Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ανοίγει τα σύνορα η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία; Οι πρώτες αντιδράσεις!

Η διπροσωπία και η Υποκρισία της Ε.Ε. αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά.
Ενώ η Μεσόγειος γεμίζει με πτώματα απελπισμένων προσφύγων πολέμου εξαιτίας της απάνθρωπης και εξίσου αδίστακτα αυταρχικής πολιτικής "της Ευρώπης Φρούριο", η ΕΕ είναι πιθανό να εφαρμόσει, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, την συμφωνία ελεύθερης διακίνησης προσώπων και αγαθών μεταξύ Ευρώπης και Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αν η Ουκρανία τηρήσει τους όρους που έχουν τεθεί, η Κομισιόν θα αντιμετωπίσει θετικά το ενδεχόμενο αυτό. Και δεδομένης της προόδου που έχει επιτύχει η Ουκρανία δεν αμφιβάλω πως αυτό θα επιτευχθεί και θα εγκριθεί από τις χώρες μέλη της ΕΕ», είπε ο Γιούνκερ, μετά από επαφές που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.
Τον Ιούνιο η Ουκρανία υπέγραψε συμφωνία με την ΕΕ, βάσει της οποίας οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν για τα ουκρανικά προϊόντα, με αντάλλαγμα την εφαρμογή οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων.
Όμως, ενώ τα ευρωπαϊκά αστικά κράτη δείχνουν την κτηνωδία τους σηκώνοντας ολοένα νέα Τείχη του Αίσχους και στέλνουν τους στρατούς τους εναντίον των προσφύγων, δεν είναι βέβαιο πως οι χώρες μέλη της ΕΕ θα εγκρίνουν τις ελεύθερες μετακινήσεις, άνευ βίζας, των Ουκρανών πολιτών. 
Ο Πολωνός πρόεδρος Ντούντα δήλωσε ήδη, πως αν η συμφωνία εφαρμοστεί, πιθανόν η χώρα του να αντιμετωπίσει μεταναστευτικό ρεύμα από την Αν. Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου