Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μετά τις υποχρεωτικές άδειες, άρχισαν οι απολύσεις

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αναφέρει ότι «ενώ η εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση πολλών εκατομμυρίων δεν διστάζει να μεταφέρει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους» | EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Συντάκτης: Διαλεκτή Αγγελή
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μιλώντας για «εργοδοτικό αυταρχισμό», καταγγέλλει ότι η τεχνική εταιρεία «Παππάς Ανελκυστήρες» είναι μία από τις εταιρείες, οι οποίες το διάστημα πριν και μετά το δημοψήφισμα προχώρησαν σε απολύσεις και επέβαλαν καθεστώς υποχρεωτικών αδειών στους εργαζόμενους που απασχολούν.
«Τη Δευτέρα, μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος, μας ανακοίνωσαν ότι θα βγούμε σε υποχρεωτική άδεια δύο εβδομάδων από την επομένη κιόλας, με τη δικαιολογία ότι έχουν παγώσει τα έργα και ότι η ελληνική αγορά είναι πλέον αφερέγγυα προς τους ξένους επενδυτές. Προχθές (σ.σ. τη Δευτέρα 13 Ιουλίου), όταν επιστρέψαμε από την άδεια, σε εμένα και σε έναν ακόμη συνάδελφο ανακοινώθηκε η απόλυσή μας, ενώ τους υπόλοιπους τους έβγαλαν ξανά σε υποχρεωτική άδεια», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Γιάννης, μηχανικός αυτοματισμού και εργαζόμενος τους τελευταίους οκτώ μήνες στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, όπου λειτουργεί η εταιρεία. Μάλιστα προσθέτει ότι όλοι οι εργαζόμενοι ήταν δηλωμένοι ως ανειδίκευτοι εργάτες.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι «ενώ η εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση πολλών εκατομμυρίων με την COSCO και συμμετέχει σε έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, σημειώνοντας αρκετά κέρδη, δεν διστάζει να μεταφέρει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους».

Το Δ.Σ. του σωματείου αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην περιοχή του Καματερού σήμερα το πρωί στις 07.00, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων και του καθεστώτος της υποχρεωτικής άδειας που επιβάλλει η εργοδοσία της εταιρείας στους εργαζόμενους.

Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία, ζητώντας να τοποθετηθεί σχετικά με τις καταγγελίες του σωματείου, αλλά ουδέποτε λάβαμε απάντηση...http://www.efsyn.gr/arthro/meta-tis-ypohreotikes-adeies-arhisan-oi-apolyseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου