Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ποια η εμπλοκή της βάσης της Σούδας στις πολεμικές εξελίξεις στην Συρία; ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Image
Μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ προσγειώνονται στο αεροδρόμιο των Χανίων, μεταδίδει το Stratfor. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσγειώσεις αμερικανικών μαχητικών έχουν αρχίσει από τις 22 Ιουλίου και τα αεροσκάφη “προωθούνται” στην συνέχεια στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Απο εκεί επιχειρούν μαζί με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εναντίον στόχων του Ισλαμικού κράτους.
Οι ΗΠΑ έχουν προωθήσει στο Ιντσιρλίκ και μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 
Η Τουρκία μετά από την συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και με πρόσχημα ότι θέλει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους, στρέφεται εναντίον των Κούρδων.

Οι παραπάνω σχεδιασμοί βρίσκουν τηην συνέχεια τους στην  Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη σύνορα Τουρκίας -Συρίας που περιλαμβάνει η συμφωνία Άγκυρας -Ουάσινγκτον για την χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ από τις ΗΠΑ.

Την πληροφορία δημοσιεύει η Χουριέτ. 
Η no fly zone θα έχει “βάθος” 90 χιλιομέτρων εντός Συρίας .
Την επιβολή της θα αναλάβουν και τα αμερικανικά αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. 
Αμερικανικά και τουρκικά μαχητικά θα κάνουν πτήσεις ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο χρήσης του τουρκικού πυροβολικού.
Στην no fly zone θα απαγορεύεται να πετούν αεροσκάφη της Συρίας.
Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να παραχωρήσει άλλες δύο βάσεις στις ΗΠΑ.
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών είχαν σχέση με τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ουσιαστικά η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων αποτελεί βήμα ευρύτερης παρέμβασης στην Συρία. 
Η Τουρκία θεωρείται βέβαιο ότι θα επεκτείνει την Ζώνη και στο έδαφος.
Οι εξελίξεις αυτές σχετίζονται άμεσα με μια περιοχή που διεκδικούν με τον ηρωικό του αγώνα οι Κούρδοι αντάρτες, οι μόνοι που νίκησαν το ISIS. 
Η Τουρκία αφού χρησιμοποίησε το Ισλαμικό κράτος για να καθυποτάξει τους Κούρδους, πλέον αναλαμβάνουν οι ίδιοι τα ηνία αυτής της προσπάθειας, εισβάλλοντας στην Συρία.
Για μια ακόμη φορά το ελληνικό κράτος και μάλιστα η πρώτη φορά κυβέρνηση Αριστερά στέκουν στο πλευρό των ιμπεριαλιστών και κατακτητών, προσφέρουν πλήθος διευκολύνσεων σε ΗΠΑ-Τουρκία για την καθυπόταξη ενός δίκαιου αγώνα με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά. 
Εμείς καταδικάζουμε την ωμή ιμπεριαλιστική  επέμβαση στην Συρία και την όποια συμμετοχή του ελληνικού κράτους.
Στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού Κουρδικού λαού, που κατέστησε το Κομπάνι παγκόσμιο σύμβολο ανυποχώρητου αγώνα και πρότυπο για τα απελευθερωτικά κινήματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου