Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Καμίνης εναντίον Καμμένου για τους μετανάστες


Image
Αντί η κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά-ακροδεξιά να έχει απαντήσει στο ζήτημα της στέγασης των χιλιάδων μεταναστώνκαι άστεγων, αφήνει ενκμετάλλευτα τόσα δημόσια ακίνητα, κάνει δημόσιες σχέσεις με την Εκκλησία της οποίας δεν τολμά να φορολογήσει την τεράστια περιουσία και σχεδιάζει το ξεπούλημα των στρατοπέδων στους εργολάβους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού.
ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! 
Ξεφτίλα όμως και του δημάρχου Καμίνη, που τόσα χρονια δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών αλλά το νοιάζει μόνο να μην θιγεί η τρουριστική και εμπορική κίνηση των Αθηνών...
Επανέρχεται ο δήμαρχος Αθηναίων στο αίτημά του για χρήση στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιούνται, ακόμη κι εντός Αθηνών,ώστε να φιλοξενούνται παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες που κάθε μέρα προωθούνται στην πρωτεύουσα.

Ο κ.Καμίνης στην δήλωση του αφήνει αιχμές για τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν επιτρέπουν να παραχωρηθούν οι χώροι που ζητά.

Η δήλωση Καμίνη:
Για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της παντελούς έλλειψης στρατηγικής για ένα μεγάλο ζήτημα, που υπερβαίνει τις δυνατότητες της πόλης. Σε καθημερινή βάση φτάνουν από τα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά πάνω από 1.000 άτομα, τα οποία κατευθύνονται στην Αθήνα. Οι πρόχειροι καταυλισμοί στην καρδιά της πρωτεύουσας -όσο και αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης- προσβάλλουν  τους ανθρώπους που αναζητούν μία καλύτερη τύχη και πλήττουν βάναυσα την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης.
Από τις αρχές του έτους επισημαίνω το πρόβλημα αλλά «φωνή βοώντος...». Μόνη λύση -και το λέμε καιρό τώρα- είναι να χρησιμοποιηθούν υπολειτουργούντα ή εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ως Ανοιχτά Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων. Έχω πει ότι ένα τέτοιο Κέντρο μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και μέσα στα όρια της Αθήνας, αρκεί την ίδια διάθεση να επιδείξουν και οι υπόλοιποι δήμοι.
Η κυβερνητική αφωνία και αδράνεια επί του θέματος, τείνω να πιστέψω ότι οφείλεται στην προσπάθεια να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να μην θιγούν επίπλαστοι συμβολισμοί που καλλιεργούν κύκλοι του υπουργείου Άμυνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου