Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα‏: τι σχέση έχει όλη αυτή η ταπείνωση και εργασιακή εκμετάλλευση με την Στρατιωτική θητεία; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Εμείς δε θέλουμε, διαβάζοντας αυτή την καταγγελία των φαντάρων, να κλάψει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, όπως έκανε για τις περικοπές στην «εθνική άμυνα», δηλαδή για τα αμερικανικά αεροσκάφη σαπάκια ORION και τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης των Νατοϊκών στρατοπέδων.

Τον καλούμε  όμως να μας απαντήσει τι σχέση έχει όλη αυτή η εξοργιστική, βάρβαρη και ταπεινωτική εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων, με την στρατιωτική θητεία.
Καλούμε όμως και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ήσυχο, Τόσκα, Ταφφύλη να μας εξηγήσουν σε τι διαφοροποιούνται από του Βενιζέλο-Αβραμόπουλο-Παναγιωτόπουλο-Μεϊμαράκη κλπ., καθώς ξέχασαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις στους φαντάρους ότι θα σταματήσουν την χρησιμοποίηση των στρατευμένων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό.
Όσο για εσάς ΑΓΕΣ Τελλίδη, συγχαρητήρια: να χαίρεστε τον Στρατό σας και τα ΚΑΑΥ σας!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΑΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ  
Πραγματικά μας δίνεται μια ανάσα και μια ελπίδα αυτή τη στιγμή γνωρίζοντας πως δεν είμαστε μόνοι εδώ.
Καταρχήν, θα σας κάνουμε μια περίληψη για το τι παίζει εκεί.
Το στρατόπεδο χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Στο Λόχο Διοικήσεως και στο Λόχο Λέσχης. Ο Λόχος Λέσχης είναι για την Λέσχη Αξιωματικών. Σερβίρει, μαζεύει, σκουπίζει, καθαρίζει, και συντηρεί το εστιατόριο. Ο Λόχος Διοίκησης είναι για το κανονικό στρατόπεδο. Τα παιδιά που ανήκουν σε αυτό το λόχο κάνουν κανονικά υπηρεσίες και νούμερα στρατοπέδου, αλλά συν τις υπηρεσίες στα ΚΑΑΥ ανάλογα με το Πόστο του. Δηλαδή μπορεί να έχεις Πόστο στη συντήρηση ως ηλεκτρολόγος και να είσαι από τις οχτώ το πρωί μέχρι τις εννιά το βράδυ κανονική υπηρεσία, αλλά θα κάνεις και τη βραδινή σκοπιά κανονικά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τι συμβαίνει με όσους φαντάρους ανήκουν στην υποδοχή των ΚΑΑΥ (ρεσεψιόν). Πρέπει από τις 7.00 π.μ. το πρωί να είμαστε εκεί μέχρι τις δύο το μεσημέρι, όπως είναι το ωράριο του Πόστου μας. Έπειτα υπάρχουν δύο σενάρια. Ή θα κάνουμε το απογευματινό νούμερο στην υποδοχή όπου μετά τις 14.00 μ.μ. που τελειώνει το Πόστο θα πρέπει να κάτσουμε σερί μέχρι τις23.00 μ.μ. το βράδυ ή θα κάνουμε το βραδινό όπου θα φύγουμε στις 14.00 μ.μ., όταν τελειώσει η βάρδια και θα ξαναπάμε στις 23.00 μ.μ.  το βράδυ στην υποδοχή μέχρι τις 8.00 π.μ. το πρωί της επομένης.
Σύνολο δηλαδή καθημερινά 16 ώρες έκαστος. Πολλές φορές σχεδόν πάντα, λόγο του ότι δεν υπάρχουν άτομα όσοι είναι βραδινοί στην υποδοχή μετά τις 14.00 το μεσημέρι κάθονται έξτρα άλλες τέσσερις ώρες, δηλαδή μέχρι της 18.00 το απόγευμα για δουλειές.
Αυτές οι δουλειές είναι από το να κουβαλάς κρεβάτια μέχρι να καθαρίζεις σπίτια. Τα ΚΑΑΥ έχουν 506 σπίτια εκ των οποίων τα 322 περίπου είναι παραθεριστικά για αξιωματικούς, κάποια είναι για ξένες αποστολές, κάποια για σχολές και κάποια για τη μόνιμη δύναμη.
Τώρα για το τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος στην υποδοχή .... πάει ως εξής ... το πρωί θα καθαρίζεις σπίτια, θα ελέγχεις φθορές, θα κουβαλάς κρεβάτια, ψυγεία, καρέκλες κτλ., θα μαζεύεις χόρτα και κλαδιά και γενικά θα συντηρείς όλο το ΚΑΑΥ. Θα καθαρίζεις την υποδοχή, το γυμναστήριο των ΚΑΑΥ, τον εξωτερικό χώρο της υποδοχής, το "prive" δωμάτιο του Λοχαγού (όπου αυτό το δωμάτιο ανήκει στο καφενείο κανονικά αλλά ο Λοχαγός το έχει κλειδώσει και έχει βάλει καναπέδες-τραπέζια-τηλεόραση-τραπεζαρία-καρέκλες κτλ και το έχει κάνει προσωπικό χώρο διασκέδασης, για εκείνον και τους καλεσμένους του. Έχει βάλει μέχρι και μίνι ποδοσφαιράκι!
Και τέλος θα κάνεις ότι σε διατάξει ο Λοχαγός, ο Επιλοχίας και ο Αρχιλοχίας: από το να πας να καθαρίσεις το σπίτι του και τα σπίτια που παράνομα έχουν για εκείνους σε συνεννόηση με την ΑΣΔΥΣ ενώ κανονικά είναι για τις ξένες αποστολές. Μέχρι να φύγεις από το Πόστο σου για να πας πάγο στο σπίτι του Επιλοχία, επειδή έχει παρέα και έχει ξεμείνει για το ουίσκι του!
Είμαστε 4-5 στρατιώτες στην υποδοχή. Συνήθως μόνο ένας θα μείνει πίσω στην υποδοχή για να εργαστεί εκεί. Όλοι οι άλλοι θα πάνε στις εργασίες που σας αναφέραμε. Αυτός που θα μείνει πίσω θα πρέπει να: συντηρεί την υποδοχή, να εξυπηρετεί όλο τον κόσμο –απορίες, δωμάτια, βλάβες δωματίων, επίδειξη οργάνων γυμναστήριου, απάντηση σε δύο τηλεφωνικές γραμμές και άλλα μα άλλα πολλά πράματα ταυτόχρονα. Έχεις τόση πολύ πίεση άγχος και κούραση και δεν έχεις ποτέ χρόνο για τίποτα. Δε μπορείς ούτε να πας τουαλέτα! Απαγορεύετε να αφήσεις την υποδοχή γιατί πρέπει να εξυπηρετείς τον υπερβολικά πολύ κόσμο για ένα άτομο και έχεις και ευθύνη για όλα τα πράματα που βρίσκονται στο χώρο συν τις καθαριότητες.
Όσο αφορά το φαγητό τον ύπνο και την προσωπική Υγιεινή. .. μπορείς να φας πρωινό και μεσημεριανό αλλά όχι βραδινό. Το βραδινό σερβίρεται στις 19.00 μ.μ. το απόγευμα, αλλά αν είσαι απογευματινός δε μπορείς να πας να φας γιατί θα αφήσεις το Πόστο σου και όταν γυρίσεις στις 23.00 μ.μ. το βράδυ πίσω για ύπνο, τα μαγειρεία και το ΚΨΜ είναι κλειστά. Οπότε αυτό που σου μένει είναι αν τύχει και περάσει κανένας που ξέρεις να του πεις να κάτσει λίγο εκεί να προσέχει για να πας να αγοράσεις κάτι από το καφενείο που είναι δίπλα. Αυτός που είναι βραδινή υπηρεσία στην υποδοχή μπορεί να φάει βραδινό στις 19.00 μ.μ.. Θα έχει τελειώσει από τις δουλειές στις 18.00 μ.μ. οπότε όλα καλά .... μόνο που δε θα κοιμηθεί καθόλου γιατί στις 23.00 μ.μ. θα ξαναπιάσει πόστο μέχρι την επόμενη το πρωί και στην καλύτερη είναι να κοιμηθεί λίγο από τις 8.00 π.μ. μέχρι της 10.30 π.μ.. Αλλά ... από τις 19.00 το βράδυ μέχρι τις 8.00 το πρωί δε θα φάει τίποτα αν δεν έχει αγοράσει, αλλά ούτε θα πάρει πρωινό.
Τα προγεύματα τώρα είναι μια άλλη ιστορία. Σπάνια μας φέρνουν να φάμε πρόγευμα. Απλά πάντα αγοράζουμε το φαγητό μας σε γενικές γραμμές. Αυτά για το ωράριο και το γεύμα ... όσο αφορά τον ύπνο μπορείς να κοιμηθείς συνολικά από 2-3 ώρες τη μέρα.
Τώρα θα μας πείτε ναι αλλά αν είσαι απόγευμα που τελειώνεις στις 23.00 μ.μ. μπορείς να κοιμηθείς μέχρι τις 6.00 π.μ. το πρωί και αυτό είναι εφτά (7) ώρες. Για να πας όμως από την υποδοχή στο λόχο θες ένα τέταρτο τουλάχιστον, μετά μέχρι να ετοιμαστείς θα έχει πάει τουλάχιστον δώδεκα παρά και από τη στιγμή που ξαπλώσεις. .. αρχίζει η μάχη. Αν είσαι τυχερός και υπάρχει ησυχία στο θάλαμο -που αυτό δε γίνεται ποτέ γιατί ο ΑΥΔΜ θα κοιμάται και δεν υπάρχει καθόλου πειθαρχία-, θα πρέπει να ανεχτείς την ανυπόφορη μπόχα από την μόνιμα βουλωμένη αποχέτευση και θα πρέπει να δίνεις συνεχή μάχη με κουνούπια και κοριούς.  
Ώρα για ψυχαγωγία και υγιεινή δεν υπάρχει ούτε για πλάκα! Θα είσαι παντού, θα κάνεις τα πάντα, θα ανέχεσαι τις συνεχείς προσβολές από το λοχαγό, θα τρως ελάχιστα, εκτός αν έχεις λεφτά και είσαι τυχερός, δε θα κοιμάσαι και θα παίρνεις οχτώ (8) ευρώ το μήνα.
Καλό ε; Δηλαδή, ωράριο Κίνας, συνθήκες Ζιμπάμπουε, ΜΙΣΘΟΣ Ινδίας, αλλά όλα αυτά σε τιμές Ελλάδος ....
Δείτε τώρα τι συμβαίνει στην έξοδο, πόσο χρόνο και πόσα χρήματα υποχρεούμαστε να ξοδεύουμε: στην καλή περίπτωση όταν έχουμε έξοδο θα πρέπει να κάνουμε δρομολόγιο αρκετών ωρών με τα μέσα και να δώσουμε 2.50 ευρώ (με την έκπτωση) στα ΚΤΕΛ για να φτάσουμε στα ΚΑΑΥ. Δηλαδή θέλουμε πέντε(5) ευρώ και πέντε (5)ώρες πήγαινε έλα στην έξοδο μας!
Όπου στην έξοδο μας, θα πάμε σπίτι μόνο για να κοιμηθούμε και να κάνουμε μπάνιο. Μετά θα ξυπνήσουμε στις 4.00 το πρωί για να είμαστε 7.30 π.μ. στα ΚΑΑΥ.
Δε ξέρουμε  αν μας κάνει λιγότερο άντρα ή λιγότερο στρατιώτη όλο αυτό αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια. Δε γνωρίζουμε καν τα δικαιώματα μας, ούτε κανείς φρόντισε από τον Στρατό να μας ενημερώσει  και κατά κύριο λόγο ίσως για αυτό γίνετε όλη αυτή η εκμετάλλευση.
Τα πράματα εδώ είναι πολύ άσχημα. Είναι ενδεικτικό ότι συνάδελφοι από τα ΚΑΑΥ, όταν επισκέφτηκαν το 401 εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που τους εμφανίστηκαν λόγω της υπερεκμετάλλευσης τους και της ακραίας ενταντικοποίησης, το πρώτο που τους είπαν ήταν:
«και εσύ από τα ΚΑΑΥ;».
Γίνονται Πάρα μα Πάρα πολλά παρατράγουδα στα ΚΑΑΥ, με τα περισσότερα στελέχοι να μην ενδιαφέρονται και να μας συμπεριφέρονται σαν ζώα!
Αλήθεια, τι απαντά το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας σε όλα αυτά;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com    

diktiospartakos@blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Για δες πώς αλλάζουν τα πράγματα!
    Στη θέση που είσαι σειρά ήμουν κι εγώ, και μέχρι πρόσφατα σφουγγάριζα τα ίδια πατώματα. Ήμουν μήνες στο πόστο, τα χω δει από την καλή και από τη στραβή.
    Το ΚΑΑΥ είναι ένα ιδιόμορφο στρατόπεδο. Αν έγραφες λίγα περισσότερα για το Λόχο Λέσχης, θα έλεγες στους άλλους φαντάρους εκεί έξω ότι τα παληκάρια της Λέσχης από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ είναι στο πόδι και πλένουν και σερβίρουν. Αλλά από τις 11 ως το εγερτήριο κοιμούνται. Ούτε σκοπιές ούτε τίποτα - το καλοκαίρι.
    Αλλά διαφωνώ μαζί σου στα επί της υποδοχής. Πέρυσι ήμασταν βέβαια 8 άτομα, δύο 4άδες σε κυκλικό πρόγραμμα. Μαζεύαμε τις πευκοβελόνες μας το πρωί, καμιά δουλίτσα το μεσημέρι, αφήναμε καβάντζα στην υποδοχή κανα δυο άτομα για ινφο στον κόσμο. Κουβάλημα πολύ και τρέξιμο και ζέστη. Αλλά δεν είχα δει το στρατόπεδο για καιρό. Ούτε σκοπιά ούτε περίπολα. Ήξερα βέβαια ποιος έμενε σε 322 σπίτια, πόσο καιρό, πόσα άτομα. Είναι δουλειά αποκλειστικής απασχόλησης και γι αυτό ήταν στάνταρ τα άτομα.
    Δεν σε υποχρεώνει κανείς να είσαι εκεί ξέρεις. Εγώ και οι άλλοι τρώγαμε χοντρό κράξιμο από 200 άτομα. Για πήγαινε να αλλάξεις θέση με το παιδί που είναι στη σκουπιδιάρα να δεις πόσο ζόρι έχει το ΚΑΑΥ. Εναλλακτικά, και αν δεν σου αρέσει το πήγαινε έλα, σκέψου τους φίλους σου και τους φίλους μου στη Λήμνο και στη Χίο που χουν να δουν το σπίτι τους μήνες.
    Λογικό είναι να τα θέλουμε όλα δικά μας, κι εγώ γκρίνιαζα αφόρητα σε όλους ότι δεν ζω το καλοκαίρι μου, ότι με σκίζουν στη δουλειά και ότι χάνω τη ζωή μου. Δεν ήθελα να πάω στρατό. Αλλά δεν μετανιώνω τη θητεία μου εκεί. Τώρα που είμαι μέρα νύχτα στο γραφείο για ψίχουλα, όταν παλεύω να βρω τον πελάτη να πληρώσει κι όταν με σκίζει το κράτος στο ΦΠΑ, αναπολώ τα βράδια που θα μας φώναζε ο Λοχαγός να μας κεράσει ένα σουβλάκι μετά τη δουλειά, να αράξουμε λίγο μαζί του στην ορχήστρα, να πιούμε τις μπύρες μας. ΠΟΤΕ δεν μου χάλασε κανείς χατήρι εκεί μέσα. Όταν ξέμενα στις 12 το βράδυ, ο Επιλοχίας που κράζεις πήγαινε έξω και μου έφερνε τσιγάρα. Δεν έχω κανένα παράπονο από κανένα στέλεχος εκεί μέσα, στο βαθμό που κάνουν τη δουλειά τους .
    Μη σε πιάνουν τα κόμπλεξ που δέρνουν τον κόσμο ρε φίλε. Γράφω το διδακτορικό μου, αλλά μια χαρά ξεβίδωνα κρεβάτια και μάζευα γόπες. Δες λίγο το ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους στο ΚΑΑΥ και όχι με τίποτα στρατόκαυλους που σε θέλουν τέντα μέρα - νύχτα. Είναι δουλειά - που να δούλευες σε πεντάστερο στην Κρήτη, θα χες μείνει νηστικός.
    Και, γνωρίζοντας τους ανθρώπους εκεί μέσα, δεδομένου μάλιστα ότι είσαι στην υποδοχή, θα το θεωρούσα αντρίκιο να πας και να πεις το πρόβλημά σου αντί να κράζεις δημόσια. Ναι, θέλεις να ακουστείς και να πεις τα βάσανά σου, ήθελα κι εγώ. Είχαμε ένα παλικάρι με τη μάνα του ετοιμοθάνατη από καρκίνο και η αντιμετώπιση που είχε ήταν καλύτερη από ότι των επισκεπτών. Αλλά όταν ζόριζαν τα πράγματα κρυβόμασταν με τα παιδιά της υποδοχής στην παραλία, πίναμε τις μπύρες μας και ήμασταν ωραίοι.
    Δοκίμασε να αλλάξεις πόστο αν δεν το αντέχεις, δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς. Δοκίμασε να μιλήσεις στο Διοικητή σου, δεν θα σε πειράξει. Χαλάρωσε και σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα σαι κι εσύ στη θέση μου να λες πόσο γρήγορα πέρασε η θητεία. Και τι έκανες; Δεν έσκαβες ορύγματα στον Έβρο, βοηθούσες τις γιαγιάδες και τα παιδάκια να περάσουν όμορφα. Αν αυτό δεν σου δίνει έστω λίγη χαρά, δεν είμαι κατάλληλος να σε βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνωμη,μια ερωτηση.....ολοι αυτοι που πανε να παραθερισουν στα σπιτια αυτα,η, πανε να μπουκωθουν στην λεσχη,δεν ενοχλουντα να τους υπηρετουν παιδια που κανουν το στρατιωτικο τους; Δεν ντρεπονται; Και μετα μας φταει ο Σουμπλε και η Μερκελ;;; Μου θυμιζουν ,αυτη την τρομερη σκηνη,που πολυ φοριετ αι τα τελευταια χρονια στις παραλιες,....κοριτσια απο ασιατικα κρατη ,περιφερονται στην πλαζ,και καποιες κυριες ,μπροστα σε ολους,επειδη εχουν ας που με ''λεφτα'' ....τις πενταροδεκαρες που ζητουν οι κοπελες....καθονται μπροστα μας,μεσα στην περαλια ,να κανουν ...μασαζ!! Μετα μιλαμε ,για εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο!! Ακου να καθαριζουν τα σπιτια ...της κυρας του λοχαγου!!!!! Αα ρε αθανατε ελληναρα!! Εισαι υπερδυναμη τελικα!! Μωρε μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτα με την απαντηση του αγνωστου φιλου. Βεβαια το μονο που εχει αλλαξει σε σχεση με περσυ ειναι πως φετος δεδομενου των σοφων επιλογων του ΥΠΕΘΑ το κααυ δεν εχει δυναμη να λειτουργει επαρκως με αποτελεσμα να ειμαστε σε μια μονιμη εμπλοκη απο τις 30 Δεκεμβριου. Αυτο ειναι ενα επικινδυνο πειραμα, ειδικα οταν η μοναδα αυτη την στιγμη λειτουργει με ατομα μικρης θητειας. Κυριως τριμηνους, εξ αναβολης, 8 μηνους που παιρνουν κατ εξαιρεση στα τελευταια της θητειας τους και τα λοιπα.

    Επειδη στα κααυ ημουν και ειμαι απο αρχες Δεκεμβριου, παρατηρω πως η κατασταση εχει αλλαξει απο περσυ το καλοκαιρι. Η τελευταια σειρα που μπηκαν ατομα μακρας θητειας ηταν η Ε' 2014 (334) απο εκει και περα το χαος. Αν λαβουμε υποψιν μας τα δημογραφικα δεδομενα των ανθρωπων που πλεον υπηρετουν στα κααυ μπορειτε να βγαλετε ενα συμπερασμα του ποσο δυσκολα λειτουργει η μοναδα πλεον. Δεν δικαιολογειται εν μεσω σεζον σε ενα γεματο θερετρο οι στρατιωτες να τελουν χρεη διοικητικων ποστων (γραφεις κτλπα), απογευματα καθαριοτητες και βραδυ υπηρεσια σε συνδιασμο με αγγαριες στον λοχο. Και ολο αυτο το κοκτειλ να συνδιαζεται με 5-6 μερες μεσα, ζεστη, κοριους και στο εξοδουχους στις 19.00 .

    Αντιλαμβανομαι πως για την διοικηση ειναι ακομα πιο δυσκολο να καταφερει να διαχειριστει αυτη τη μοναδα με τοσο λιγο κοσμο, απλα δικαιολογω τον φιλο που γραφει το κειμενο εχοντας ως δεδομενο το ποσο κουρασμενη ειναι η δυναμη. Περασαμε ζορικο χειμωνα με 60ημερες εμπλοκες και υπηρεσιακα αντι για εξοδους, και το καλοκαιρι μας εχει κανει να μας λειπει η εμπλοκη.

    Περαν αυτου, θα πρεπει να αντιληφθει η ηγεσια πως αυτη η μοναδα ειναι ιδιαιτερη και πως δεν γινεται να εξυπηρετει υψηλοβαθμους παραθεριστες χωρις επαρκη και ποιοτικη δυναμη. Ειμαι υπερ της αποφασης ΥΠΕΘΑ για μετακινηση της στρατιωτικης δυναμης σε επιμαχες μοναδες της επικρατειας - απλα στην συγκεκριμενη μοναδα ισως να επρεπε να γινει μια εξαιρεση.

    Απο εκει και περα δεν ειναι δικια μας δουλεια ,σαν στρατιωτες, να εγγυηθουμε οτι τα ΚΑΑΥ θα συνεχιζουν να λειτουργουν σωστα. Απλα δυστυχως η προσπαθεια της διοικησης με ανεπαρκη δυναμη να ανταπεξελθει εχει αρχισει και βγαινει στην επιφανεια. Δυστυχως και αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν καμια επιλογη. Οτι τους στειλουν περνουν. Απλα ορισμενα προβληματα θα ηταν καλο να ειναι εμφανη οταν πρεπει και να μην συγκαλυπτονται για χαρην του "Οσα βλεπει η πεθερα". Χαρακτηριστικο παραδειγμα καπου στα μεσα φεβρουαριου ηταν η επισκεψη του ΥΠΕΘΑ στα ΚΑΑΥ, που εν μεσω υπηρεσιας απομακρυνθηκαν οι ΑΜ απο την πυλη που θα περναγε ο υπουργος λογω του οτι ο ενας νεαρος ηταν εχρωμος και ο αλλος δεν ηξερε ελληνικα, και αντικατασταθηκαν απο 2 απο τους λιγους εναπομειναντες ελληνες που εκεινη την ωρα τελουσαν χρεη γραφεα. (Οπως επισης προστεθηκε σκοπος στην πυλη μεσημεριατικα, οπου δεν εχει υπαρξει ποτε ξανα - και αξιωματικος πυλης.) Ειναι λογικο λοιπον οτι αν τα προβληματα τα συγκαλυπτουμε μονοι μας, γιατι να ασχοληθει παραπανω η ηγεσια? Οταν ο ΥΠΕΘΑ βλεπει μια μοναδα με δυναμη 18 ατομα μεσα στον χειμωνα να εχει 4 στη πυλη. Προφανως και η επισκεψη του ΥΠΕΘΑ συνοδευοταν απο τα απαραιτητα φυλλα πορειας οπου μας στερησαν αλλα 3 ατομα απο την δυναμη μας.

    Τελος πάντων, απο αλλου ξεκινησα και αλλου κατεληξα. Τα κααυ για το 2015 ειναι πονεμενη ιστορια. Το θεμα δεν ειναι η φυση της δουλειας οπου σε ολους τους στρατιωτες δινονται επιλογες ποστων, αρκετα δημοκρατικα. Προβλημα δημιουργει η ελειψη κοσμου η οποια κουρασε την δυναμη με αποτελεσμα να υπαρξουν τετοιου ειδους αντιδρασεις οπως και αρκετες αναβολες.

    Αυτα τα ολιγα. Τελος για τα στελεχη ας μην παραλογιζομαστε, η κατασταση ειναι οπως θα ηταν αν δουλευαμε σε οποιαδηποτε ξενοδοχειακη μοναδα. Σιγουρα υπαρχουν παρα πολυ καλοι ανθρωποι που εργαζονται εδω μεσα, και αλλοι αδιαφοροι, ως εκει. Μπορει εμενα να μου εχει περασει η θητεια μου αναιμακτα, 8 μηνες εδω μεσα - αλλα και παλι δεν συναντησα κατι τοσο δυσαρεστο οπως αναφερει ο φιλος.

    Ολα μια ιδεα ειναι, καποτε θα τα σκεφτομαστε και θα γελαμε.

    Γεια και χαρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γιος μου παρουσιάστηκε τον Μάρτη του 2014 στην Καλαμάτα .Μετά την ορκομωσία μεταφέρθηκε στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα από όπου και απολύθηκε τον Δεκέμβρη του 2014 .Ήταν στο κυλικείο και εκτός του κανονικού του ωραρίου έκανε και σκοπιές. Μέρα παρα μέρα ήταν στο σπίτι μας στην Αθήνα.Σε γενικές γραμμές έφυγε με τις καλύτερες των εντυπώσεων.Αυτη την ΄΄εκμετάλλευση΄΄ που αναφέρετε μην την γενικεύετε.Η συμπεριφορά των ανωτέρων ήταν άψογη απέναντι στα παιδιά , τουλάχιστον όλοι αυτό ανέφεραν .Συνεπώς τα περί δουλείας και σκλαβιάς ακούγονται το λιγότερο αστεία για μια μονάδα που ως γνωστόν ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΟΝ για να πάνε!

      Διαγραφή
  4. Αν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, τότε γιατί όλοι βάζουν βύσμα για να πάνε εκεί; Ρητορικό το ερώτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν βαζουν ολοι βισμα!ειναι 3μηνοι αναβολες ελδυκ που γυρνανε από κυπρο και καποιες άλλες ειδικες κατηγοριες!υπαρχουν κ βυσματα κ περνανε ζωαρα!εχω ακουσει πως οι αγγαριες εκει είναι χειρότερες και από τις λεγεώνας των ξενων τωρα τι να σου πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελα να παραθέσω την εμπειρία μου ως κόρης αξιωματικού και μάλιστα με πολύ υψηλό βαθμό (ο πατέρας μου αποστρατεύτηκε ως Αντιστράτηγος). Όσα καλοκαίρια περάσαμε στα ΚΑΑΥ ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε κανέναν φαντάρο. Ακόμα και οι οδηγοί που είχε λόγω βαθμού και θέσης τον λάτρευαν, γιατί έβλεπαν ότι τους αντιμετώπιζε σαν παιδιά του. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι αξιωματικοί που εκμεταλλεύονται τους φαντάρους. Θυμάμαι κι εγώ διάφορες περιπτώσεις... Πού θέλω να καταλήξω: όπως στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, έτσι συμβαίνει και στον στρατό. Καλό είναι να μην είμαστε ισοπεδωτικοί. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο κανόνας στα ΚΑΑΥ είναι η εκμετάλλευση των φαντάρων, υπάρχουν πάντα και οι φωτεινές εξαιρέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή