Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

898 πρόσφυγες στην αυλή του Λιμεναρχείου Λέρου και στο δρόμο.Οι εικόνες μιλούν, κραυγάζουν καλύτερα.




29-8-2015
Σήμερα προστέθηκε νέο πρόβλημα.Οι λιμενικοί με απόγνωση μας έλεγαν ότι μπορούν να δώσουν φαγητό μόνο σε 120 άτομα.Δεν υπάρχουν άλλα χρήματα.
Το φαγητό καλύφθηκε σήμερα το βράδυ από την Ύπατη Αρμοστεία.´ Όλη την ημέρα εμείς δίναμε νερά, κρουασάν, μπισκότα, γάλα, παιδικές πάνες, ρούχα, παπούτσια. Πως να καλυφθούν οι ανάγκες τόσων ανθρώπων, που έμειναν δύο με τρεις ημέρες στο Φαρμακονήσι ,χωρίς φαγητό και με λιγοστό νερό?

Η Μάχη, ο 'Ακης ,ο Ορέστης εξέταζαν συνέχεια αρρώστους.Μία μετά τα μεσάνυχτα και ο Ορέστης είναι ακόμα στην αυλή εξετάζοντας αρρώστους.
Μία μετά τα μεσάνυχτα και ο άλλος γιατρός μας ο Χρήστος, η Γεωργία, η Ματίνα, η Δώρα, η ´ Ίνγκριντ είναι ακόμα στην αυλή.Μοίρασαν το φαγητό και ακόμη δίνουν νερό στους διψασμένους, απαντούν σε αγωνιώδη ερωτήματα, ηρεμούν τους φοβισμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους.
Η αθλιότητα των συνθηκών ας απαλύνεται τουλάχιστον από ανθρώπινες αγκαλιές.
Πόσο θα αντέξετε, μας ρωτούν? 
´Οσο το κύμα αλληλεγγύης μεγαλώνει, τόσο οι αντοχές μας δυναμώνουν απαντούμε.Και κάθε στιγμή θα είμαστε δίπλα στους ξερριζωμένους και κάθε στιγμή θα διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες υποδοχής.Δεν μας αξίζει τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου