Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Οι Αμερικανικές αμυντικές δαπάνες για το 2015 (infographics)

Οι ένοπλες των ΗΠΑ αποτελούν αναμφισβήτητα την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη.

 Ο στρατός των ΗΠΑ διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα στη στρατιωτική τεχνολογία σε σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις κάθε άλλου κράτους στον πλανήτη. Η ραχοκοκαλιά αυτής της στρατιωτικής δύναμης προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική ευημερία των ΗΠΑ και την απίστευτη χρηματοδότηση που λαμβάνει το Πεντάγωνο. Για το 2015, οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικό και αμυντικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 601 δισεκατομμύρια $. Τα παρακάτω γραφήματα δείχνουν πώς οι ΗΠΑ θα κάνουν χρήση των δισεκατομμυρίων του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 601 δισεκατομμυρίων $ θα διοχετευθεί βάση του προϋπολογισμού στο στρατό και περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια στρατιωτικών εξοπλισμών καθώς και το λειτουργικό κόστος των αμερικανικών βάσεων.

Από τα 496 δισεκατομμύρια $ που θα λάβει ο στρατός βάση του προϋπολογισμού, η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων πηγαίνει για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας και συντήρησης των στρατιωτικών βάσεων, το κόστος των πληρωμών και τη φροντίδα για το στρατιωτικό προσωπικό. Ενώ επιπλέον 90,4 δισεκατομμύρια $ θα διατεθούν για την προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2015.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, οι ΗΠΑ έχουν αφιερώσει ένα σημαντικό κομμάτι της χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ανάπτυξης αεροσκαφών και των σχετικών με αυτά συστημάτων. Αυτό οφείλεται στην προμήθεια των F-35 τα οποία εισέρχονται σε υπηρεσία με το Σώμα των Πεζοναυτών φέτος. Ο προϋπολογισμός του 2015 έχει αρχίσει να διαθέτει κονδύλια και για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς μεγάλης εμβέλειας στρατηγικού βομβαρδιστικού για την Πολεμική Αεροπορία.

Όσον αφορά τις σημαντικές αγορές νέων συστημάτων, το F-35 κυριαρχεί με το κόστος για την προμήθεια 34 αεροσκαφών να αγγίζει τα 8,3 δισεκατομμύρια $, ενώ δεύτερο σε σειρά έρχεται το κόστος για την απόκτηση των υποβρυχίων κλάσης Virginia που έχει ως στόχο να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του στόλου υποβρυχίων των ΗΠΑ, με τιμή 6,3 δισεκατομμύρια $ για δύο υποβρύχια.
Το ναυτικό φαίνεται να λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης, εμπεριέχει όμως και την αρκετά υψηλή χρηματοδότηση του σώματος των πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου