Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Καθελκύστηκε και το δεύτερο ελικοπτεροφόρο των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας

Το δεύτερο ελικοπτεροφόρο των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας καθελκύστηκε στα ναυπηγεία της Γιοκοχάμα στις 27 Αυγούστου.
 Το νέο ελικοπτεροφόρο κλάσης Izumo έλαβε το όνομα Kanga και έγινε το πρώτο σκάφος της Ιαπωνίας που έλαβε αυτό το όνομα μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, στη διάρκεια του οποίου το όνομα άνηκε σε αεροπλανοφόρο του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού στόλου το οποίο μάλιστα μετείχε και στην αιφνιδιαστική επίθεση στον Αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού μέσα στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ.

 Το σκάφος αναμένεται να τεθεί στις υπηρεσίες του Ιαπωνικού ναυτικού από το 2017.
 Το νέο σκάφος της κλάσης είναι ελαφρώς βελτιωμένο από το ήδη υπάρχον JS Izumo το οποίο είχε καθελκυστεί το 2013 και έχει παραδοθεί από το 2015 στις Ιαπωνικές Δυνάμεις.
 Συγκεκριμένα το νέο σκάφος έχει βύθισμα 7,3 μέτρων έναντι 7,1 του μεγαλύτερου σε ηλικία ''αδερφού'' του πλοίου καθώς και πλήρωμα 520 ανδρών έναντι 470 του Kaga. Και τα δύο σκάφη έχουν το ίδιο εκτόπισμα στους 19.500 τόνους και πλήρους φόρτου 24.000 τόνων και είναι οπλισμένα με δύο συστήματα Raytheon Sea RAM RIM-116 και δύο CIWS Mk 15 Vulcan Phalanx ενώ μπορούν να μεταφέρουν 14 ελικόπτερα διάφορων ρόλων ενώ σύμφωνα με αναλυτές τα δυο πλοία της κλάσης έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν στο μέλλον να εξυπηρετήσουν τόσο αεροσκάφη κλινόντων πτερύγων V-22 Osprey όσο και την έκδοση κάθετης απο-προσγείωσης F-35B Lightning II.
 Το νέο σκάφος πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες του Ιαπωνικού στόλου ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου στην γεμάτη ένταση, πλέον, Κίτρινη Θάλασσα και έχει προκαλέσει προβληματισμό στο επιτελείο του Λαϊκού Ναυτικού της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου