Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

401 ΓΣΝΑ : Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!

Κάτι σκάρτο υπάρχει στο Υγειονομικό. Το έχουμε πει, το έχουμε γράψει, το έχουμε καταγγείλει. Στρατιωτικοί γιατροί που χρυσοπληρώσαμε τις σπουδές τους, έχουν καλή-άνετη εργασία και σίγουρο-σταθερό μισθό, αλλά αντί να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες, νοιάζονται περισσότερο για το ιδιωτικό τους ιατρείο και αλιεύουν ασθενείς από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καταπατούν συστηματικά τον όρκο του Ιπποκράτη και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των συναδέλφων φαντάρων.
Είναι οι ίδιοι, καριερίστες στρατιωτικοί γιατροί, που δολοφόνησαν με την εγκληματική τους αμέλεια τον 21χρονο στρατιώτη Νικήτα στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, αφήνοντας τον για 10 μέρες να σβήνει από πνευμονία.

Τώρα ξαναχτύπησαν. Βλέπεις είδαν την Παρασκευή το μπούγιο των νεοσύλλεκτων φαντάρων και φοβήθηκαν οι άθλιοι μήπως κουραστούν να τους εξετάσουν και δε μπορέσουν να χαρούν το Σαββατοκύριακο!   
Έτσι λοιπόν, ενώ δεν έχει πολλές μέρες που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, στα στρατόπεδα μοιάζει σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Ίσα-ίσα που τα πράγματα χειροτερεύουν!
Σαν να μην έφταναν οι συνεχής καταγγελίες από τα διάφορα ΚΕΝ για τις συνθήκες, το περιστατικό στο 401 ξεπερνάει κάθε όριο!
Συγκεκριμένα, νεοσύλλεκτοι από το Μεσολόγγι πήγανε για εξετάσεις στο 401 για διάφορα θέματα υγείας, που έχει να κάνει με την ικανότητα τους (άοπλοι, Ι3 κοκ).
Ενώ η πλειοψηφία αυτών έχουν σοβαρά προβλήματα, οι γιατροί τους είδαν σαν «ξεπέτα» και τους είπαν ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
Η πλειοψηφία τους με κινητικά προβλήματα (βλ. χονδροπάθειες, σπασμένα κόκαλα, μηνίσκους κλπ), κρίθηκαν ικανότατοι για αυτό και οι γιατροί τους είπαν να πάρουν 10 μέρες άνευ υπηρεσίας!
Αλήθεια, ποιος από αυτούς τους «κυρίους» θυμάται το περιστατικό με το φαντάρο που πέθανε από πνευμονία, με ευθύνη των γιατρών γιατί το περάσανε «στα ψηλά». Αλήθεια ποιος από αυτούς  τους γιατρούς εγγυάται ότι ένας νεοσύλλεκτος που έχει πρόβλημα κίνησης, δεν θα «φύγει» ανάπηρος από την τρέλα στα ΣΠΕΝ που έρχονται και το ατελείωτο τρέξιμο στις μονάδες με τις συνεχείς υπηρεσίες-σκοπιές-αγγαριές;
 ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ-ΥΕΘΑ έχετε ευθύνη!
Αλήθεια τι γιατροί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τους νεοσύλλεκτους σαν πελάτες!
Με Υπουργό το Καμμένο, το έργο το έχουμε ξαναζήσει. Με τις αυτοκτονίες να φτάνουν διψήφιο αριθμό σε πολλά στρατόπεδα μόνο στους 7 μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ξέρουμε πλέον τι να περιμένουμε. Τα επιτελεία να χαίρονται το έργο τους! 
Απαιτούμε άμεσα οι νεοσύλλεκτοι να ξαναπάνε για εξετάσεις και όχι να αντιμετωπίζονται σαν πάρεργο! Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και στο βαθμό που κινηθούν ποινικά εναντίον των συγκεκριμένων γιατρών τους παρέχουμε δωρεάν νομική υποστήριξη.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου