Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ιερουσαλήμ,πάνοπλοι στρατιώτες των συμμάχων μας Ισραηλινών τσακίζουν γυναίκες και παιδιά που προσπαθούν να προστατεύσουν το Αλ Ακσα


Πριν από λίγο στην Ιερουσαλήμ,πάνοπλοι στρατιώτες των συμμάχων μας Ισραηλινών τσακίζουν γυναίκες και παιδιά που προσπαθούν να προστατεύσουν το Αλ Ακσα

(Το τέμενος Αλ-Ακσά είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ)
Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν σήμερα το πρωί στο τέμενος Αλ-Ακσα στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να απομακρύνουν Παλαιστινίους που είχαν οχυρωθεί μέσα εκεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Είναι εξαιρετικά σπάνιο ισραηλινοί αστυνομικοί να εισέρχονται στο εσωτερικό του τεμένους αυτού, που αποτελεί τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ.
Οι ταραχές ξέσπασαν λόγω της άφιξης κατά τη διάρκεια της νύχτας υπερ-ορθόδοξων εβραίων που ήθελαν να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τζαμιών, όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ-Ακσα, την οποία αυτοί αποκαλούν Όρος του Ναού(αυτη ητανε η επισημη δικαιολογια του Ισραηλ)
Στην πραγματικοτητα περισσότεροι από 850 ισραηλινοί υπερ-ορθόδοξοι σιωνιστές από ακροδεξιές οργανώσεις στο Ισραήλ, εισέβαλαν στο Τζαμί Αλ Ακσα. 
Το δρόμο τους άνοιγαν στρατιώτες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, οι οποίοι εισέβαλλαν στο τζαμί, ρίχνοντας χειροβομβίδες με αναισθητικό αέριο, και σιδερένιες σφαίρες με λαστιχένιο περίβλημα κατά των παλαιστινίων που βρίσκονταν μέσα στο ναό. Δεκάδες παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν.

φωτο/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου