Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ....ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Την άνοιξη του 2003 ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στον Στρατό Ξηράς, όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα, βρήκε βύσμα και στήριξη στην τότε Κυβέρνηση, ζήτησε και κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό. Έκανε δηλαδή αυτό ακριβώς που σήμερα σίγουρα κατηγορεί. Την εποχή εκείνη υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου.

Έτσι αφού κατάφερε αυτό που για τους περισσότερους, αν και το επιθυμούν, παραμένει όνειρο θερινής νυχτός, να μεταταγούν δηλαδή στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεκίνησε την στρατιωτική του θητεία τον Ιούλιο του 2003. Ο Αλέξης παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί αφού πέρασε την σκληρή εκπαίδευση που προβλέπεται και μετά από 50 μέρες, περίπου, τοποθετήθηκε στην Διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην απομακρυσμένη περιοχή της λεωφόρου Μεσογείων, στο “Πεντάγωνο”. Δηλαδή μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παρ’ όλο, όμως που σύμφωνα και με τα όσα δηλώνει ο ίδιος στο περιοδικό Schooligans «δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα», δεν άντεξε και πολύ τη χαλαρότητα και τις ανέσεις που του προσέφερε το Πολεμικό Ναυτικό, βρήκε ένα νόμο του προφυλακισμένου σήμερα Άκη Τσοχατζόπουλου, «που έλεγε ότι αν είσαι στον στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά», κατέβηκε υποψήφιος και στην συνέχεια επανήλθε στις τάξεις του Όπλου μέσω του οποίου υπηρετούσε την πατρίδα.
Στο μεταξύ η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, εκεί που χρώσταγε έξι μήνες, χρώσταγε ξαφνικά τρεις. «Άσε», όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, «που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από εκεί που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε»!
Η σεμνή τελετή της ολοκλήρωσης της στρατιωτικής θητείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα στις 28 Ιουλίου 2004, μετά από μια πραγματικά σκληρή και επίπονη παρουσία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή Εμείς του Π.Ν. που πήγαμε "χωρίς βύσμα", είχαμε ... Ατυχία ;; Αντιθέτως Πιστεύουμε ότι η Εν Πλώ Θητεία είναι η "πιό δύσκολη" και η πιό ωραία !
    Και τι δέν θα δίναμε να ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ Π.Ν. (Αλλά Εν Πλώ) !!
    Φέρτε μου την θάλασσα να Την Προσκυνήσω Φέρτε μου το Ήλιο Της να Προσευχηθώ ! Φέρτε μου Την θάλασσα να Την τραγουδήσω φέρτε μου Το Ήλιο Της για να ζεσταθώ !!!

    Το Αφηερώνει ο Μοναδικός "Τρίτος" του Π.Ν. ΜΑΣ, σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Ν. ΜΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή