Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ο μύθος του δήθεν «nein» της Χρυσής Αυγής

Ο μύθος του δήθεν «nein» της Χρυσής Αυγής

η παραπάνω προβοκατόρικη αφίσα αποτελεί μέρος της καμπάνιας του ΝΑΙ). 

Καμιά σχέση δεν έχει το χλωμό Nein των νεοναζί με το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού 
Ένα από τα επιχειρήματα που αναπαράγει το στρατόπεδο του «Μένουμε Ευρώπη» είναι ότι το ΟΧΙ στην πρόταση των θεσμών το στηρίζει μεταξύ με έναν τρόπο  και το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Αυτό αναπαράγεται δυστυχώς και από το ΚΚΕ στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το δικό του διακριτικό φλερτ με το ρεύμα του ΝΑΙ.
Οι μνημονιακές δυνάμεις προχώρησαν μάλιστα στην έκδοση προβοκατόρικης διαφημιστικής αφίσας με τον Ηλία Κασιδιάρη να λέει τάχα: «εγώ είμαι με το Όχι εσύ τι ψηφίζεις»!
Ο Κασιδιάρης ψηφίζει ΟΧΙ. Ο Κουφοντίνας ψηφίζει ΟΧΙ. Εσύ; ΝΜ



Στην πραγματικότητα το πουλέν του Μιχαλολιάκου χαρακτηρίζει κίβδηλο το ερώτημα της πρότασης για δημοψήφισμα και μιλάει για κοροϊδία του λαού εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το bank run και το αντικομμουνιστικό ρεύμα που φάνηκε να έχει το «μένουμε ευρώπη» η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε ολοφάνερη αναδίπλωση από την αρχική της στάση. Στην πολιτική σημασία δεν έχει μόνο η τυπική θέση αλλά και τι κάνεις στην πράξη.

Σε αυτή τη λογική διόλου τυχαία η Χ.Α δεν προχώρησε σε καμία πολιτική δράση αυτό το διάστημα, ενώ πατενταρισμένοι ακροδεξιοί μεταξύ των οποίων και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής φώναζαν αντικομμουνιστικά συνθήματα σε εκδηλώσεις των «Μένουμε Ευρώπη».


Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης στο φύλλο της Τετάρτης δεν δίνει γραμμή ούτε υπερ του ναι, ούτε υπερ του όχι. Έχει τίτλο «δημοψήφισμα σε κλίμα πανικού» και καλεί τον κόσμο να πει ένα διπλό όχι στους τοκογλύφους και στους… Μπολσεβίκους, χωρίς να γράφει πουθενά «ψηφίζουμε όχι»!


Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε άρθρο του (κάντε κλικ με δική σας ευθύνη αν μπορείτε να κρατήσετε τη μύτη σας) υποστηρίζει ένα απολογητικό όχι. Μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά κρατώντας ίσες αποστάσεις από τα δύο στρατόπεδα: «Μέσα σε τέτοιες συνθήκες είναι δεδομένο ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν θα εκφράζει την ελεύθερη βούληση του Ελληνικού Λαού»!

Η χρυσαυγίτικη ιστοσελίδα bankingnews σε (φανερά κατά παραγγελία) κείμενο της επιχειρεί να υποβαθμίσει το αρχικό «όχι» και να καθησυχάσει τους νοικοκυραίους χρυσαυγίτες.

Τονίζει ότι το Ναί (στη βουλή) για το δημοψήφισμα και το όχι στα μνημόνια είναι μια πάγια θέση ιδεολογική του κόμματος και πως η Χρυσή Αυγή σε κάθε δημοψήφισμα για ιδεολογικούς λόγους θα έλεγε ΝΑΙ. Το κείμενο καταλήγει ότι η Χρυσή Αυγή σε κάθε περίπτωση τάσσεται υπέρ της λογικής κατά της χρεοκοπίας και υπέρ του ευρώ γιατί «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εθνική οικονομία είναι αποτέλεσμα δημοσκόπησης προσεχώς που δείχνει ότι το 78% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής τάσσονται υπέρ του ευρώ».!



(Μια εκδοχή αυτού του κειμένου δημοσιεύτηκε στο prin.gr)http://mao.gr/xrisiavgi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου