Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κακοσυντηρημένα και επικίνδυνα τα στρατιωτικά οχήματα στη Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο

Eπίσκεψη Τόσκα στην Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο
Ενημερώθηκε ο ΥΦΕΘΑ Τόσκας για αυτά τα προβλήματα 
όταν πρόσφατα επισκέφτηκε την Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο
Η καταγγελία των συναδέλφων από το στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο είναι αποκαλυπτική των επικίνδυνων συνθηκών που βιώνει το σύνολο του προσωπικού, έφεδρο και μόνιμο, εξαιτίας των περικοπών. Όπως πολλές φορές έχουμε επαναλάβει οι περικοπές προσανατολίζονται στις συνθήκες διαβίωσης, στην συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων. Παράλληλα, οι ασκήσεις αυξάνονται είτε σε εθνικό είτε σε «συμμαχικό» επίπεδο μεταξύ των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Θεωρούμε ότι η καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων όχι μόνο πρέπει να προβληματίσει, αλλά να κτυπήσει το καμπανάκι στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ώστε να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Αυτή η κατάσταση επικρατεί στο στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, αλλά είναι χαρακτηριστική νομίζουμε για όλες τις απαρχαιωμένες «καναδέζες» του στρατού (οχήματα GD M/S 290).
Στο στρατόπεδο όμως αυτό οι φαντάροι-οδηγοί καλούνται καθημερινά να βγάλουν εις πέρας τις αυξημένες κινήσεις του στρατοπέδου με οχήματα που δεν περνάν την στοιχειώδη συντήρηση. Οι περισσότερες καναδέζες δεν παίρνουν μπρος με την μίζα παρά μόνο με καλώδια πράγμα που είναι επικίνδυνο όταν γίνεται κάθε μέρα, για την μπαταρία και τον οδηγό.
Το τελευταίο διάστημα είχαμε δυο περιστατικά που έσκασε η μπαταρία και τα υγρά που τινάχτηκαν λίγο έλειψε να κάψουν τον φαντάρο που την έβαζε μπρος. Το θέμα κουκουλώθηκε από το γραφείο κινήσεως, αφού πρώτα προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στον οδηγό.
Τα προβλήματα συνεχίζονται με τα φρένα, το διαφορικό, τα λάστιχα κλπ. Τα οχήματα κάνουν καθημερινά δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς Βόλο και Λάρισα για την μεταφορά προμηθειών και προσωπικού, αλλά επίσης και μέσα στο στρατόπεδο καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες για να καλυφθούν με τα πόδια.
Η συντήρηση των οχημάτων είναι μηδαμινή καθώς όπως λέγεται «δεν υπάρχουν λεφτά» για καινούριες μπαταρίες, ανταλλακτικά κλπ. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με ότι βλέπουμε σε σχέση με την κίνηση των ελικοπτέρων. Τα ελικόπτερα που πετούν με τις ώρες καθημερινά, ενώ πολλές φορές κάνουν και νυχτερινές πτήσεις. Απ’ ότι ακούγεται το κόστος πτήσης ανέρχεται στα 3000 ευρώ την ώρα (!). Λίγες ώρες λιγότερης πτήσης λοιπόν αρκούν για να συντηρηθούν όσα οχήματα είναι απαραίτητα για τις ανάγκες του στρατοπέδου.

Γιατί όμως δεν ενδιαφέρεται κανείς για τα οχήματα που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των φαντάρων και όχι μόνο, αλλά δαπανούν πολλές χιλιάδες ευρώ την ημέρα για να συμπληρώσουν πολλές ώρες πτήσης οι χειριστές ελικοπτέρων;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου