Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ελληνικά F16 στη Βουλγαρία σε πολυεθνική άσκηση με εχθρό την Ρωσία

Λεφτά υπάρχουν μόνο για Πολεμικές Ασκήσεις και αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους στα Βαλκάνια
Η ώρα πτήσης κάθε F 16 κοστολογείται χονδρικά 15.000 ευρώ
Άναυδοι οι εργαζόμενοι, γεμάτοι οργή και αγανάκτηση παρακολουθούν καθημερινά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τις παραμέτρους της νέας Μνημονιακής εκτέλεσης των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που συμφώνησε με τους τοκογλύφους και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ο νέος εκλεκτός της άρχουσας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας.
Μας ανακοινώνουν χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις, νέους φόρους, άγριο ξεπούλημα της κοινωνικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση απαντούν ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Και μας δείχνουν τις ουρές στα ΑΤΜ, όπου ουσιαστικά μας δέσμευσαν τους κόπους και τον ιδρώτα μας.  
Όμως λεφτά υπάρχουν. Και υπάρχουν μόνο για το ΝΑΤΟ και τις πολεμικές ασκήσεις, είτε εντός της Ελλάδας, είτε στο εξωτερικό.
Έτσι λοιπόν πληροφορούμαστε «για την  συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άσκηση "Thracian Star 2015"! Από την Πέμπτη 16 έως και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση "Thracian Star 2015", με αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, η οποία διοργανώνεται από τη Βουλγαρία και θα διεξαχθεί εντός του FIR Σόφιας. Η άσκηση έχει σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων με στόχο την εναρμόνιση των διαδικασιών των συμμετεχουσών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο και την αύξηση της διαλειτουργικότητας. Στην "Thracian Star 2015", θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Πολωνία, οι ΗΠΑ και η Ρουμανία».
Οι Μνημονιακές κυβερνήσεις εναλλάσσονται, αλλά η αστική πολιτική και το κράτος τους έχει συνέχεια, είτε στην εξουσία βρίσκεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε αυτή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ. Εξάλλου με πνεύμα «εθνικής ομοψυχίας» πορεύονται στον νέο γύρο λεηλασίας των εργαζόμενων στρωμάτων, για την ικανοποίηση των στρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης.
Παράλληλα, η όποια πολυδιάστατη εξωτερική τους πολιτική δεν αναθεωρεί σε καμιά περίπτωση τους σταθερούς στρατηγικούς προσανατολισμούς  σε ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, στρεφόμενοι από κοινού εναντίον του κοινού εχθρού Ρωσία, που βεβαίως εκφράζει τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα εντείνοντας τους ανταγωνισμούς τους. Θυμίζουμε ότι ανάλογες με τις κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπραξε και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στον κρίσιμο για την ελληνική άρχουσα χώρο των Βαλκανίων, στέλνοντας μήνυμα στο ΝΑΤΟ, στη Ρωσία, αλλά και στους λαούς της περιοχής.
Επισημαίνουμε την ανακοίνωση «της υπογραφής Τεχνικής Διευθέτησης (Technical Arrangement: ΤΑ), μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Η TA υπεγράφη την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά και τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, Υποπτέραρχο Κονσταντίν Ποπόφ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, η εν λόγω Τεχνική Διευθέτηση αφορά στον καθορισμό των αναγκαίων μέσων καθώς και στις διαδικασίες εκτέλεσης Διασυνοριακών Επιχειρήσεων για Εναέρια Αστυνόμευση (Cross Border Operations for Air Policing) του Εναέριου Χώρου των δύο κρατών. Καθώς προς το παρόν οι αεροπορικές δυνάμεις της Βουλγαρίας αντιμετωπίζουν λόγω παλαιότητας των μαχητικών που επιχειρούν προβλήματα διαθεσιμότητας, είναι αυτονόητο ότι σε περιπτώσεις ανάγκης εκτέλεσης αποστολών εναέριας αστυνόμευσης θα μπορούν μέσω των αυτοματοποιημένων διαδικασιών που συμφωνήθηκαν να αιτηθούν την ενεργοποίηση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας και την επιχειρησιακή τους δράση στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας. Σε κάθε περίπτωση η υπογραφή της TA αποτελεί απόδειξη των υψηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας.  Όπως μάλιστα σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Ανγκέλ Ναϊντένοφ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, «πιστέψτε με, τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα σε πολλές χώρες, ακόμα και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».
Η παραπάνω συμφωνία σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την έμμεση στρατιωτική πίεση που ασκείται στην Ρωσία μέσω της αποστολής ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε γειτονικές χώρες από τη Βαλτική έως τα ναυτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Ρουμανίας-Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι ενδεικτικές οι αναλύσεις στο μιλιταριστικό defence-point:
«Παρά τις δύσκολες ημέρες που βιώνει η Πολεμική Αεροπορία, όπως όλη η χώρα, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις κορυφαίες αεροπορικές δυνάμεις, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, στο NATO και την Ευρώπη γενικότερα. Φυσικά την ενεργοποίηση βουλγαρικών μαχητικών μπορεί να αιτηθεί και η χώρα μας, αλλά λόγω του ποιοτικού και ποσοτικού συσχετισμού που υπάρχει η πιθανότητα είναι πολύ μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση η υπογραφή της TA αποτελεί απόδειξη των υψηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση αναγνωρίζονται και από φιλικές χώρες, αποδεικνύοντας και το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών. Όπως μάλιστα σημείωσε ο Αβραμόπουλο, «πιστέψτε με, τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα σε πολλές χώρες, ακόμα και στο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Ανγκέλ Ναϊντένοφ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη πλαίσιο του ΝΑΤΟ».
Η καθοδηγούμενη δημοσιογραφία τόνιζε την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τα ελληνικά μαχητικά, αλλά είναι εύκολο σε όλους να αντιληφθούν ότι άλλα είναι τα διευρυμένα καθήκοντα της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώτα μάλιστα απέναντι στην ρωσικά  αεροσκάφη. Καθώς η βουλγαρική αστική τάξη λογαριάζει την Ρωσία ως εν δυνάμει απειλή!
ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ 
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε περιβάλλον γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης και έντασης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τι κινδύνους ευρύτερης ανάφλεξης εγκυμονούν οι εξελίξεις. Οι τελευταίες εξελίξεις από την Αφρική έως την Ουκρανία πάνε χέρι χέρι με τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης να αναλάβει ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και να προχωρήσει τη «νέα Μεγάλη Ιδέα» για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής, αλλά και τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό σταυροδρόμι-που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία, αντικειμενικά  οξύνουν τον ανταγωνισμό με την τουρκική άρχουσα τάξη και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον Πούτιν.
Από αυτή επομένως την σκοπιά δικαιώνεται η πολιτική εκτίμηση ότι ο ελληνικός αστικός κόσμος επιχειρεί να ενισχύσει τις συμμαχίες του με τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό, να αποτελέσει συνιστώσα κάθε νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε κάθε γωνιά του πλανήτη, είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είτε του Ευρωστρατού, με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να πρωτοστατεί, παραχωρώντας βάσεις-διευκολύνσεις σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας τα ναζιστικά ουκρανικά στρατεύματα, που πολεμούν για να επιβάλλουν πρώτα από όλα τα Μνημόνια, τις απαιτήσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των ολιγαρχών.
Η εφαρμογή αυτής της αστικής πολιτικής που εξυπηρετεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης συμπεριλαμβάνει την αντεργατική λαίλαπα και το κράτος του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαγορεύει και πατάσσει κάθε κοινωνικής αμφισβήτηση και εργατικό αγώνα. Έχει στη φαρέτρα της τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Απαιτεί την αντιδραστική ανασυγκρότηση του αστικού στρατού με προσλήψεις χιλιάδων μισθοφόρων-πραιτοριανών και ακόμη μεγαλύτερη πολεμική προετοιμασία-εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.
Εκφράζουμε επομένως την ταξική-διεθνιστική μας αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που στην Ουκρανία και παντού αγωνίζονται ενάντια στο Ναζισμό, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία. Ο κόσμος της εργασίας δεν έχει να περιμένει τίποτε από καμιά ιμπεριαλιστική δύναμη, από κανένα αστό σωτήρα. Μόνο ο ενωμένος ανατρεπτικός εργατικός αγώνας μπορεί να σταθεί απέναντι σε όλους αυτούς, να βάλει φραγμό στο σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό που μας μετατρέπει σε δούλους του 21ου αιώνα και δεν ανέχεται κανένα δικαίωμα, απέναντι στο φασισμό-ναζισμό-εθνικισμό-ρατσισμό που αποτελεί συστατικό στοιχείο της αστικής πολιτικής σε αυτή την εποχή κρίσης και των έντονων κοινωνικών διεργασιών.

Το διεθνιστικό και ταξικό μας καθήκον είναι η μαχητική αμφισβήτηση των αστικών σχεδιασμών κερδοφορίας, η ανατροπή της άγριας ταξικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πάλη για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση ων ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου