Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η πολιτισμένη Ευρώπη ορθώνει Τείχη, στέλνει σκυλιά και στρατό εναντίον των μεταναστών!

Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός που στην Ε.Ε. απαντά την πιο αυταρχική και απάνθρωπη έκφραση του, αποκαλύπτεται ολόπλευρα στη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πολέμου εναντίον των μεταναστών.
Τα δραματικά γεγονότα που σημειώθηκαν στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και ο Στρατός επιχείρησαν να σταματήσουν με κάθε απάνθρωπο τρόπο τους απελπισμένους πρόσφυγες από  την Συρία  αποτελούν όχι μόνο μια σαφή απόδειξη του τι πραγματικά είναι η Ε.Ε., αλλά και της πλήρης ταύτισης της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων με τη φασιστική ακροδεξιά! Καθώς εδώ και χρόνια οι αστικές κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ έχουν αναγάγει σε βασικό τους αντίπαλο τις ασύμμετρες απειλές -κοινωνικά κινήματα, μετανάστευση-τρομοκρατία- σήμερα φαίνεται να τα εφαρμόζουν με τον πλέον σκληρό τρόπο, επισημοποιώντας την κατασταλτική δράση του Στρατού με πρόσχημα την "προάσπιση των συνόρων" από τους πρόσφυγες.  
 Ας δούμε όμως πως ο εκφασισμός και ο ολοκληρωτισμός της αστικής πολιτικής καθημερινά δίνει ακόμη πιο βάρβαρα δείγματα γραφής.
ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ-ΝΑΤΟ-ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ- ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΔΙΑΛΕΓΜΑ ΤΟΥΣ!
Η ΕΕ θα μπορούσε να προστατευτεί καλύτερα από τους μετανάστες αν διέθετε δικό της στρατό, δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αντρέι Μπαμπις ζητούσε τον έλεγχο των ορίων περιοχών της Συνθήκης Σέγκεν ακόμα και με την συνδρομή του ΝΑΤΟ. Μιλώντας σε συγκέντρωση των Τσέχων πρέσβεων, ο Ζέμαν, είπε πως λυπάται πολύ για το γεγονός ότι η Frontex διαθέτει μόνο τρία, μη εξοπλισμένα, και ελάχιστα οπλισμένα πλοία για να ελέγχει τη Μεσόγειο. «Η θεμελιώδης έλλειψη της ΕΕ είναι η έλλειψη θέλησης να προστατεύσει τα κοινά της σύνορα», είπε ο Τσέχος πρόεδρος. «Σήμερα ένας ευρωπαϊκός, κοινός, στρατός θα μπορούσε, εύκολα, να τακτοποιήσει το ζήτημα», είπε.
Οι τσεχικές αρχές αρχίζουν σκέπτονται να υιοθετήσουν την ιδέα ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων για τον έλεγχο των συνόρων. «Το υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμοι να αναπτύξει, άμεσα, 2.600 στρατιώτες στην περίπτωση που υπάρξει αίτημα από την αστυνομία», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Άμυνας Μάρτιν Στροπνίτσκι. Η Τσεχία φοβάται πως οι τουλάχιστον 100.000 μετανάστες που έχουν φτάσει στη γειτονική Ουγγαρία, με τελικό στόχο τη Γερμανία, «θα εισβάλουν» στο έδαφός της, με την κυβέρνησή της να ζητά από την ΕΕ να αναλάβει κοινή δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Η μεταναστευτική κρίση είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Είναι μια πρόκληση που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Αυτή την στιγμή πολλά πρέπει να συζητηθούν, ακόμα και το μέλλον της Συνθήκης Σέγκεν», δήλωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα.
Ο φασισμός της αστικής πολιτικής είναι απροκάλυπτος...
«Το ερώτημα δεν είναι αν η ΠΓΔΜ ή η Βουλγαρία χρειάζονται την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, αλλά ότι η Ελλάδα, είναι απομονωμένη από την υπόλοιπή ζώνη Σέγκεν», είπε ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών και ζήτησε το άμεσο κλείσιμο της ζώνης Σέγκεν. Ζήτησε επίσης να υπάρξει επίσημη ευρωπαϊκή προειδοποίηση προς τις χώρες προέλευσης των μεταναστών ότι η ΕΕ δεν θα δεχτεί άλλους. «Πρέπει να τους πούμε πως δεν μπορούν να έρχονται σε μας, να είναι άνεργοι και να καρπώνονται, άμεσα, κοινωνικά οφέλη και παροχές», κατέληξε. Πρότεινε ακόμα τη δημιουργία ενός μεγάλου, ευρωπαϊκού, χώρου συγκέντρωσης των μεταναστών, όπου θα ξεχωρίζονται οι έχοντες ανάγκη από τους οικονομικούς μετανάστες.
Αλλά και η Ουγγαρία «εξετάζει» να χρησιμοποιήσει τον στρατό για τους πρόσφυγες. Η Βουδαπέστη έχει «συζητήσει το πώς» θα μπορούσε ο στρατός να χρησιμοποιηθεί ενώπιον του μεγάλου αριθμού προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, όπως επιβεβαίωσε η ουγγρική κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος της Ζόλταν Κόβακς ανέφερε την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters, πως «η κυβέρνηση και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έχει συζητήσει το θέμα του πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για να προστατεύσει τα σύνορα της Ουγγαρίας και τα σύνορα της ΕΕ».  Οποιαδήποτε απόφαση, είπε, για κινητοποιήση του στρατού θα πρέπει να βασίζεται σε έγκριση του Κοινοβουλίου, το οποίο θα συζητήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση Ορμπάν, υπενθυμίζεται, έχει ισχυρότατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις για την υποστήριξη της συνοριακής της αστυνομίας κοντά στα σύνορα με την πΓΔΜ διοργανώνει η Βουλγαρία ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, εν μέσω της αυξημένης ροής μεταναστών/προσφύγων που καταγράφεται μέσω των γειτονικών της χωρών, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. 
Ήδη στην περιοχή έχουν σταλεί 25.000 στρατιώτες, ενώ από την Σόφια αναφέρθηκε - χωρίς να είναι σαφές τι ακριβώς εννοεί - ότι Βουλγαρία είπε ότι θα στείλει στις γειτονικές χώρες στρατιωτική βοήθεια για την παρεμπόδιση της διέλευσης των παράνομων μεταναστών. 
"Η κατάσταση στα γειτονικά κράτη της Μακεδονίας (σ.σ. έτσι αναφέρεται σε δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ), Ελλάδα και Σερβία είναι αρκετά πολύπλοκη και πρέπει να αντιδράσουμε προληπτικά," ανέφερε η κ. Valeria Kardashevska επικεφαλής του επιτελείου του Βούλγαρου υπουργου Άμυνας στο Reuters. Η στρατιωτική δύναμη που στάλθηκε για τις ασκήσεις ''φέρει τον σχετικό εξοπλισμό και είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τον αριθμό των στρατευμάτων. εάν είναι απαραίτητο", δήλωσε η κ. Kardashevska.
Ελικόπτερα στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα!
Η Βουλγαρία έχει ενισχύσει την συνοριακή της αστυνομία, έχει εγκατεστημένες κάμερες και αισθητήρες κίνηση, ενώ επεκτείνει έναν φράκτη ασφαλείας που θα καλύπτει 160 χιλιόμετρα (100 μίλια) στα σύνορά της με την Τουρκία. Επίσης όπως επισημάνθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας και η συνοριακή αστυνομία εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάσταση με πτήσεις ελικοπτέρων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα. Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανέφερε ότι η συνοριακή αστυνομία ελικόπτερα έχουν εκτελούν πτήσεις πάνω στα σύνορα Βουλγαρίας-ΠΓΔΜ και τα τμήματα των συνόρων με την Ελλάδα.
Όμως και οι χώρες του ανεπτυγμένου ευρωπαϊκού βορρά λαμβάνουν αντίστοιχα μέτρα. Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο τους μετανάστες που προσπαθούν να μπουν στη Βρετανία δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον. Η Βρετανία δεν είναι ένα «ασφαλές καταφύγιο» τονίζει ο Ντέιβιντ Κάμερον. Στα «ανθρωπιστικά» μέτρα που υιοθετεί είναι η ύψωση φρακτών αλλά και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με ειδικά σκυλιά. Ανακοίνωσε μάλιστα πως δεν εγγυάται την ασφάλεια των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα. Εδώ και πολλές εβδομάδες καταγράφονται μαζικές προσπάθειες μεταναστών να εισέλθουν στη υποθαλάσσια σήραγγα κοντά στο Καλέ της Γαλλίας προκειμένου να κάνουν το βρετανικό τους όνειρο πραγματικότητα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων Cobra για την αντιμετώπιση του «απαράδεκτου χάους» - όπως το χαρακτήρισε -  στο Καλέ. Επίσης, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Βρετανίας συμφώνησαν να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας με υλικοτεχνική υποδομή, περισσότερους αστυνομικούς, καθώς και απέλαση των μεταναστών με έκτακτες αεροπορικές πτήσεις. Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν σε κοινή δράση.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω αποτελεί η ανακόλουθη προς τις αυταρχικές και πολεμικές πολιτικές του συνόλου του ευρωπαϊκού κατεστημένου δήλωση  του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς:
«Η στρατιωτικοποίηση των συνόρων της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας αποτελεί τη «λάθος απάντηση» στην αύξηση των ροών μεταναστών και προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο Επίτροπος την Τετάρτη. «Τα σχέδια για τη χρησιμοποίηση του στρατού για να σταματήσει η έλευση αιτούντων άσυλο στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία είναι ασύνετα», τόνισε ο Μούιζνιεκς σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Για τον ίδιο, υπάρχει επείγουσα ανάγκη «να υιοθετηθεί μια ευρωπαϊκή αντίδραση που θα εγγυάται την πρόσβαση στις (διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και χορήγησης) ασύλου και (στην προσφορά) ανθρώπινων συνθηκών υποδοχής». Η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν την υποχρέωση βάσει του διεθνούς και του κοινοτικού δικαίου να εγγυώνται ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής και προστασία σε αυτούς που τη χρειάζονται.
Εμείς εκφράζουμε την εναντίωση μας σε όλα αυτά. Απαιτούμε την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων προσφύγων-μεταναστών.
Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.
Για την άμεση αντικαπιταλιστική αποδέσμευση-διάλυση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Το πραγματικό τείχος που πρέπει να ορθώσουν οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα το χρώμα-φυλή-θρησκεία-εθνικότητα τους είναι απέναντι στο φασισμό και τους ΝΑΖΙ που εκμεταλλεύονται πολιτικά το γεγονός και τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου