα σας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Και να συμπληρωσω εγω,που κοντευω 60 χρονων ,και στην εισβολη ημουν μονο 16 ετων,οτι ,η Λευκωσια ,μπορουμε να πουμε,χωρις κανενα δισταγμο,οφειλει πολλα στα παιδια της ΕΛΔΥΚ,.....ισως ηταν και απο τις πιο σκληρες μαχες,τοτε. Δυστυχως στις μαχες αυτες ,ηταν παρα πολλοι οι νεκροι,ελληνες φανταροι,και αυτη την στιγμη ,κυριωλεκτικα εξαγριωνομαι ,μονο που τα διαβαζω! Αυτα που ισχυριζομαι,ειναι περαν για περαν αληθεια,και υπαρχουν διαβεβαιωμενα ,απο καν και καν ,συγγραφεις,και αναλυτες,αλλα και γνωστο σε ολους τους αξιοτιμους συντοπιτες μου!!!! Δεν βρεθηκε κανενας, Κυπριος πατερας,να πει στο βλασταρι του,που υπηρετει,τι ''εδωσε'' η ΕΛΔΥΚ τοτε; Ναι τοτε ,που ο θεος εβρεχε μπομπες,και η αρχουσα ταξη ,της Λευκωσιας,ειχε μαζεψει τα τιμαλφη της,και ανηφορησε προς το Τροοδος ,για ασφαλεια!!!!!!!!!!!! Εε ,αυτα τα παιδια,και πολλα αλλα φυσικα ,κρατησαν τις μαχες!! Ντρεπομαι ,και που τα διαβαζω!! Ντροπη και στον ανωτερο τους,που δεν τα υποστηριζει,αλλα ειπαμε!! Ο ελληνας φανταρος ,ειναι κατωτερου θεου,παιδι!! Αυτου του κατωτερου,που δημιουργει τετοιους ανωτερους!! Ντροπη σε ολους,Κυπριους και Ελληνες ,για ολα αυτα!




    ΑπάντησηΔιαγραφή