Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Εκατοντάδες στρατευμένοι λένε «Όχι».

Εκατοντάδες στρατευμένοι λένε «Όχι».
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Η μαζική εξόρμηση στο Πεντάγωνο την Τετάρτη 1/7, αποτέλεσε την κορύφωση της καμπάνιας του Δικτύου Σπάρτακος, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια. Εκατοντάδες φαντάροι από 50 μονάδες λένε το δικό τους «Όχι».
Στις απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία, καλλιέργεια ανασφάλειας, προπαγάνδα των ΜΜΕ, στους διεθνείς τοκογλύφους, σε ΕΕ-ΔΝΤ που απαιτούν επιπλέον μέτρα-φόρους, συντάξεις και μισθούς 300 ευρώ, φοροασυλία για το κεφάλαιο, νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δίπλα τους, ο αστικός κόσμος της διαπλοκής και διαφθοράς, της μίζας, του πελατειακού κράτους και των σκανδάλων. Οι Σαμαροβενιζέλοι, αυτοί που προκάλεσαν την χρεωκοπία, μαζί με ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, που μας τα πήραν όλα. Επιβάλλοντας το βάναυσο αστυνομικό κράτος έκτακτης ανάγκης του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.
Συνεργαζόμενοι με τους ναζί της Χρυσής Αυγής για να κάνουν πράξη τα σκληρά ταξικά-αντεργατικά τους μέτρα. Αυτοί οδήγησαν σε αυτοκτονία 10000 συμπολίτες μας, άρπαξαν κόπους μιας ζωής, μας πέταξαν στη φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση. Μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο κατέβασαν τον στρατό εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών (2012). Κάλυψαν με πορίσματα των λευκών σελίδων των επιτελείων και του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου, τη δράση των ναζί στις ένοπλες δυνάμεις.
Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακυρώνει προεκλογικές δεσμεύσεις και προτείνει νέα μνημονιακά μέτρα. Νέοι φόροι, αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ βασικών προϊόντων- του πιο άδικου και ταξικού φόρου-, νέες ιδιωτικοποιήσεις, διατήρηση ΕΝΦΙΑ και έκτακτης εισφοράς, καμία σκέψη για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και του κατώτατου μισθού. Περιγράφουν πως η ζωή μας από εδώ και πέρα θα είναι ένας συνεχής αγώνας για επιβίωση, χωρίς δικαιώματα. Ένας αγώνας για ψωμί, για να μη βρεθείς στο δρόμο, σε περιβάλλον βάρβαρου ανταγωνισμού.

Και ενώ η εργατική οικογένεια βυθίζεται στην κοινωνική καταστροφή, μας φορτώνουν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, οδηγώντας ακόμη και στην αναβολή φτωχά παιδιά που δε μπορούν να αντεπεξέλθουν. Παράλληλα, καμιά προεκλογική υπόσχεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους φαντάρους δεν έγινε πράξη: αύξηση στο μισθό, καταστάσεις επιβίβασης, συνδικαλισμός, κατάργηση του ιδιωτικού ΚΨΜ της πιο άγριας κερδοσκοπίας στο ΚΕΝ Θήβας.

Ο νυν γ.γ ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης υποσχέθηκε προεκλογικά το σταμάτημα της εργασιακής μας εκμετάλλευσης. Μετεκλογικά μας μετατρέπουν σε άμισθους δούλους στρατού-κράτους με πρόσχημα «τον κοινωνικό ρόλο του στρατού». Ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος έστειλε το μήνυμα: «υπάρχουν ταμπού και θα τα σπάσουμε». Για να καλύψουν θέσεις πολιτικού προσωπικού και να φτιάξουν το τσακισμένο φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης, εμείς θα πρέπει να γίνουμε οι δωρεάν εργαζόμενοι δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, να καθαρίσουμε παραλίες, να μαζέψουμε σκουπίδια, να κάνουμε τους υπηρέτες σε στρατιωτικές κατασκηνώσεις. Όλοι εμείς, μαζί με τη ΜΟΜΑ και τους νέους μισθοφόρους στρατιώτες-ΟΒΑ αλά καρτ του Π. Καμμένου δεν κάνουμε πόλεμο στο Μπόμπολα: μετατρέπουν τον στρατό -τη πιο μεγάλη επιχείρηση- σε μια τεράστια Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) με αναλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που θα πιέζουν συνολικά την εργατική τάξη και την νεολαία να δουλοποιηθεί! Αντί για μισθό θα δίνουν μόρια, ενώ στους δασκάλους επιβάλλουν μέτρα της χούντας! Με το αγροτικό των έφεδρων φαντάρων καλύπτουν φθηνά τα κενά, αφήνοντας μονάδες χωρίς γιατρό.
Ταυτόχρονα, οι περικοπές αφορούν συνθήκες διαβίωσης, συντήρηση μέσων-εγκαταστάσεων, ενώ εντείνουν τις ασκήσεις με ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό, τις συμμαχίες με το κράτος- δολοφόνο Ισραήλ και τη χούντα των στρατηγών της Αιγύπτου. Προχωρούν σε άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 500 εκατ. ευρώ, τα αμερικανικά ORION που κανέναν δε πείθουν ότι αποτελούν προτεραιότητα για άμυνα. Δολοφονώντας πεζοναύτες και πιλότους, φαντάρους και μόνιμο προσωπικό. Ενώ απειλούν με χρεοκοπία, πληρώνουν κανονικά το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ για να πάρουν τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ.
Όλα αυτά είναι για εμάς η συμφωνία-μνημόνιο κάθε μορφής.Οι ίδιοι που τάξανε ελπίδα, συνέχισαν το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Έχοντας πάντα ως απόλυτο οδηγό την καπιταλιστική ανάπτυξη. Εμπνέονται από τα σύγχρονα αστικά στρατηγικά οράματα για πολυεπίπεδες συμμαχίες που θα εξυπηρετούν τις νέες μπίζνες του ελληνικού κεφαλαίου. Συνεχίζουν την επιθετική πολιτική στην χάραξη των ΑΟΖ, στο μοίρασμα των ενεργειακών κοιτασμάτων. Αντιμετωπίζοντας κάθε ριζοσπαστική φωνή αμφισβήτησης ως εσωτερικό εχθρό. Δεν το έχουν σε τίποτα να εφαρμόσουντα δόγματα άμυνας/ασφάλειας, διατάζοντας μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης είτε ως δυνάμεις καταστολής, είτε ως αναλώσιμοι στα επόμενα θερμά επεισόδια.
Η μάχη για την επιβίωσή μας περνάει μόνο μέσα από το σύγχρονο αγωνιστικό ρεαλισμό που δε μπορεί παρά να έρχεται σε πλήρη ρήξη με τα μνημόνια, την ΕΕ και την ταξική πολιτική που εξυπηρετεί συμφέροντα εφοπλιστών, τραπεζιτών, εργολάβων, βιομηχάνων.

Δεν πολεμάμε- Δεν καταστέλλουμε για ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και ελληνική ολιγαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου