Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σωσίβια θανάτου πουλάνε Τούρκοι επιχειρηματίες σε μετανάστες!

ImageΤο κύμα μεταναστών από διάφορες χώρες που πλήττει μέσω Τουρκίας τα ελληνικά νησιά αποκαλύπτει και το εγκληματικό όργιο κερδοσκοπίας που έχει αναπτυχθεί στα τουρκικά παράλια όχι μόνο με τα υψηλά κόμιστρα που ζητούν οι ''δουλέμποροι'' διακινητές, αλλά και με τον ''εξοπλισμό'' που τους προμηθεύουν, δήθεν για βοήθεια!
Σύμφωνα με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ Σύριοι, που καταφεύγουν στην Τουρκία λόγω του εμφυλίου στη χώρα τους και επιθυμούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά τους πωλούνται ''σωσίβια'' γιλέκα τα οποία κατασκευάζονται λαθραία στη Σμύρνη, για να τα χρησιμοποιούν στην περίπτωση που ναυαγήσει το σκάφος τους και πέσουν στη θάλασσα. 
Αυτά τα χαμηλής ποιότητας γιλέκα πωλούνται έναντι 20 τουρκικών λιρών όταν η τιμή του κανονικού γιλέκου είναι 75 λίρες. Με τα γιλέκα αυτά οι μετανάστες, αντί να σωθούν αν πέσουν στην θάλασσα και να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, τις περισσότερες φορές, χάνουν τη ζωή τους... Ετσι τα εν λόγω γιλέκα γίνονται το τέλος όσων ξεκινούν το ταξίδι προς την ελπίδα...
Στο ίδιο θέμα αναφέρονται οι εφημερίδες Zaman, Vatan, Turkiye,Milliyet, Bugunκαι η Hurriyet, με τίτλους όπως «Γιλέκα θανάτου σε μαύρες σακούλες» και «Δεν είναι γιλέκα ζωής, αλλά γιλέκα θανάτου». 
Είναι τόσοι πολλοί οι διακινητές που οργανώνουν ''ταξίδια'' για μετανάστες που ορισμένες φορές η αστυνομία ''μπλοκάρει'' μερικά - κάποια λέγεται ότι είναι αποτέλεσμα αλληλοκαρφωμάτων των συμμοριών που λυμαίνονται τους εξαθλιωμένους μετανάστες...
Η έκδοση Σμύρνης της Milliyet, αναφέρει ότι η Αστυνομία και η Στρατοχωροφυλακή, στην περιοχή Εζίνε του Τσανάκκαλε, σταμάτησε αυτοκίνητο mini bus, ο οδηγός του οποίου αρχικά δεν υπάκουσε και που τελικά αφού σταμάτησε το όχημα, διέφυγε. Μέσα στο mini bus ήταν και συνελήφθησαν 55 μετανάστες από το Αφγανιστάν, των οποίων στόχος ήταν να μεταβούν στη Λέσβο. 
Η έκδοση Προύσας της Turkiye αναφέρει ότι στην περιοχή Μάλκαρα του Τεκίρνταγ, συνελήφθησαν 16 Αφγανοί μετανάστες, που ήθελαν να μεταβούν στο εξωτερικό. Οι μετανάστες, που παραδόθηκαν στη Στρατοχωροφυλακή, όπως αποκαλύφθηκε, ήθελαν να μεταβούν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου