Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μαζική η παράσταση στο ΣΕΒ. Όχι στην τρομοκρατία

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την σημερινή παράσταση στα γραφεία του ΣΕΒ

Μαζική παράσταση στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και ταξικοί συνδικαλιστές την Τετάρτη 1/7, μετά από κάλεσμα των Εργατικών Σχημάτων-Παρεμβάσεων-Κινήσεων, καταγγέλλοντας την εργοδοτική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις με τα λοκ-άουτ, τις αναγκαστικές άδειες και τη μη καταβολή μισθών σε πάρα πολλές επιχειρήσεις.
Λίγο μετά τις 6.00, οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό μπροστά στην είσοδο του κτιρίου του ΣΕΒ. Πανό των εργατικών σχημάτων-κινήσεων και πανό της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας, απέκλεισαν το κτίριο για πάνω από 1 ώρα.

«Λοκ-άουτ, απολύσεις και τρομοκρατία, αυτή είναι του κεφάλαιου η «δημοκρατία» και «Εργάτη, εμπρός, μην τους φοβηθείς, τώρα με το ΟΧΙ της ανατροπής» φώναξαν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας.
Στις 7.30 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι με πορεία αποχώρησαν, και με συνθήματα έφτασαν ως τη Βουλή. «Λιτότητα, μνημόνια, σφαγή των εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών» και «Πίσω από την Τρόικα, το ξέρουμε καλά, κρύβονται τα ντόπια και ξένα αφεντικά» φώναξαν μαχητικά οι συγκεντρωμένοι.
Όπως καταγγέλλουν σωματεία, ταξικοί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, μεγάλες εταιρείες διαρρέουν φήμες για παύση των εργασιών τις επόμενες μέρες. Παράλληλα οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των «Μένουμε Ευρώπη» και του μαύρου μετώπου του ΝΑΙ. Τα ταξικά εργατικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις, καλούν σε μαζική και μαχητική αντίσταση σε όλους τους χώρους δουλειάς ενάντια στην ενορχηστρωμένη εργοδοτική επίθεση και τους εκβιασμούς των αφεντικών. Καλούν σε μαζικό ταξικό-ανατρεπτικό ΌΧΙ την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα με μαζικούς αγώνες ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και μνημόνιο.http://www.narnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου