Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τσεχία: «Το φθινόπωρο» θα ξεκινήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ με πρόσχημα την μετανάστευση

Πηγή: ΑΡ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει τη ναυτική της επιχείρηση στις χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής, με πρόσχημα την εξάρθρωση των δικτύων διακίνησης μεταναστών μέσα στο φθινόπωρο, δήλωσε, την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μποχούσλαβ Σομπότκα.
«Αυτό το φθινόπωρο οι ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν μια κοινή ναυτική επιχείρηση στα διεθνή ύδατα εναντίον των διακινητών οι οποίοι οργανώνουν τη μεταφορά ανθρώπων από τον τρίτο κόσμο στην Ευρώπη», είπε ο Σομπότκα στον τηλεοπτικό σταθμό, «Prime».
Κατά τον ίδιο, έχουν επιτευχθεί όλες οι συμφωνίες που χρειάζονται και είναι πιθανή η ανάληψη δράσης τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη.
Στα τέλη του Ιούνη η ΕΕ είχε δώσει εντολή να αρχίσει το πρώτο στάδιο της αποστολής EUNAVFOR (Στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νότια Κεντρική Μεσόγειο) εναντίον της διακίνησης μεταναστών από τη βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

Στο πρώτο στάδιο πλοία και αεροσκάφη αναπτύχθηκαν σε διεθνή ύδατα και άρχισαν να συλλέγουν πληροφορίες για τους διακινητές. Το επόμενο στάδιο της επιχείρησης προβλέπει την πραγματοποίηση ελέγχων και πιθανόν κατασχέσεις ύποπτων πλοίων.http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου