Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΚΕΜΧ Ναυπλίου: Καψόνια, απειλές αξιωματικών και προπαγάνδα εναντίον του «εσωτερικού εχθρού»!

Απόσπασμα ομιλίας Λοχαγού σε νεοσύλλεκτους συναδέλφους:
«πρέπει να ετοιμαστούμε για να προστατεύσουμε τα χωράφια, τις οικογένειες και τα σπίτια μας…
Γιατί ο εχθρός δεν είναι εξωτερικός, είναι εσωτερικός….!
Αυτή η εμετική φασιστική προπαγάνδα –που συνδέεται άμεσα με την επικαιρότητα της φημολογίας περί Πραξικοπήματος και απορρέει από τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών, δηλαδή των κοινωνικών εξεγέρσεων που πυροδοτεί η καπιταλιστική κρίση και τα αντεργατικά μέτρα-, αποτελεί την κορωνίδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου.
Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που με ωμό τρόπο αποκαλύπτει με ποιες μεθόδους και για ποια αποστολή εκπαιδεύεται σήμερα ο Ελληνικός Στρατός.
Για ποιο λόγο διατηρείται η υποχρεωτική στράτευση και για ποιους σκοπούς προετοιμάζουν την στρατευμένη νεολαία, με το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον εγκλεισμό-στρατωνισμό, την υποταγή στην ιεραρχία, την πειθαρχία και το τσαλαπάτημα της προσωπικότητας μας.
Στις βολές οι καμπάνες έπεφταν με το παραμικρό: φοβισμένα στελέχη, αδυνατώντας να καθοδηγήσουν σωστά και με επαγγελματικό τρόπο αόρκιστους νεοσύλλεκτους φαντάρους, που οι περισσότεροι πρώτη φορά έπιαναν όπλο στα χέρια τους, τιμωρούσαν με το παραμικρό. Μην μπορώντας να κατανοήσουν οι ίδιοι ότι ο φόβος της τιμωρίας είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε μια εκπαιδευτική διαδικασία, ιδίως με όπλα!!!
Την προηγούμενη Τετάρτη (22/7/2015), το πρωί πραγματοποιείται πρόβα παρέλασης, βήμα δηλαδή για 2,5 ώρες. Στην άκρη βρίσκονται οι συνάδελφοι που έχουν βγει «ελεύθεροι ασκήσεων» και παρακολουθούν.
Κάποια στιγμή γίνεται διάλειμμα και μερικοί από τους νεοσύλλεκτους που έκαναν βήμα πάνε και κάθονται με τους υπόλοιπους, εκτός ασκήσεων, συναδέλφους τους.       
Ανθυπολοχαγός γυναίκα, του Δ΄ Λόχου  θεώρησε έγκλημα αυτή τους την κίνηση και διέταξε όσους βρίσκονταν εκεί –τους ελεύθερους ασκήσεων και όσους έκαναν παρέλαση- να γυρίσουν και όρθιοι να βλέπουν στο τοίχο, θυμίζοντας μαζική σύλληψη των τραμπούκων των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ!  
Στην συνέχεια, δύο ανθυπολοχαγοί, η γυναίκα Ανθυπολογαχός και ένας άνδρας συνάδελφος της, άρχισαν να ουρλιάζουν στους φαντάρους «Αδελφάρες, Ψαρούκλες, δεν αξίζετε να κοιτάτε τους συναδέλφους σας κλπ.»
Το ομαδικό καψόνι έληξε σύμφωνα με τις πληροφορίες των νεοσυλλέκτων, με παρέμβαση του διοικητή του ΚΕΜΧ, ο οποίος έτυχε να περνά εκείνη την ώρα.
Ενώ λοιπόν ο διοικητής ήταν ενήμερος για τα καψόνια, δεν έκανε τίποτε για να ελέγξει και τιμωρήσει τους δύο αξιωματικούς, συντηρώντας αυτή την καθημερινότητα βαναυσότητας.
Είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο, ατομικό καψόνι, όπου Ανθυπολοχαγός του Δ’ Λόχου, την ώρα διαλείμματος και ενώ όλοι οι φαντάροι ήταν οκλαδόν, σήκωσε φαντάρο όρθιο για να του κάνει καψόνι. Τον διέταξε να αναφέρεται ολοένα δυνατότερα, φωνάζοντας ξανά και ξανά… για παραδειγματισμό του ίδιου και των παρευρισκομένων…
Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε στο ΚΨΜ ομιλία του Μητροπολίτη Άργους. Όπως ήταν λογικό και σύμφωνο με τις διαταγές, ενημερώθηκαν ότι μπορούν να αποχωρήσουν οι άθρησκοι και αλλόθρησκοι συνάδελφοι, αν δεν ήθελαν να παρακολουθήσουν.
Όσοι όμως αποχώρησαν άκουσαν γυναίκα Ανθυπολοχαγό του Δ΄ Λόχου να τους απειλεί ότι «θα με βρείτε μπροστά σας»!   
Επίσης, όσοι αποχώρησαν έκαναν αγγαρεία…
Αναρωτιόμαστε: το να επικοινωνήσει ένα πιστός χριστιανός φαντάρος είναι δικαίωμα. Να μην συμμετάσχει ένας συνάδελφος αλλόθρησκος ή άθρησκος γιατί πρέπει να υπόκεινται σε απειλές και να επιφέρει χώσιμο και αγγαρεία;
Με ποια λογική το δικαίωμα του ενός πρέπει να σημάνει την καταπίεση των υπολοίπων;
Και μάλιστα σε όλα αυτά να πρωταγωνιστούν αξιωματικοί, που εννοείται ότι είναι μορφωμένοι και έχουν δώσει όρκο ότι θα τηρούν τους Νόμους και τον Στρατιωτικό Κανονισμό;
Η κορύφωση αυτών των γεγονότων ήταν η καουμπόικη συμπεριφορά Λοχαγού Επόπτη, ο οποίος διέταξε τους φαντάρους, παράνομα, στις 12.30 π.μ. το βράδυ σε Αναφορά, πετώντας τους από τα κρεβάτια, όπως ήταν, αδιαφορώντας αν προλάβαινα να ντυθούν ή όχι.
Η αυταρχική αυτή επίδειξη ήταν αποτέλεσμα των διαμαρτυριών φαντάρων για τα όσα είχαν προηγηθεί.
Ο Λοχαγός όμως ξέχασε ότι φορούσε στολή και φέρθηκε ως κόκορας σε κοτέτσι.
Αντί να τηρήσει το νόμο, αντί να εξετάσει τις καταγγελίες των συναδέλφων, αντί να ακολουθήσει τη νόμιμη και προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχοντας τους αξιωματικούς που παρέβησαν με ωμό τρόπο τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Με απειλές και φωνές προσπάθησε να τους τρομοκρατήσει. Σκοπός του ήταν να μην ελεγχθούν οι παρανομούντες αξιωματικοί, να καμφθούν οι αντιδράσεις των φαντάρων. Η τρομοκρατία του επεδίωκε να συγκαλυφθεί η παρανομία και φυσικά να διαιωνισθεί!!!
Είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του η δήλωση του Λοχαγού «ότι σε άλλες περιπτώσεις που συνάδελφοι του που παρανόμησαν και αμφισβητήθηκαν από φαντάρους, ο ίδιος έστειλε τους στρατιώτες στο Στρατοδικείο για να αποφύγει την απειλή τιμωρίας των αξιωματικών»!
Όμως επίσης είναι ενδεικτικό της δύναμης που έχουν οι φαντάροι, της σημασίας που έχει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, το εξής γεγονός:
Αφού η αμφισβήτηση των νεοσύλλεκτων φαντάρων συνεχίστηκε, έκαναν πίσω και παρά τις απειλές, τελικά αναγνώρισαν ότι οι Ανθυπολοχαγοί έσφαλαν.
Μάλιστα, στη μεσημεριανή Αναφορά της Παρασκευής 24/7, Επιλοχίας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για τα όσα παράνομα έπραξαν οι αξιωματικοί.
Όμως αν η συγνώμη ήταν ειλικρινής, θα την ζητούσαν οι ίδιοι οι αξιωματικοί, δεσμευόμενοι ότι πλέον θα κινηθούν στη βάση του Νόμου και του Στρατιωτικού Κανονισμού.
Γιατί δεν προβλέπεται από πουθενά ουσιαστικά να απολογείται δημόσια ένας υπαξιωματικός για τις παρανομίες αξιωματικών.
Στον Στρατό μας μαθαίνουν ότι «ατομική διαπραγμάτευση είναι η ευθύνη, η υποχρέωση και το δικαίωμα»!
Ή μήπως όλα αυτά έχουν καιροσκοπική εφαρμογή και άλλα προβλέπονται για τα στελέχη;           
Γιατί από την όλη αντιμετώπιση των παρανομιών αυτό που έμεινε ήταν ο φόβος των στελεχών μήπως και τα γεγονότα μαθευτούν.
Μήπως το μάθει το ΓΕΣ.   
Εμείς θεωρούμε ότι η ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου βαραίνει το διοικητή.

Απαιτείται άμεσα το ΓΕΣ να παρέμβει και να φροντίσει για την άμεση αντιμετώπιση των όσων καταγγέλλουν οι φαντάροι.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν. Η ανοχή, η σιωπή δεν οδηγούν πουθενά.
Μόνο αν αντισταθούμε, αν διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και βγούμε μαζικά-αποφασιστικά παραπονούμενοι θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε τη βελτίωση των συνθηκών.
Θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε να μας αντιμετωπίζουν ως Ανθρώπους.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε τον εαυτό μας και την Αξιοπρέπεια μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. οι γυναικες βαθμοφοροι οτι χειροτερο ειναι συνηθως πιο αυστηροι με την κακια εννοια για να καλυψουν τις ανασφαλειες τους με τοσους μαντραχαλους γυρω τους. πρεπει να καταργηθει η θητεια εδω και τωρα, η να κοιταν να εχουν ισσοροπημενους διοικουντες δε θα βγαζει τα κομπλεξ του ο καθε ενας πανω στους νεους που λογω θεσης αδυνατουν να αντιδρασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μισες αληθειες αναφερονται εδω περα και ειναι χειροτερο απο το να ηταν ολα ψεμα.
    Στο περιστατικο στην παρελαση ακουσα πως καποιος πολυ "αντρας" ειπε σεξουαλικο υπονοουμενο στην ανθυπολοχαγο και οταν ρωτησε ποιος το ειπε,ολοι εκαναν τις κοτες,και γιαυτο τους εστησε στον τοιχο.Και ΔΕΝ τους ειπε "αδερφαρες".Στα υπολοιπα περιστατικα ημουν παρων.
    Στο περιστατικο με την ομιλια αλλα ειπε η ανθυπολοχαγος, αλλο καταλαβαν και εγινε της παραπληροφορησης το καγκελο.Ο εποπτης μας εβγαλε ολους εξω,χωρις να μας αναγκασει να βαλουμε τα στρατιωτικα, και εκανε συζητηση σε ανθρωπινο επιπεδο και στο 10λεπτο ειπε οσοι δεν θελουν να κατσουν να πανε στα κρεβατια τους και να μεινουν οσοι θελουν να συνεχισουν την κουβεντα για τα παραπανω θεματα.Γιατι στην βραδυνη αναφορα πεσαν καποιοι φανταροι πανω στην αανθυπολοχαγο (βρηκαν μια νεαρη γυναικα) να βγαλουν ολο το κομπλεξ και τις ανασφαλειες που απεκτησαν στο στρατο.Γιαυτο κατεβηκε ο εποπτης,και μας εβγαλε εξω κατα τις 12μιση και δεν μας μιλησε απλα,αλλα συζητησε το θεμα με αυτους που ειχαν το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή