Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλευρό της Τουρκίας!

Image
Το ΝΑΤΟ είχε σήμερα έκτακτη συνάντηση μετα απο αίτημα της Τουρκίας να προβεί σε διαβουλεύσεις σύμφωνα με το άρθρο 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, που αναφέρει ότι "τα μέλη θα συσκέπτονται όταν, απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, η πολιτική ανεξαρτησία ή η ασφάλεια οποιουδήποτε μέλους. "

Η Τουρκiα ζήτησε τη συνεδρίαση ενόψει της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, και για να ενημερώσει τους Συμμάχους για τα μέτρα που λαμβάνει.
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συζήτησε τις απειλές εναντίον της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ 

"Καταδικάζουμε έντονα τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς την τουρκική κυβέρνηση και τις οικογένειες των θυμάτων στην Suruç και στις άλλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών αξιωματούχων.

Η τρομοκρατία συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ και της διεθνούς σταθερότητας και της ευημερίας. Είναι μια παγκόσμια απειλή που δεν γνωρίζει σύνορα, εθνικότητα, ή θρησκεία - ειναι μια πρόκληση που η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει και να αντιμετωπίσουμε μαζί.

Η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή ή να δικαιολογηθεί.

Η ασφάλεια της Συμμαχίας είναι αδιαίρετη, και στεκόμαστε με ισχυρή αλληλεγγύη στο πλευρό της Τουρκίας.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στα σύνορα του Νοτιανατολικού μετώπου του ΝΑΤΟ".

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι αναμένει από το ΝΑΤΟ, να δηλώσει έτοιμο να κάνει τα απαραίτητα βήματα, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.
Πριν από τη σύνοδο, σχολιάζει το Reuters, τόσο η Βορειοατλαντική Συμμαχία όσο και η Άγκυρα είχαν υποβαθμίσει οποιαδήποτε πιθανότητα η συμμαχία να παράσχει μια αεροπορική ή χερσαία υποστήριξη στη σημαντική αυτή αλλαγή στρατηγικής της Τουρκίας, αλλά ο Ερντογάν πρότεινε κάτι το διαφορετικό σ' αυτή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για την Κίνα. Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις Ερντογάν

Πηγή - nato.int/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου