Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ;

ImageΤι συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του. 


Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
· Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, 
· Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,

· Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,

· Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,

· Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και

· Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά. 

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους. 

Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου. 

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

· Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.

· Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις. 

· Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. 

· Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

2 σχόλια:

  1. Ο καθε πολιτικος-δημοσιογραφος-μπλογκερ μπορει να ερμηνευσει το «οχι» και το «ναι» που ψηφισαμε οπως θελει. Εγω θα σας πω γιατι ψηφισα «οχι»:
    1. Δεν δεχομαι κανεναν «ξενο» παραγοντα να προσπαθει να μου επιβαλει την κυβερνηση που του ειναι αρεστη: δεν ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλα ειτε το θελουν ειτε οχι αυτη ειναι η ελληνικη κυβερνηση και ας το χωνεψουν.
    2. Συμφωνα μη δηλωση του Τσιπρα σε 48 ωρες απο το δημοψηφισμα θα εχουμε συμφωνια. Αρα αλιμονο του να δεν την φερει. Εξαλλου, συμφωνα παλι με δηλωση του Τσιπρα με το «ναι» δεν θα μπορουσε να ειναι συνεπης με το προγραμμα του, αρα και επειδη ειναι μαλλον απιθανο να ειχαμε οικουμενικη κυβερνηση θα ειχαμε εκλογες. Που σημαινει συνεχιση του οικονομικου στραγγαλισμου για τουλαχιστον ενα μηνα, χωρια που αν ειχαμε ξανα κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ηταν μαλλον σιγουρο οτι θα φευγαμε και απο την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμάς μας κάνει κάτι εντύπωση με το ΚΚΕ (την Ηγεσία του) !
    Έχουμε παρατηρήση ότι μετά την Βάρκιζα, η Πολιτική του ΚΚΕ δεν έπιασε ποτέ τον παλμό, τον ... Συνισταμένο Παλμό σε Πανελλαδικό Επίπεδο - να κτυπά την Πόρτα της ... Εξ-Ουσίας ! Αντιθέτος σε επίπεδο ... "Μαχαλάδων" είτανε σχεδόν πάντα πρώτο και με διαφορά ! Η Πολιτική Επιστήμη σαυτό το ... Φαινόμενον ΚΚΕ σηκώνει τα χέρια και ανοίγει τα πόδια !
    Επίσης, δεν το βλέπουμε ... Μπροστάρη Εξ-Αρχής στα γεγονότα 73/74 επί Αμερικάνικης Χούντας (Αλλά σε Αντιαμερικανικές Διαδηλώσεις Πρώτο και συνθήματα Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι), ΜΙΛΑΩ πάντα για την Διαχρονική του Ηγεσία μετά την Βάρκιζα !!
    Επίσης βλέπουμε ότι "Άφησε" τα Πατριωτικά Ρήματα να τα Οικειοποιούνται και να τα λεηλατούν Δεξιά και Ακροδεξιά/Φασιστοειδή Μορφώματα και ... Κινήματα !!! Γιατί Άραγε ;;; Πάντος εντύπωση για ουσιαστική ανάλυση, προκαλεί η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 80, που 2 φορές είπε δημόσια "θέλω να κατεβάσω το ΚΚΕ κάτω από το 5%" !!! Τί ήθελε η ΜαχαλοΕλίτ της Χώρας που πίνει νερό στο όνομα των ΗΠΑ να ... Συσπείρωση και δυναμώσει (λίγο όμως) το ΚΚΕ ;;;
    Γιατί άραγε ... Έκαψε (παραμύθια) τους ... Φακέλους ο Α.Π. ;;; Για να μάθει Κανείς, πως ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΚΑΝΕΙΣ .... Βάρκιζα ;;;

    Και ΞΑΝΑΤΟΝΗΣΟΥΜΕ αυτές οι ... Παράξενες Συμπεριφορές ξεκινούν μετά την "Βάρκιζα" και με τον βρώμικο ρόλο του Γ.Π. του παππού του "ΟΛΟΙ στης Κάλτσες" ! Και ερχόμαστε στο σήμερα και στο τώρα και τι βλέπουμε ξανά ;;; Αυτοακύρωση της Ιδεολογίας του ΚΚΕ από την Ηγεσία του, ζητώντας .... Αποχή/Άκυρο !!! Εάν πήγεναι η Ηγεσία του "Σήμερα" να πάρει την γνώμη από έναν ΕΑΜ/ΕΛΑΣίτη ή έναν που έκανε "Τουρισμό" στα ξερονήσια, - καλύτερα μα μην πήγαιναν - θα τους πλάκωνε σε μπουνίες και κλωτσιές, λέγοντας τους "για ... Εσάς τραβήξαμε όλα αυτά, και σκοτωθήκαμε και φυλακιστήκαμε και εξοριστήκαμε ;" !
    Η "Βάρκιζα" είναι το κλειδί για αυτήν την Απολίτικη Συμπεριφορά ενός ιστορικού Κουμουνιστικού Κόμματος που βλέπουμε σήμερα ! ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ... Υπόθεση "Βάρκιζα";;;

    Και Αλοίμονο εάν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Λαού μας ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ σε μια Σύγχρονη ΒΑΡΚΙΖΑ !! (πάντως μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΙΣ ερμήνευσε ορθά το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού !)

    Μήπως το ΚΚΕ ... "ξέρει" της Βάρκιζες ;; ΔΙΟΤΙ ΟΛΕΣ πηγάζουν από την ΠΡΩΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ !!!

    Άρα Συγχωροχάρτι σε κανέναν, ούτε στην Ηγεσία του ΚΚΕ !!!


    Υ.Γ. Απορώ πως και γιατί πήγαν σε μια τέτοια όμορφη περιοχή, την Βάρκιζα, για να κάνουν την μεγαλύτερη Προδοσία μετά τον Εφιάλτη στης Θερμοπ. ! Να πήγαιναν ... Εκεί και ΟΧΙ ΒΑΡΚΙΖΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή