Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

KETΘ ΑΥΛΩΝΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΜΑΚΟΥΣ-ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Ο Στρατός Διχάζει τους Φαντάρους, ενώ εθνικιστές και φασίστες καλλιεργούν το Μίσος
Το ΚΕΤΘ Αυλώνα είναι ένα στρατόπεδο όπου σήμερα όπως και στο παρελθόν καλλιεργείται με συστηματικό τρόπο ο ανταγωνισμός μεταξύ των φαντάρων, μια απαραίτητη συνθήκη της εκπαίδευσης σε όλα τα ΚΕΝ, που συνεχίζει την απόπειρα διάσπασης εργαζόμενων-νεολαίας στη βάση της εθνικότητας-γλώσσας-θρησκείας που επιδιώκει το αστικό σύστημα εξουσίας.
Πολλά ήταν και στο πρόσφατο παρελθόν τα περιστατικά εθνικιστικής προπαγάνδας και μισαλλοδοξίας. Γεγονότα καταδικαστέα  από την κοινωνία μας και την πλειοψηφία των φαντάρων που όμως είχαν όχι μόνο την κάλυψη αλλά και την ενεργή συμμετοχή του ίδιου του Ταξίαρχου Διοικητή, που  πρόσφατα αντικαταστάθηκε.
Στην Σειρά Κατάταξης Ιουλίου  έχει ανοίξει κόντρα με τους Πομάκους και τους υπολοίπους Τουρκόφωνους φαντάρους, που πρόκειται να πάρουν αναβολή. Καθώς κυκλοφορούν με πολιτικά και δεν εμπλέκονται ουσιαστικά στην καθημερινότητα της χακί ταλαιπωρίας, προκαλούνται αντιζηλίες από τη μεριά των υπολοίπων νεοσυλλέκτων.
Το τρέξιμο, οι πρόβες της παρέλασης, οι αγγαρείες και ο στρατωνισμός φτάνουν στα όρια τους συναδέλφους, καθώς πλέον σημειώνονται και λιποθυμίες. Επιπλέον, δεν έχουν ζεστό νερό σε κάποιες ίλες.
Αντί όμως να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αλληλεγγύης και συλλογικής διεκδίκησης της βελτίωσης της κατάστασης, μερίδα των φαντάρων επέλεξε το δρόμο  της μεταξύ μας γκρίνιας και αντιπαράθεσης που αντικειμενικά βολεύει όσο τίποτε άλλο την ηγεσία του Στρατού και την κυβέρνηση.
Μάλιστα δημιουργήθηκε σκηνικό έντασης όταν τζιπάκι περιπολίας "έσκασε" με τα όπλα ανάμεσα στους θαλάμους που φιλοξενούνται οι συνάδελφοι Πομάκοι-Τουρκόφωνοι και προκλήθηκαν σοβαρές αντεγκλήσεις.
Ένα παράνομο και εξαιρετικά επικίνδυνο περιστατικό, που εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους καθώς έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά άσχημο κλίμα, το οποίο εκμεταλλεύονται εγκάθετοι και ανεγκέφαλοι.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι Πομάκοι-Τουρκόφωνοι θεωρούνται και αντιμετωπίζονται από το Ελληνικό κράτος ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες και εσωτερικός εχθρός. Τα «όποια επομένως φαινομενικά προνόμια τους στον Στρατό» είναι αποτέλεσμα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης-γκετοποίησης τους.
Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν τα επικίνδυνα στοιχεία, των οποίων οι εθνικιστικές-φασιστικές αντιλήψεις εντείνουν τα αδιέξοδα, ενισχύουν καταδικαστέες πρακτικές και βάφονται στο αίμα.
Το ζήτημα είναι αν και στο ΚΕΤΘ Αυλώνα μπορέσουν οι συνάδελφοι ενωμένοι να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και να βελτιώσουν την χακί καθημερινότητα. 
Δε μπορείς να κάνεις την κότα στην Ιεραρχία και να πουλάς τσαμπουκά στον συνάδελφο...
Συνάδελφοι, απέναντι μας είναι η υποχρεωτική στράτευση και ο Στρατός, οι άθλιες συνθήκες, η κυβέρνηση και τα Μνημόνια.

Αυτά χαντακώνουν την ζωή μας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου