Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η κόντρα Τσίπρα-Καμμένου για τις περικοπές στην άμυνα και ο "κυανόκρανος" που παρενέβη

Image
Όπως γράψαμε από χθες οι αμυντικές δαπάνες και οι περικοπές που απαιτούν οι δανειστές αποτελούν σημαντικό πρόβλημα στην διαπραγμάτευση και προκαλούν συνεχείς τριβές μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου.
Κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύκτιας συζήτησης στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος ήταν εκνευρισμένος. Μετά από την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του πρωθυπουργού ,ο Καμμένος είχε συνομιλία μαζί του. Αμέσως μετά κατέβηκε στα έδρανα και ακούστηκε εκνευρισμένος να λέει σε βουλευτές του ότι πλέον προσανατολίζεται να ψηφίσει όχι. Λίγα λεπτά μετά αποχώρησε από την αίθουσα ακολυθούμενος από τον Νίκο Παππά και τον υπουργό Οικονομικών Ε.Τσακαλώτο. 
Τι ειπώθηκε εκτός της αίθουσας δεν είναι γνωστό, αλλά αργότερα ο υπουργός Οικονομικών διαβάζοντας σημείωμα ,είπε στην Βουλή ότι οι όποιες περικοπές στην Εθνική Άμυνα θα γίνουν σε εξοπλιστικά κονδύλια και σε καμία περίπτωση δεν “ακουμπήσουν” το προσωπικό. Είπε συγκεκριμένα ότι δεν υπάρξουν μειώσεις προσωπικού.

Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό κατά τη γνώμη μας. Κι αυτό γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι οι δανειστές θα επιμείνουν στις απαιτήσεις τους. Όχι για λόγους αμιγώς οικονομικούς. Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν ο στόχος τους που έχει πολλές φορές εκφραστεί ως απαίτηση είναι η αντικατάσταση του ΥΕΘΑ και προχωρώντας ακόμη παραπέρα, η αντικατάσταση του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ με άλλο κομματικό σχηματισμό.http://www.onalert.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν θεατρινισμούς και πολιτικές κινήσεις του ηγέτη των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου που επιχειρεί να καλύψει την τρομερή μνημονιακή του κωλοτούμπα, να περιορίσει το πολιτικό κόστος ενός κόμματος με έντονη εθνικιστική και μιλιταριστική φυσιογνωμία και να σώσει την υπουργική του καρέκλα.
ΑΠΛΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου