Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Ο άνθρωπος που θα υπογράψει το χειρότερο Μνημόνιο απειλεί όσους τον αμφισβητούν!


Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και συμπεθέρα...
Αήθης επίθεση Τσακαλώτου στους «τροτσκιστές» σε συνέντευξη στην ιταλική «Corriere della Sera»

Ο νέος υπουργός Οικονομικών προχώρησε σήμερα σε δυο κινήσεις βαθύτατου ευρωπαισμού. Υπέγραψε επιστολή - αίτηση για νέο Μνημόνιο και επιτέθηκε μέσω γνωστής ιταλικής εφημερίδας στους "τροτσκιστές" του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντά στον σύντροφο υπουργό η..... Κομμουνιστική Τάση.



«..Siamo europeisti, quasi tutti, tranne un gruppetto di trotzkisti pazzi di cui faremmo volentieri a meno..». Μετάφραση: «..Είμαστε ευρωπαϊστές ή σχεδόν όλοι μας, εκτός από μια μικρή ομάδα Τροτσκιστών, που θα θέλαμε να είμαστε χωρίς αυτούς..» .
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ώρες ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» (http://www.corriere.it/economia/15_luglio_08/crisi-grecia-fortino-tsipras-panini-riunioni-notte-9db81a14-2533-11e5-85c7-ee55c78b3bf9.shtml).
Από το απόσπασμα αυτό πληροφορούμαστε λοιπόν, ότι η υπογραφή σε επιστολές – αιτήσεις για νέα Μνημόνια λιτότητας είναι :
1ον) «ευρωπαϊσμός», ενώ η υπεράσπιση της αναγκαιότητας για τον ριζικό κοινωνικό μετασχηματισμό στην Ευρώπη είναι «αντι-ευρωπαισμός»,
2ον) «καρπός της λογικής», ενώ ο συνεπής αγώνας ενάντια σε όλα τα Μνημόνια είναι «τρέλα»,
3ον) «κεκτημένο της μεγάλης πλειοψηφίας» του κόμματος, που αμφισβητούν μόνο ορισμένοι «ανεπιθύμητοι τροτσκιστές».
Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από αυτό το εξαιρετικό μάθημα ευρωπαϊσμού, συντροφικότητας και ανοχής στη διαφορετική άποψη από τον νέο υπουργό Οικονομικών, του απευθύνει επείγουσα έκκληση να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τις στοιχειώδεις προγραμματικές και οργανωτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.
http://xronika05.blogspot.gr/2015/07/corriere-della-sera.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου