Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και καταλαβαίνεται τι γίνεται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ.
Γεμάτες ήδη από οικογένειες στρατιωτικών, υποδέχονται επιπλέον φίλους και γνωστούς τους, μαζί με την κουστωδία των αστών πολιτικών και των ανώτατων στρατιωτικών, εραστές του Τσάμπα και των δημοσίων σχέσεων!
Όμως για να απολαύσουν όλοι αυτοί φθηνές διακοπές πρέπει να χύσουν κάποιοι τον ιδρώτα τους.
Στον απίστευτο κόπο, στην απλήρωτη εργασία των φαντάρων   βασίζονται όλα αυτά.
Σύμφωνα και με την πρόσφατη καταγγελία φαντάρων που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ Αγ.Ανδρέα η εργασιακή τους εκμετάλλευση απογειώθηκε!
Η πίεση είναι απάνθρωπη. Από τις 8.00 π.μ. έως τις 14.00 αγγαρείες και δουλειά στα πόστα.
Ακολουθεί διάλειμμα μιας ώρας και μετά από τις 15.00-20.00 φου και από την αρχή.
Αυτά ισχύουν για τους εξοδούχους –οι υπόλοιποι συνεχίζουν- ενώ η έξοδος θα δοθεί στις 21.00 μ.μ. για να φτάσεις αργά στο σπίτι, να κάνεις ένα μπάνιο και να κοιμηθείς, ώστε το πρωί να συνεχίσεις την δουλική εργασία που η κυβέρνηση ονομάζει στρατιωτική θητεία.     
Δηλαδή τις επιπλέον υπηρεσίες από τις 6-13.00 π.μ.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι οι φαντάροι κατά τη διάρκεια της θητείας τους  θα περιορίζονται μόνο στην εκπαίδευση και τα στρατιωτικά τους καθήκοντα.
Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο ακολούθησε τις άθλιες εκμεταλλευτικές τακτικές των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά αποκαλύπτεται η πραγματικά, βαθιά και ουσιαστική αντεργατική ομοιότητα μεταξύ των Τσίπρα-Καμμένου και Λαφαζάνη-Ήσυχου, αφού ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος όχι μόνο πρωτοστάτησε στην επέκταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων αλλά και ως εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας τα υπερασπίζει ακόμη και τώρα που ασκεί κριτική στη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Να απαιτήσουν να φύγουν με μετάθεση άμεσα από τα ΚΑΑΥ.
Συνάδελφοι, πρέπει τώρα να ενισχύσουμε το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Να πάρουμε οριστικά διαζύγιο από τους αστούς πολιτικούς που φορούν το αντιμνημονιακό προσωπείο μέχρι να έρθουν στην κυβέρνηση και να εφαρμόσουν τις πιο χυδαίες μνημονιακές αστικές πολιτικές.
Συνάδελφοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να γυρίσουμε την πλάτη στην αντιπροσώπευση και τους σωτήρες, αγωνιζόμενοι συλλογικά και αποφασιστικά για τα ταξικά μας συμφέροντα.     
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας στις 8/7/2015

 ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: η κατάσταση για τους φαντάρους είναι όπως αν δουλεύαμε σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή μονάδα

«Το μόνο που έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι είναι πως φέτος δεδομένου των «σοφών επιλογών» του ΥΠΕΘΑ το ΚΑΑΥ δεν έχει δύναμη να λειτουργεί επαρκώς με αποτέλεσμα να είμαστε σε μια μόνιμη εμπλοκή από τις 30 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο πείραμα, ειδικά όταν η μονάδα αυτή την στιγμή λειτουργεί με άτομα μικρής θητείας. Κυρίως τρίμηνους, εξ αναβολής, 8μηνους που παίρνουν κατ’ εξαίρεση στα τελευταία της θητείας τους και τα λοιπά. 
Επειδή στα ΚΑΑΥ είμαι αρκετούς μήνες παρατηρώ πως η κατάσταση έχει αλλάξει από πέρσι το καλοκαίρι προς το χειρότερο. Η τελευταία σειρά που μπήκαν άτομα μακράς θητείας ήταν η Ε' 2014 (334), από εκεί και πέρα το χάος. Αν λάβουμε υπόψη μας τα δημογραφικά δεδομένα των ανθρώπων που πλέον υπηρετούν στα ΚΑΑΥ, μπορείτε να βγάλετε ένα συμπέρασμα του πόσο δύσκολα λειτουργεί η μονάδα πλέον. Δεν δικαιολογείται εν μέσω σεζόν σε ένα γεμάτο θέρετρο οι στρατιώτες να τελούν χρέη διοικητικών πόστων (γραφείς κτλ), απογεύματα καθαριότητες και βράδυ υπηρεσία, σε συνδυασμό με αγγαρείες στον Λόχο. Και όλο αυτό το κοκτέιλ να συνδυάζεται με 5-6 μέρες μέσα, ζέστη, κοριούς και στους εξοδούχους, εξοδόχαρτο στις 19.00.
Πλέον είναι πολύ κουρασμένη η δύναμη του προσωπικού. Περάσαμε ζόρικο χειμώνα με 60ημερες εμπλοκές και υπηρεσιακά αντί για εξόδους.
Πέραν αυτού, θα πρέπει να αντιληφθεί η ηγεσία πως αυτή η μονάδα είναι ιδιαίτερη και πως δεν γίνεται να εξυπηρετεί υψηλόβαθμους παραθεριστές χωρίς επαρκή και ποιοτική δύναμη. Είμαι υπέρ της απόφασης ΥΠΕΘΑ για μετακίνηση της στρατιωτικής δύναμης σε επίμαχες μονάδες της επικράτειας - απλά στην συγκεκριμένη μονάδα ίσως να έπρεπε να γίνει μια εξαίρεση. 
Από εκεί και πέρα δεν είναι δικιά μας δουλειά, σαν στρατιώτες, να εγγυηθούμε ότι τα ΚΑΑΥ θα συνεχίζουν να λειτουργούν σωστά. Απλά δυστυχώς η προσπάθεια της διοίκησης, με ανεπαρκή δύναμη να ανταπεξέλθει, έχει αρχίσει και βγαίνει στην επιφάνεια. Δυστυχώς και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμιά επιλογή. Ότι τους στείλουν, παίρνουν. Απλά, ορισμένα προβλήματα θα ήταν καλό να είναι εμφανή όταν πρέπει και να μην συγκαλύπτονται για χάρην του "όσα βλέπει η πεθερά".
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κάπου στα μέσα Φεβρουαρίου, ήταν η επίσκεψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου στα ΚΑΑΥ, που εν μέσω υπηρεσίας απομακρύνθηκαν οι ΑΜ από την πύλη που θα πέρναγε ο υπουργός.
Ο λόγος; Ο ένας νεαρός ήταν έγχρωμος και ο άλλος δεν ήξερε ελληνικά.
Αντικαταστάθηκαν από 2 από τους λίγους εναπομείναντες Έλληνες, που εκείνη την ώρα τελούσαν χρέη γραφέα. Όπως επίσης προστέθηκε σκοπός στην πύλη μεσημεριάτικα, όπου δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά - και αξιωματικός πύλης.
Είναι λογικό λοιπόν ότι αν τα προβλήματα τα συγκαλύπτουμε μόνοι μας, γιατί να ασχοληθεί παραπάνω η ηγεσία; Όταν ο ΥΠΕΘΑ βλέπει μια μονάδα με δύναμη 18 άτομα μέσα στον χειμώνα, να έχει 4 στη πύλη. Προφανώς και η επίσκεψη του ΥΠΕΘΑ συνοδευόταν από τα απαραίτητα φύλλα πορείας όπου μας στέρησαν άλλα 3 άτομα από τη δύναμη μας. 
Τα ΚΑΑΥ για το 2015 είναι πονεμένη ιστορία. Η κατάσταση είναι όπως θα ήταν αν δουλεύαμε σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή μονάδα».
Με τη διαφορά, θα προσθέταμε εμείς, ότι πρόκειται για άγρια εργασιακή εκμετάλλευση στο όνομα της «μητέρας πατρίδας», από ένα δωρεάν εργατικό δυναμικό, χωρίς μισθό-χωρίς ένσημο-χωρίς ασφάλιση, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Τι αντίφαση επομένως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υποστηρίζει ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μετατρέπει τον Στρατό σε εργασιακό κάτεργο των φαντάρων για να διατηρήσει τα προνόμια των στρατιωτικών;
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


4 σχόλια:

  1. ενταξει βρε παιδια αυτο ειναι το προβλημα;

    αφου οι στρατιωτες στα ΚΑΑΥ παραπονιουνται εχουν δικιο;

    μεταθεστε τους σε Μοναδα στην παραμεθοριιο , εκει που πραγματικα θα επρεπε να ειναι και ολα καλα.

    και για να προλαβω τους διαφορους : δεν προτεινω την μεταθεση στα συνορα για λογους εκδικησης. Αναγνωριζω οτι πραγματι εχουν δικιο , οτι πιθανον στα ΚΑΑΥ να υπαρχει - άγρια εργασιακή εκμετάλλευση οπως λετε - και οτι αφου δεν θελουν να κανουν τους σερβιτορους δεν πρεπει κανεις να τους υποχρεωσει. στειλε τους στην καβυλη να φυλανε σκοπια κτλ. καβυλη , ριζια, καρδαμυλα, μεγιστη κτλ

    αληθεια αν υπηρετουσαν στα ΚΑΑΥ αλλα αυτα ηταν κλειστα και επομενως βαρουσαν μυγες θ παραπονιοντουσαν οτι βρισκοννται εκτος αποστολης;

    ΥΓ παρακαλω πολυ οσοι σκοπευουν να με βρισουν να το κανουν ενας ενας . Μην στριμωχνεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, υπάρχουν φαντάροι που ΉΡΘΑΝ απο ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ στα ΚΑΑΥ μετά από 6 μηνες θητείας με μετάθεση χωρίς βύσμα οπως υποννοεις 8μηνοι. Χωρίς βύσμα.Την γνωρίζουμε πολύ καλά την παραμεθόριο κ σε κάποια θέματα είναι καλύτερα από τον Αγιο Ανδρέα. Τουλάχιστον εκεί μας συμπεριφέρονταν ως στρατιώτες κ όχι ως απλήρωτους σκουπιδιάρηδες ορντινάτσες σερβιτόρους οδοκαθαριστες μπογιατζήδες ξυλουργούς κτλ. Α και πού είσαι; Και σκοπιά βαράμε το βράδυ μετά από 15-16 ώρες όλη μέρα σκλαβάκια για ενα ΤΡΙΩΡΟ 12-3 ή 3-6 κ περίπολα και ΑΜ κ θαλαμοφύλακες κ τα πάντα.
    Α και πού είσαι; τις προάλλες ενας πεζοναύτης ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ όταν τους έστειλαν για καθαριοτητες=να καθαρίσουν τις πευκοβελόνες για να βλέπουν οι "παραθεριστες" τους δρόμους καθαρούς να πηγαινουν να τρώνε στη λέσχη δωρεάν σχεδόν λόγω του καύσωνα, (στις 15:00 αναφορά για καθαριοτητες ο λόχος διοικησης! Με 35° κ ανω...) με διαταγή του υποδιοικητη...αλλά εντάξει μωρέ. .."το παιδί που λιποθυμησε ας σταματήσει οι υπόλοιποι συνεχίζουμε κανονικά"
    ΥΓ η ειρωνεία όταν χρησιμοποιειται λογω της αμάθειας επιστρέφεται μπούμερανγκ να ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε η ειρωνεια που λες απευθυνεται σε οσους βριζουν και οχι σε ολους

      αν τα ΚΑΑΥ δεν υπηρχαν οι θεσεις στην ΑΘΗΝΑ θα ηταν μειωμενες αντιστοιχα και συνεπως ισαριθμοι στρατιωτες δεν θα ηταν στην αθηνα.

      τωρα αν η συμπεριφορα των διοικουντων δεν ειναι ορθη αυτο ειναι ενα θεμα στο οποιο εχεις δικιο.

      Απο την αλλη για πολλους λογους ο αριθμος των στρατιωτων στα ΚΑΑΥ και μαλιστα της Αθηνας δεν μπορει να ειναι μεγαλος οι Μοναδες εχουν αναγκες και οι Μοναδες προηγουνται.

      Αν θες την γνωμη μου το καλυτεροο θα ηταν το κρατος να πληρωνε εργαζομενους για να εργαζονται σε αυτα και να μην ασχολουνται οι Στρατιωτες ομως απο την αλλη με αυτον τον τροπο και πολλοι στρατιωτεςπου τωρα υπηρετουν στα ΚΑΑΥ δεν θα υπηρετουσαν κοντα στα σπιτια τους στην αθηνα αλλα στα συνορα διοτι δεν θα υπηρχαν θεσεις

      Διαγραφή
    2. Στις γενικότητες που αναφέρεσαι βεβαίως κ συμφωνώ. Ειδικότερα όμως στις καταγγελίες που έχει δημοσιοποιήσει ο Σπάρτακος κατά καιρούς το μόνο που έχουν να σχολιάσουν όσοι δε ξέρουν είναι "έλα μωρέ με τα βύσματα ας τους στείλουν στην παραμεθόριο" χωρίς να γνωρίζουν ποιοί στρατιώτες υπηρετούν εκεί μέσα.
      Βύσματα υπάρχουν παντού. Όμως το 75% των στρατιωτών που βρίσκονται στα ΚΑΑΥ του Αγ.Ανδρέα αυτή τη στιγμή ήρθαν από παραμεθόριο Εβρο κ Νησιά οπότε αυτοί που λες να στρίλουν παραμεθόριο είναι ελάχιστοι, δε θα αλλάξει κάτι. Ξέρεις ποιο είναι το πρώτο πράγμα που ακούμε στην αναφορά πριν κάν μας αναθεσουν τα πόστα μας;
      "Ξεχάστε ό, τι μάθατε εδω ως στρατιώτες. Εδώ καθαρίζουμε σκουπίζουμε σφουγγαριζουμε κτλ κτλ"
      Όλο το στρατόπεδο περιστρέφεται γυρω από την λέσχη αξιωματικών (επειδή βγάζει φράγκα) κ από τα σπίτια των ανωτάτων. Αρχηγου--υπαρχηγών κτλ
      Ψάξτε να βρειτε γιατί ΚΑΝΕΙΣ φαντάτος όταν του παιρνουν συνέντευξη ΔΕ ΘΈΛΕΙ να πάει στο λόχο Λέσχης.
      Είναι κ δική μου άποψη να αναλάβει τη λέσχη ιδιώτης. Όμως δεν πρόκειται να γίνει αυτό γιατί θα χάσουν τα δωρεάν εργατικά χέρια των στρατιωτών.

      Διαγραφή