Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ στη Βαλτική. ΒΙΝΤΕΟ

ImageΣτις αρχές του μήνα στη στρατιωτική βάση Ādaži, Αμερικανοί στρατιώτες από το 1ο Τάγμα (αερομεταφερόμενο), (το 503ο Σύνταγμα Πεζικού και η 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία) πραγματοποίησαν τις πρώτες εναέριες ασκήσεις τους σε λετονικό έδαφος. Κατά τους προσεχείς μήνες, στρατιώτες από την 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, με έδρα την Ιταλία, θα βρίσκονται στη Λετονία.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία την περασμένη άνοιξη και τον εμφύλιο
πόλεμο στην Ουκρανία, όπου πρωταγωνιστούν ιδιωτικοί στρατοί-οι ναζιστικές πολιτοφυλακές και παρεμβαίνουν πλήθος ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις Atlantic Resolve. 

Ο στόχος της επιχείρησης είναι η επιβεβαίωση της αμέριστης υποστήριξης των ΗΠΑ και η συμβολή στη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Βαλτικής και της Πολωνίας. 
Πρακτικά αυτό σημαίνει την άνοδο του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, την επιστροφή της υποχρεωτικής στράτευσης και την στράτευση των γυναικών, την εκτίναξη των πολεμικών εξοπλισμών και την πίεση εισόδου των χωρών στο ΝΑΤΟ.
Που επιπλέον δικαιολογεί και νομιμοποιεί την γενικότερη ύπαρξη του και δράση του στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου