Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ-"Σκάνδαλο θεωρήσεων" στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης

Image
Διαμαρτύρονται φορείς της Τουρκίας για τις καθυστερήσεις χορήγησης θεωρήσεων ( viza)  σε Τούρκους πολίτες για επίσκεψη στην Ελλάδα - καθυστέρηση που οφείλεται στον έλεγχο για διαφθορά που επικεντρώνεται στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολη που διέταξαν  ξεκίνησαν οι αρμόδιες Αρχές της Αθήνας
Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες έρευνα που έγινε έδειξε  ότι υπήρχαν εκατοντάδες παράνομες βίζες, ενώ υπάρχουν και σοβαρές υπόνοιες για εγκληματική δράση και περιπτώσεις διαφθοράς εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.
Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδης, έδωσε εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές να ελέγξουν και να επιμερίσουν ευθύνες ακόμα και να προχωρήσουν σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, εάν αυτό  κριθεί αναγκαίο, εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων της Ελλάδας στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης.
Στην εξέλιξη αυτή δίνει έκταση ο τουρκικός τύπος που μιλά για «σκάνδαλο θεωρήσεων». Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu με τον τίτλο «Σκάνδαλο θεώρησης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη» αναφέρεται πως στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη δόθηκαν παράνομα θεωρήσεις και ότι ορισμένοι υπάλληλοι έκαναν καταχρήσεις. 
Επικαλούμενο ελληνικό πρακτορείο γράφει τα όσα προαναφέραμε ότι ευρέθησαν μετά από τον πρώτο έλεγχο που έγινε από επιθεωρητές που εστάλησαν από την Αθήνα και προσθέτει ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, εδώ και κάποιο διάστημα, δεν μπορούσε να χορηγήσει θεωρήσεις, λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα. 
Στο μεταξύ-προσθέτει - η Εμπορική και Βιομηχανική Ομοσπονδία Ανατολικής Μεσογείου και Θράκης, σε επιστολή που έστειλε στο ελληνικό ΥΠΕΞ και στο Υπουργείο Εσωτερικών, επεσήμανε ότι, η καθυστέρηση που βιώνεται στη χορήγηση θεώρησης ( viza) στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, παρεμποδίζει τα ταξίδια Τούρκων πολιτών στην Ελλάδα, για να περάσουν τις διακοπές της θρησκευτικής εορτής και τις θερινές διακοπές τους και ζήτησε να επιλυθεί το θέμα, το ταχύτερο δυνατό. 

Καθυστερούν σε μια περίοδο που η Ελλάδα επιθυμεί ρευστό χρήμα!

Στην επιστολή, που επισημάνθηκε ότι οι διαδικασίες για τη χορήγηση θεώρησης καθυστερούν σε μια περίοδο που η Ελλάδα επιθυμεί ρευστό χρήμα, τονίστηκε ότι η κατάσταση αυτή επιφέρει μεγάλη ζημία στη εθνική και τοπική οικονομία.   Η Sabah, που όπως και άλλες εφημερίδες  και ιστοσελίδες τηλεοπτικών δικτύων γράφουν για το θέμα, τονίζει πως μέχρι το πέρας των ερευνών σταμάτησαν οι διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων στο Προξενείο και ότι οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τέλος Ιουλίου.http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου