Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Σκάνδαλο υποκλοπών στην Κύπρο! Παραιτήθηκε ο προϊστάμενος της ΚΥΠ

Image
Παραιτήθηκε στην Κύπρο ο προϊστάμενος της ΚΥΠ μετά από τις αποκαλύψεις για υποκλοπές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (κλήσεις, sms, ηλεκτρονικά μηνύματα, φωτογραφίες, facebook, twitter, viber, ενεργοποίηση μικροφώνων εξ αποστάσεως κ.τ.λ) δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και πολιτικών.
Από τα στοιχεία που αποκαλύπτονται με ένα σημαντικό μέρος τους να έχει διαρρεύσει και μέσω του Wikileaks ,προκύπτει σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο:
● Μεγάλο μέρος των πληροφοριών που συνέλεγε η ομάδα της ΚΥΠ επέστρεφε στο κέντρο που τους προμήθευσε το λογισμικό στην Ιταλία. Όπου, ομάδα αναλυτών, συνέτασσε μακροσκοπικές αναλύσεις που στέλνονταν σε αποδέκτη σε τρίτη χώρα. Τέτοιες εκθέσεις, περιέχουν ακόμα και πολύ πρόσφατες αναλύσεις με εμπιστευτικά δεδομένα για το Κυπριακό και για την κρίση στην Ελλάδα.
● Αποκαλύπτονται με πολλά συναφή στοιχεία, τα ονόματα στελεχών και συνεργατών της ΚΥΠ, που ασχολούνταν με το σύστημα παρακολουθήσεων μέσω παράνομης ύπουλης εξ αποστάσεων διείσδυσης σε κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές. Ο διαχειριστής που έδινε οδηγίες για ετοιμασία ιών για τους στόχους, ο υπογράφων τα συμβόλαια, τα πρόσωπα που εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό του. Ανεξάρτητα από το όποια ευθύνη μπορεί να φέρουν αν έδρασαν έξω από το πλαίσιο κανονισμών της υπηρεσίας, θα πρέπει να προστατευθούν από το ίδιο το κράτος.
● Αποκαλύπτεται το πρόσωπο και η εταιρεία – με έδρα σε Αθήνα  και Λευκωσία- που μεσολάβησε για την αγορά του συστήματος. Αναφορές του, ότι είναι ο καθοριστικός παράγοντας και εκπρόσωπος της ΚΥΠ στην αγορά συστημάτων κατασκοπείας, θέτει άμεσα θέμα προς διερεύνηση για ενδεχόμενες σοβαρές ατασθαλίες.http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου