Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

Η νέα Μνημονιακή σύμβαση και η συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας αποτελούν τους βασικούς κόμβους της αστικής πολιτικής. Με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Αντεργατικού Πραξικοπήματος, θα εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Μνημόνιο και άγρια καταστολή στο εσωτερικό-και ως τμήμα της ευρύτερης συμμετοχής στον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στρατηγική συμμαχία με Ε.Ε., όπου η Γερμανία κρατά τον κεντρικό ρόλο, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Είναι οι πυλώνες για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Ανατολική Μεσόγειο, Μ.Ανατολή, Αφρική, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεταφορές εμπορευμάτων-ενέργειας, μεταξύ Ανατολής-Δύσης.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής υλοποιείται από τις 16-30/7/2015, στην Λάρισα, η Ισραηλινή άσκηση  “έρευνας διάσωσης πεδίου μάχης”. Προηγήθηκε η διεξαγωγή της διεθνής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ» (20-30/4/2015). Περιελάμβανε σύνθετες αεροπορικές αποστολές σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων και μονάδων του Στρατού Ξηράς Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ. Πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν τέτοιου είδους ασκήσεις το 2009, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, όταν με πλήρη μυστικότητα παραχωρήθηκε ο ελληνικός εναέριος χώρος για τις πολεμικές  προετοιμασίες του Ισραήλ με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.
Η πολεμική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ μπαίνει σε νέα, πολύ πιο επικίνδυνη φάση, για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής με την υπογραφή στρατιωτικού συμφώνου. Το δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει: «οι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου. Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ» (Jerusalem Post 19/7/15).
Η Ελλάδα σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, προσπαθώντας επίσης να “διευκολύνει” την στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ- Αιγύπτου με την πρόταση κοινών ασκήσεων τις οποίες θα κάνει η Ελλάδα και θα κληθούν να συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών. Ο Π.Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι «πυλώνες της σταθερότητας και της ασφάλειας». Η περιφερειακή ασφάλεια σημαίνει στενότερους δεσμούς με το Ισραήλ, ένα άλλο ενεργειακό παράγοντα. "Ο Άμυντικός σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους φίλους και συμμάχους που ζητούν αμυντική συνεργασία στην περιοχή. Και εγώ θέλω να πω ξεκάθαρα προς τα ανατολικά, προς το Ισραήλ".
Το  ελληνικό κράτος προσφέρει το «απαραίτητο βάθος» στο κράτος Δολοφόνο της Μέσης Ανατολής –αποκτώντας και αντίστοιχα στρατιωτικά προνόμια σε μια ζώνη γεωστρατηγικής σημασίας- και αναδεικνύεται σε στρατηγικό εταίρο του ισραηλινού επεκτατισμού και ιμπεριαλισμού. Ταυτόχρονα αποδεικνύει  τις προτεραιότητες, τους νέους εχθρούς και αποσαφηνίζει τις επιλογές του. Καταρχήν, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να καλύψουν το κενό που δημιουργεί η Αίγυπτος, η οποία παρά τον σημαντικό της στρατό, τις τεράστιες αγορές όπλων, δε μπορεί να διασφαλίσει την κίνηση του διεθνούς εμπορίου. Στις 12-14 Νοεμβρίου 2014 κοντά στη διώρυγα του Σουέζ και 70 χλμ από τις αιγυπτιακές ακτές, μια πυραυλοφόρος φρεγάτα του Αιγυπτιακού Π.Ν. κατελήφθη  από την Αιγυπτιακή οργάνωση τζιχαντιστών Ανσάρ Μπαύτ Αλ Μαγκντίς, που δρα στη Χερσόνησο του Σινά.  Ένας από τους στόχους ήταν να χτυπήσουν ισραηλινή πλατφόρμα άντλησης Φυσικού Αερίου. 
Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσιευμα: "Με την αιγυπτιακή φρεγάτα να τελεί εν ομηρεία και με ανεξακρίβωτο αριθμό νεκρών και τραυματιών στο κατάστρωμα άρχισε να πλέει προς τον στόχο που είχαν πλέον ορίσει οι Τζιχαντιστές - πειρατές, που δεν ήταν άλλος από μια πλατφόρμα άντλησης Φυσικού Αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ! Το αν θα κατεύθυναν την ίδια την φρεγάτα καταπάνω στην πλατφόρμα ή θα εξαπέλυαν τους πυραύλους της προς αυτήν είναι κάτι άγνωστο, καθώς ευτυχώς οι στρατιωτικές δυνάμεις Αιγύπτου - Ισραήλ πραγματοποίησαν κοινή αεροναυτική επιχείρηση εξουδετέρωσης της φρεγάτας. Η μάχη ήταν σφοδρότατη, πιθανόν επειδή κάποιοι από τους τζιχαντιστές ενδεχομένως να γνώριζαν την χρήση κάποιων από τα βαρέα όπλα που διέθετε η φρεγάτα, όπως π.χ. τα αντιαεροπορικά μέσα. Αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη από κοινού με ταχύπλοα σκάφη και πεζοναύτες του ισραηλινού ναυτικού σφυροκοπούσαν για ώρα την καταληφθείσα από τους τζιχαντιστές φρεγάτα, οι οποίοι προέβαλλαν μάλιστα σθεναρή αντίσταση! Στην πολύνεκρη μάχη υπήρξε μεγάλος αριθμός τραυματιών και τουλάχιστον 8 νεκροί, καθώς και 35 τζιχαντιστές που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι και οι ισραηλινές δυνάμεις τους μετέφεραν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ισραήλ, όπου και διεξάγονται ανακρίσεις από την Μοσάντ (Ισραηλινή μυστική υπηρεσία) και την Α' Man (Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισραηλινού Στρατού)".
Στις 16/7, το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε  αιγυπτιακή φρεγάτα με κατευθυνόμενο βλήμα (δημοσιεύματα του SITE Intel Group). Όπως μεταδίδει το AP, αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι το σκάφος έκανε συνήθως περιπολίες στα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα ενώ μερικές φορές χρησιμοποιείται για να μεταφέρει στρατιώτες και προσωπικό στην ηπειρωτική χώρα της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
Δεύτερον, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε "ιστορικό λάθος" τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Ιράν και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Π.Καμμένος δηλώνει: «Αν πέσει ένας ιρανικός πύραυλος στη Μεσόγειο, αυτό θα είναι το τέλος των κρατών της περιοχής». Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Jerusalem Post ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στο βεληνεκές των πυραύλων του Ιράν!
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Γιαλόν ότι το Ισραήλ αντιλαμβάνεται το Ιράν «ως τον κεντρικό καταλύτη και τη χώρα που προκαλεί ανασφάλεια στην περιοχή με την υποστήριξη που παρέχει σε τρομοκρατικά στοιχεία στη Μέσα Ανατολή».
Οι πολεμικές συμφωνίες αποτελούν την επισφράγιση του πρόσφατου ταξιδιού του ΥΠΕΞ Κοτζιά στο Ισραήλ. Στις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ν.Κοτζιάς τόνισε: Αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία».
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν πολεμικές  συμφωνίες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ασκήσεις, αγορές όπλων, να ηττηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.

Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και ταξική πολιτική, Μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση του κόσμου της εργασίας.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ την Κυριακή 26/7/2015
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου