Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΣΟΚ! Υπαξιωματικός στην Σάμο χαιρέτησε 2 στρατιώτες και αυτοπυροβολήθηκε...!

ImageΜπροστά στα μάτια δυο στρατιωτών μέσα σ΄ ένα “Στάγιερ”, αυτοπυροβολήθηκε ο υπαξιωματικός στη Σάμο!
Ο υπαξιωματικός έβγαλε το πιστόλι του και είπε στους στρατιώτες του:
“Εγώ σας χαιρετώ” και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Το σοκ για τους δυο νεαρούς ήταν απιστευτο!
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον αυτοτραυματισμό του 38χρονου αρχιλοχία Κ.Ι. στην 79 ΑΔΤΕ, μονάδα τεθωρακισμένων της Σάμου.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:00 το πρωί. Η μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο υπαξιωματικός προετοιμαζόταν για την πρωινή εκπαίδευση. Τα πυρομαχικά είχαν μοιραστεί στους στρατιωτικούς. Όπως αποκαλύπτεται, ο 38χρονος που βρισκόταν σε έναν όρχο μέσα στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων έστρεψε το πιστόλι του στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά σε τουλάχιστον δύο οπλίτες οι οποίοι υπέστησαν σοκ. 
Αξιωματικοί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού λένε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σημείωμα στο οποίο ο 38χρονος να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.
Ο Αρχιλοχίας διακομίστηκε αρχικώς στο νοσοκομείο της Σάμου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών με C-130. Αυτή την ώρα ο 38χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη. 
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στη μονάδα τεθωρακισμένων της Σάμου, ενώ ειδικοί ψυχολόγοι έχουν επιστρατευθεί για την ψυχολογική στήριξη των δύο οπλιτών που βρίσκονταν μπροστά την στιγμή που ο Αρχιλοχίας αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας το όπλο στον κρόταφό του.  
Το ΓΕΣ, μετά και τη δριμεία κριτική που ασκήθηκε από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υποχρεώθηκε να βγάλει ανακοίνωση, καθώς είναι πάγια τακτική του Υπουργείου Άμυνας να δημοσιοποιεί μόνο τους θανάτους, ώστε να μειώνονται τα δημοσιευμένα στοιχεία για την έκταση του φαινομένου των αυτοκτονιών στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την απόπειρα θανάσιμου αυτοτραυματισμού του υπαξιωματικού: 
«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 04 Αυγούστου 2015 και περί ώρα 08:00 περίπου, ο Υπαξιωματικός (ΤΘ) Κ.Ι., ετών 38,που υπηρετεί σε μονάδα της 79 ΑΔΤΕ, αυτοτραυματίσθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο. O υπαξιωματικός διεκομίσθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ προγραμματίσθηκε επείγουσα αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. 
Οι συνθήκες και τα αίτια της ενέργειας του εν λόγω υπαξιωματικού διερευνώνται αρμοδίως».
Εντύπωση προκαλεί ότι από την πρώτη στιγμή η σχετική φημολογία που με έντεχνο τρόπο καλλιεργήθηκε από τις γνωστές χυδαίες διαρροές έκαναν λόγο για ψυχολογικά ασταθές υπαξιωματικό και σε κάθε περίπτωση αγωνιωδώς επιχειρούσαν να μην συσχετιστεί και η νέα αυτοκτονία στελέχους με τις δραματικές συνέπειες των Μνημονίων και της οικονομικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.   
Και όμως  πριν από λίγες μέρες η απελπισία ώθησε στο απενονοημένο διάβημα τον Ν.Σ. 33 χρονών, μόνιμο στην Πολεμική Αεροπορία, που υπηρετούσε στο ΑΤΑ Λάρισας. Ο άτυχος νέος  έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θαλάσσια περιοχή Πλάκες, με αποτέλεσμα το όχημα να φτάσει σε βάθος περίπου 20 μέτρων και ο ίδιος να εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο και να πνιγεί.
Η κρίση χτυπά δολοφονικά όλους. Κανείς δεν ξεφεύγει.
Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει πλέον καταγράφονται περισσότερες αυτοκτονίες μεταξύ των στελεχών, παρά μεταξύ των φαντάρων.
Πλέον αυτοκτονούν στελέχη -κυρίως των ηλικιών 30 έως 50- που υπηρετούσαν σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, ενώ παλιότερα οι αυτοκτονίες ήταν ένα δραματικό φαινόμενο που επισημαίνονταν κυρίως στον Στρατό Ξηράς.
Γεγονός που αποδεικνύει ότι πρωτίστως τους οπλίζει το χέρι το Μνημόνιο και τα τεράστια οικονομικά αδιέξοδα και σε δεύτερο επίπεδο οι συνθήκες στον Στρατό, που και αυτές παίζουν τον δραματικό τους ρόλο. Σε συνδυασμό βεβαίως με την επιδείνωση του συνόλου των κοινωνικών σχέσεων, το αίσθημα ασφυξίας και αξεπέραστου αδιεξόδου.
Πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι τα Μνημόνια που υπέγραψαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ και μετά την κωλοτούμπα τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.
Ο ΥΕΘΑ και αρχηγός των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος, ο ΑΥΝΕΘΑ Δ.Βίτσας, κατανοούν τον όλεθρο που συνεπάγονται οι τρομακτικές τους πολιτικές επιλογές;
Εμείς εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. 
Για να φύγουν τα Μνημόνια, όσοι τα Συμφωνούν- τα Ψηφίζουν και τα Εφαρμόζουν.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

 diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. που ειναι οι γνωστοι στρατολατρες(για να μην τους πω αλλιως)να υπερασπιστουν το αξιομαχο του ε.σ και να μας πουν πως οποιαδηποτε πολιτικη περα απο αυτη της εε και των μνημονιων θα μας κανει αλβανια και ρουμανια....σκεφτειτε καλα κυριοι του στρατου βλεπετε τι γινεται,οργανωθειτε,αντισταθειτε,παλεψτε στο πλευρο του λαου και των εργαζομενων για μια καλυτερη ελλαδα και αφηστε τη δουλοπρεπεια για ενα κομματι ψωμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ομάδες ψυχοκοινωνικής μέριμνας που λειτουργούν στον στρατό ξηράς επανδρώνονται από στρατιώτες κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, ανθρωπολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και απευθύνονται σε στρατιώτες, για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δεν υπάρχει ανάλογος θεσμός, αλλά όπως φαίνεται θα χρειαστεί να συσταθεί παρόμοιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή