Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πρόβλημα οι εκλογές για τους φαντάρους: πως θα ψηφίσουν αυτοί που παίρνουν μετάθεση εκείνο το διάστημα;

Συνάδελφοι φαντάροι και γονείς απευθύνθηκαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και έθεσαν σειρά ερωτημάτων σχετικά με την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.
Αναρωτιούνται λοιπόν  τι θα γίνει με όσους κάνουν εκπαίδευση και η μετάθεση τους πέφτει κοντά στην ημερομηνία των εκλογών.
Επειδή οι μεταθέσεις για μονάδες γίνονται στις 18/9 και οι εκλογές είναι στις 20/9, υπάρχει περίπτωση για αναχώρηση νωρίτερα, αναρωτιούνται.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι συνάδελφοι που εκπαιδεύονται για μάγειρες.
Το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το ΓΕΣ δεν είναι απλό.
Οι συνάδελφοι αυτοί αντιμετωπίζουν τα εξής ενδεχόμενα:
Ή θα παραμείνουν μεγαλύτερο διάστημα στις μονάδες και θα μετατεθούν στις 21/9, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσουν εκεί ή στον τόπο καταγωγής τους.
Ή θα πρέπει να πάρουν μετάθεση, να τους επιτραπεί να πάνε να ψηφίσουν –αφού δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν σε εκλογικές καταστάσεις των μονάδων που μετατίθενται- αναλαμβάνοντας όμως το τεράστιο κόστος της μετακίνησης.
Π.χ. ένας συνάδελφος που μετατίθενται από μονάδα που εκπαιδεύεται της Πελοποννήσου στα βόρεια σύνορα ή στα νησιά και κατάγεται από την Κρήτη, πως θα καλύψει το σημαντικό αυτό κόστος μετακίνησης να πάει να ψηφίσει στην Κρήτη και μετά να επιστρέψει για να μετατεθεί σε Έβρο ή νησιά;
Φυσικά οι περιπτώσεις είναι πολύ περισσότερες.
Επιπλέον, πως θα βρεθούν εισιτήρια την τελευταία στιγμή.
Η ρίζα του προβλήματος είναι ότι ο Στρατός δεν αναλαμβάνει το κόστος μετακίνησης των συναδέλφων, ορίζοντας όμως την καθημερινότητα τους και καταβάλλοντας το τεράστιο ποσό των 8,7 ευρώ μηνιαίως για την ακραία εργασιακή εκμετάλλευση που υποβάλλονται.
Εμείς θα επικοινωνήσουμε με το ΓΕΣ και περιμένουμε να δείξει την απαραίτητη ευαισθησία, κατανοώντας βεβαίως και την τραγική οικονομική κατάσταση της λαϊκής οικογένειας.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου