Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τι συμφωνία υπέγραψαν Τουρκία-ΗΠΑ και ποια η αγωνία της Άγκυρας

Image
Η Τουρκία “καρφώνεται” από μόνη της για τα πραγματικά της κίνητρα σε σχέση με την εμπλοκή της σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τις ΗΠΑ ,για παραχώρηση της βάσης του Ιντσιρλίκ. Διευκρίνησε όμως ότι τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που θα απογειώνονται από εκεί δεσμεύονται για επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού κράτους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αποστολή αεροπορικής υποστήριξης Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία. Η αγωνία της Άγκυρας είναι οι Κούρδοι και τίποτα άλλο.
Η Τουρκία πάντως φαίνεται ότι εισέρεχεται σε μια περιπέτεια από την οποία μπορεί να χάσει πολλά. Από τα πρώτα 24ωρα της εμπλοκής της έχει γίνει στόχος πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων και σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε για πιθανές επιθέσεις στο μετρό της Κωνσταντινούπολης και σε στάσεις λεωφορείων της πόλης.

Η επί της ουσίας ταξιδιωτική οδηγία από τους φίλους Γερμανούς αναφέρει ότι “θα μπορούσε να υπάρξει αυξημένη δραστηριότητα από το PKK. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές επιθέσεις στο μετρό και σε στάσεις λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη”.

Οι επιπτώσεις εμφανίζονται και με αριθμούς αφού σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα μειώθηκε κατά 2,25% κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, φτάνοντας στα 14,89 εκατομμύρια τουρίστες.http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου