Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Εδώ οι δωρεάν εργαζόμενοι φαντάροι για να καλύπτουν κενά εκπαιδευτικών-δασκάλων-ΟΤΑ-Πυροσβεστών! Ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΥΕΘΑ Κ.ΗΣΥΧΟΥ!

Πέρα από την παραμύθα της δήθεν εναλλακτικής για τους εργαζόμενους πρότασης της Αριστερής Αντιμνημονιακής Πλατφόρμας απέναντι στον μνημονιακό Τσίπρα, που ήρθε να διαδεχτεί το μύθο του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέχεται τον ακροδεξιό Π.Καμμένο για να μπορέσει να συγκυβερνήσει(!) Αποδεικνύεται ότι ο Κώστας Ήσυχος, ο Πάνος Καμμένος και τώρα ο Δημήτρης Βίτσας είναι εχθροί της Νεολαίας, είναι εκμεταλλευτές και καταπιεστές της στρατευμένης νεολαίας. Ουσιαστικά συνεχίζουν το έργο των Σαμαρά-Βενιζέλου, ακολουθούν τα βήματα του Λοβέρδου που πρώτος θέλησε με την δωρεάν εργασία των φαντάρων-εκπαιδευτικών έναντι μορίων να καλύψει τα τεράστια κενά στα σχολεία, καθώς τα Μνημόνια που συμφώνησαν και οι ανάγκες του ελληνικού καπιταλισμού δεν επιτρέπουν Προσλήψεις Εκπαιδευτικών. Αντίθετα απαιτούν την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.  
Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν τον Στρατό ως μηχανισμό εξασφάλισης δωρεάν εργατικού δυναμικού, για να μην κάνουν προσλήψεις και να καλύψουν με την εργασία των φαντάρων όλα τα κενά του κρατικού μηχανισμού.
Για αυτό τώρα και αφού η Τρόϊκα μπλόκαρε τον απαράδεκτο και δαπανηρό διαγωνισμό πρόσληψης 1000 νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ, που προωθούσαν οι Π.Καμμένος-Κ.Ήσυχος-Ν.Τόσκας, απαιτούν την Υποχρεωτική Στράτευση των κοπελιών φτωχών οικογενειών. Για να μην υποχρεώσουν σε Στράτευση των θυγατέρων μεσαίων και πλούσιων στρωμάτων, τα άθλια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κάνουν λόγο για Εθελοντική θητεία των γυναικών στον στρατό. Όμως η Ανεργία, η ανέχεια, η φτώχεια θα οδηγεί τα φτωχοκόριτσα στα στρατόπεδα ελπίζοντας ότι με τα μόρια θα μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις για άλλα 2-3 χρόνια ως ΟΒΑ!   
Το κάθε σχέδιο κρατικής ανασυγκρότησης, η κάθε πρόταση διαμόρφωσης των όρων της εθνικής-αστικής ανάπτυξης, είτε του Τσίπρα με το ευρώ, είτε του Λαφαζάνη και του Ήσυχου με τη δραχμή, έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα είναι οι Αναλώσιμοι και οι δούλοι για να χαραχτεί ο δρόμος   της κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου!
Αυτό αποκαλύπτει ο νέος ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας που δηλώνει στους στρατιωτικούς συντάκτες ότι το εξάμηνο του προκατόχου του Κώστα Ήσυχου ήταν μια γόνιμη περίοδος η οποία επιτρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα μια σειρά δράσεων στον χώρο της Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ «Πρώτα απ΄ όλα επεσήμανε την αναβάθμιση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων «σε αποστολές που έχουν να κάνουν με την κοινωνία».  
Πόσο ακόμη θα “ανοίξει” αυτή η συμμετοχή;
Όπως είπε εκτός από το δεδομένο έργο που οι ΕΔ παράγουν στις κατασβέσεις πυρκαγιών, στις αεροδιακομιδές ασθενών και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου, το πρόγραμμα αξιοποίησης στρατιωτών που έχουν τελειώσει την ιατρική ή είναι δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι το επόμενο βήμα για την ανακούφιση προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Αιγαίου αλλά και απομακρυσμένων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο Βίτσας διευκρίνισε όμως κάτι σημαντικό. Οι στρατιώτες που θα κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους δεν μπορεί να μην έχουν κίνητρα. Κι ανάμεσα σ΄ αυτά πιθανόν να είναι και μια μικρή έστω οικονομική αμοιβή. Σίγουρα πάντως αυτοί οι στρατιώτες δεν θα πρέπει να επιβαρύνονται με τα ίδια καθήκοντα των συναδέλφων τους στις μονάδες που υπηρετούν»!
Αυτά δηλώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική Γεωργιάδη, που αφού έκλεισε τα νοσοκομεία μετέτρεψε σε πανάκριβο και επικίνδυνο για τους ασθενείς εναέριο ΕΚΑΒ την Πολεμική Αεροπορία!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
Η πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα και τώρα ο νέος ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας πατούν στο θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης, εκμεταλλεύονται με βίαιο τρόπο εργασιακά-οικονομικά τους φαντάρους με σκοπό να καλύψουν τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού που δημιουργούν παλιά και νέα Μνημόνια. Ο μονόδρομος Ευρώ και Ε.Ε. οδηγεί στην ένταση της χρήσης των φαντάρων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό. Επιπλέον, για να λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού. Πρόκειται για ακραίες ταξικές επιλογές, που δε γνωστοποιήθηκαν στο εκλογικό σώμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στρέφονται κατάφωρα εναντίον της νεολαίας και συνολικά του κόσμου της εργασίας.  
Ουσιαστικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα της εργασιακής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να επιβάλλει αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που τις προσπάθησε ανεπιτυχώς ο πρώην Υπ.Παιδείας Λοβέρδος, γνωρίζοντας την κατακραυγή του κινήματος και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε. Ο Λοβέρδος επιχείρησε «να καλύψει τα 1100 κενά με την εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις». Τώρα, και αφού προηγήθηκε μυστική συνάντηση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά όπου συζητήθηκε «η ιδέα να επιτραπεί από τον Σεπτέμβριο σε στρατευμένους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπηρετήσουν τμήμα της στρατιωτικής τους θητεία σε σχολεία», αποκαλύπτεται δια στόματος Δ.Βίτσα ότι αποτελεί κυβερνητική αποφαση !
Ένας άλλος τομέας της συνεργασίας αυτού του είδους είναι η ΥγείαΧαρακτηριστικό είναι το τι συμβαίνει σε νησιά-Έβρο που για 1,5-2 χρόνια παραμένουν χωρίς γιατρούς-φαρμακοποιούς! Εκεί, αντί για προσλήψεις ιατρών, στέλνουν τους φαντάρους-γιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν. Αφαιρώντας δηλαδή προσωπικό από τις στρατιωτικές μονάδες στις οποίες σημειώνονται ακόμη και θάνατοι στρατευμένων από την αδιαφορία και τις τραγικές ελλείψεις του Υγειονομικού!  Με την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, που ο νυν Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης είχε δεσμευτεί προεκλογικά να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτουν θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία και μετανάστευση. Πιέζοντας προς τα κάτω αμοιβές και εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα. Ενδεικτικό της ταξικότητας της επίθεσης είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας θα δίνει πιστοποιητικό προϋπηρεσίας μόνο σε επιστήμονες (γιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, δικηγόρους, αποφοίτους Η/Υ, αρχιτέκτονες) και όχι σε όλους τους φαντάρους που προσφέρουν τη δωρεάν εργασία τους. Αμοιβή μόνο σε γιατρούς που θα κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους και όχι στους δικηγόρους που έκαναν πρακτική άσκηση. Είναι ενδεικτικό, ότι για να μην αντιμετωπίσουν τον ξεσηκωμό των φοιτητών φέρνουν για ψήφιση τον νόμο μέσα στην Εξεταστική του Ιουνίου, ενώ είναι σχέδια που επεξεργάζονται χρόνια το στρατιωτικό κατεστημένο και δεν ψήφισαν λόγω του πολιτικού κόστους ούτε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! 
Ο νέος νόμος για τη θητεία, οι προσλήψεις 1000 ΟΒΑ – Μισθοφόρων αλά καρτ για 2 χρόνια +1 ανανέωση (αν και όποτε γίνουν), οι σχεδιασμοί για την Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών κοριτσιών, εντάσσονται στα σχέδια πολεμικών τυχοδιωκτισμών στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ανάγκες συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, στην ένταση του ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας για τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, στην στρατιωτικοποίηση της Βόρειας Ελλάδας, με συμμάχους το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και Αιγύπτιους πραξικοπηματίες στρατηγούς, στην ανατροφοδότηση «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας»!   
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  Diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου