Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο Κουρδικός λαός απαντάει στις κτηνωδίες της Τουρκίας προχωρώντας σε αυτοκυβέρνηση- αυτοδιαχείριση!

Ο Κουρδικός λαός απαντάει στις κτηνωδίες της Τουρκίας (βομβαρδισμούς, βιασμούς, βασανιστήρια) προχωρώντας σε αυτοκυβέρνηση- αυτοδιαχείριση!
O λαός της πόλης Ντερσιμ στο βόρειο Κουρδιστάν (Ανατολική Τουρκία ) αποφάσισε σε Γενική Συνέλευση ότι «Δεν αναγνωρίζουμε τους τουρκικούς νόμους σε αυτή την περιοχή».

Στο πλευρό τους οι αντάρτες του PKK λένε :«Εμείς ως αντάρτες, υπό το δίκαιο της αυτοάμυνας για τις ζωές μας και το έθνος μας, διακηρύσσουμε τη δημοκρατική αυτονομία της Ντερσίμ», Τούρκοι πολίτες Κούρδοι στην καταγωγή, σε διαδήλωση στην κυρίως κουρδική επαρχία Ντογκουμπεγιαζίτ (Dogubeyazit) ανακήρυξαν «αυτοδιαχείριση».
Επίσης τις επόμενες μέρες μετά τη δολοφονία της αντάρτισσας και το πέταμα του γυμνού της πτώματος στο δρόμο, οι κάτοικοι οργανώθηκαν και πήραν τον έλεγχο της πόλης, εκδιώκοντας τις τουρκικές αρχές.
Τις τελευταίες μέρες το ίδιο έγινε και σε μερικές άλλες πόλεις, προφανώς σε ανταπόκριση της έκκλησης της Ομοσπονδίας Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) στο Κουρδικό λαό να αυτοπροστατευθεί.
Υ.Γ: Στο video ο λαός τραγουδά αντάρτικα στην πόλη Ντερσιμ μαζί με τους αντάρτες!
Ενώ η παράνομη κυβέρνηση του Ερντογάν (AKP) εξακολουθεί να μην έχει παραιτηθεί μετά τις εκλογές 7 του Ιούνη και συνεχίζει μια ολομέτωπη επίθεση στους Κούρδους , στις συνελεύσεις στο Βόρειο Κουρδιστάν σε διάφορους οικισμούς δηλώνουν υπέρ της αυτο-διακυβέρνηση,
Αποφάσισαν ότι:
«:Εμείς, ως δημοκρατικά εκλεγμένη συνέλευση στην πόλη της Sur δηλώνουμε υπεύθυνα, τους εαυτούς μας ως αυτοδιοικούμενη δομή του λαού ενάντια στο φασισμό του παράνομου καθεστώτος.
Εμείς, ως εκλεγμένη συνέλευση της πόλης, δηλώνουμε ότι παίρνουμε μια στάση ενάντια στις πολιτικές εξόντωσης του καθεστώτος και ορίζουμε τους εαυτούς μας να κυβερνούν, σύμφωνα με τη δική μας θέληση »,
Οι πληροφορίες και οι μεταφράσεις στάλθηκαν στην mpalothia από την Ελευθερια Ψυχογιου
https://mpalothia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου