Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

The ‪Migrants' Files‬ - Οι ροές του χρήματος

Πόσο κοστίζει τελικά η Ευρώπη Φρούριο; 
Αποτέλεσμα εικόνας για The ‪Migrants' Files‬ - Οι ροές του χρήματος
Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη. Από το 2000 και μετά οι χώρες της Ευρώπης έχουν πληρώσει περισσότερα από 11,3 δισεκατομμύρια σε απελάσεις και περίπου 1,6 δισεκατομμύρια σε ερευνητικά προγράμματα ελέγχου συνόρων, ενώ πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πληρώσει περισσότερα από 15,7 δισεκατομμύρια σε διακινητές για να φτάσουν στην ευρωπαϊκή «γη της επαγγελίας».

Με την διεθνή ομάδα του Migrants' Files επιχειρούμε αυτή τη φορά να καταγράψουμε το οικονομικό κόστος των ευρωπαϊκών επιλογών, ή τουλάχιστον ένα μέρος του. Την οικονομική διάσταση των μεταναστευτικών πολιτικών της Ευρώπης την οποία οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δείχνουν να προσπερνούν.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος της έρευνας δημοσιογραφίας δεδομένων "The ‪Migrants' Files‬ - Οι ροές του χρήματος" που δημοσιεύτηκε σήμερα στο rbdata;  http://www.rbdata.gr/themigrantsfiles_ii/index.html

Το πρώτο μέρος της έρευνας, για την Ελλάδα:http://www.rbdata.gr/themigrantsfiles/index.html

Και το διεθνές website του βραβευμένου Migrants' Files: http://www.themigrantsfiles.com/ με όλα τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες των δύο ερευνών, όπως και τη σειρά δημοσιεύσεων των συμμετεχόντων σε μέσα όλης της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου