Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Συρία: Ο στρατός και η Χεζμπολάχ προέλασαν στη Ζαμπάντανι - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη μελών της ένοπλης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, προέλασε βαθύτερα μέσα στην πόλη Ζαμπάντανι, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψή της από τους αντάρτες, σύμφωνα με πηγές στις ένοπλες δυνάμεις και στους αντάρτες.

Ο έλεγχος της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου 45 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, θεωρείται κρίσιμος για την εδραίωση του ελέγχου της κυβέρνησης στις περιοχές που συνδέουν τη Συρία με τον Λίβανο. Η πόλη Ζαμπάντανι, άλλοτε δημοφιλές θέρετρο, βρίσκεται στον κυριότερο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βηρυτό με τη Δαμασκό.

Μαχητές της Χεζμπολάχ και μονάδες του συριακού στρατού, με τη βοήθεια διαφόρων ενισχύσεων, προέλασαν κι έφθασαν κοντά στο κέντρο της Ζαμπάντανι βοηθούμενοι από πυρά βαρέος πυροβολικού και με την υποστήριξη της αεροπορίας, η οποία σφυροκόπησε θέσεις των ανταρτών.
Μαγνητοσκοπημένες εικόνες που δημοσιοποίησε ο συριακός στρατός απεικονίζουν μονάδες του στην καρδιά της νοτιοανατολικής συνοικίας Σουλτάνι, όπου επικεντρώνονται οι οδομαχίες. Αντάρτες ανέφεραν ότι περίπου 500 οικογένειες βρίσκονται ακόμη μέσα στη Ζαμπάντανι και έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, αλλά η υπόλοιπη πόλη έχει εγκαταλειφθεί από τους περισσότερους κατοίκους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου